top of page

2021

What's going on?

2021

Actualiteit

Opgeschrikt door de conclusies die de auditors van het Deloitte-kantoor hen zojuist hadden voorgelegd, hebben de bestuurders van SA Liege Airport op dinsdag 9 februari hun CEO, Luc Partoune, ontslagen wegens ernstig wangedrag.

Trafigura kondigt plannen aan om tot 30 miljoen EUR te investeren om een ​​energieopslagsysteem voor batterijen te ontwikkelen op de site van Nyrstar in Balen in België

VINCI Energies Belgium neemt het Groot-Bijgaardse Legendre Conveyors over. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, maakt voortaan deel uit van de Industry & Software Solutions divisie van VINCI Energies Belgium. Met deze overname versterkt VINCI Energies Belgium zowel haar positie in de drankenmarkt als haar expertise in afvul- en verpakkingslijnen. De familie Legendre is al meer dan zeventig jaar actief in de sector van de conveying systemen. Vandaag stelt het familiebedrijf 28 mensen tewerk op haar site in Groot-Bijgaarden en voert het projecten uit in meer dan twintig landen. Legendre is gespecialiseerd in het uitwerken van nieuwe productielijnen en productielijnadaptatie of - opwaardering, voornamelijk voor de drankenindustrie. Het bedrijf rekent vooraanstaande namen in de drankensector tot zijn klanten.

Van Moer Logistics zal de import- en exportstromen van Chevron Phillips verzorgen die worden verwerkt door hun productieafdelingen in Beringen en Tessenderlo. Concreet gaat het om nationale tanktransporten, het verwarmen van tankcontainers en de opslag van zowel bulk (isotanks) als verpakte goederen (drums / IBC's).

Lantis maakte vandaag bekend dat het grote deelproject van de Oosterweelverbinding in Antwerpen, België, is gegund aan het Rinkoniên consortium bestaande uit Boskalis, Mobilis, CIT Blaton, Artes Group en Stadsbader.

De Veolia-groep, wereldleider op het gebied van hulpbronnenbeheer, huldigt zijn eerste installatie voor de methanisering van organisch afval: Upgrade Bio Energy. Van een capaciteit van 60.000 ton, gelegen in de haven van Antwerpen, zal deze fabriek voorzien in een industrieel lokale 100% groene stroom uit warmtekrachtkoppeling aangedreven door biogas uit vuilnis.

Sinds begin 2021 kan je terecht in de nieuwste vestiging van Frame21, gelegen in het bruisende Corporate Village in Zaventem. De nieuwste vestiging binnen de Frame21-familie bestaat uit 55 private, full service offices. De groottes hiervan variëren tussen 9m² en 55m². Daarnaast kan je gebruik maken van onze event space die plaats biedt aan 100 personen en van de verschillende meeting rooms, die 2 tot 30 personen kunnen ontvangen

 

Sweco Belgium heeft een Share Purchase Agreement met BUUR, Bureau voor Urbanisme, afgesloten. Sweco neemt de gedreven medewerkers en toonaangevende projecten van BUUR op in zijn aanbod. 

 

 

Ahlers investeert 13,2 miljoen euro in bouw nieuw magazijn in St. Petersburg Antwerpen. Dit jongste project kadert in de expansiestrategie van Ahlers dat reeds sterk aanwezig is in Rusland en het GOS met magazijnen in St. Petersburg, Moskou, Chelyabinsk en Novosibirsk

INEOS heeft vandaag bevestigd dat het haar plannen verderzet voor de bouw van Project ONE in Antwerpen, de grootste investering in de Europese chemie van de afgelopen 25 jaar.

 

INEOS herschikt hierbij de timing van de realisatie van de installaties. We prioriteren de bouw van de ethaankraker voor de productie van ethyleen en zullen in een later stadium de propyleenfabriek realiseren.

VPD Transport & Logistics plant op 1 april de opening van een nieuw magazijn van 2.000 m2 in de Zuidrand van Antwerpen.

Deze locatie is ideaal dankzij zijn ligging kort bij de stadskern. Samen met Urbeez zullen ze deze hub delen! 

uw advertentie hier?

innovatie.jpg

De Waalse regering schenkt bijna 4 miljoen euro aan de autonome haven van Luik voor de uitbreiding van het havengebied van Hermalle-sous-Huy en voor de renovatie van de metalen brug die het Maas-Kanaal Albert verbindt

TML bouwt zijn bestaande logistieke faciliteiten in Gent Zeehaven verder uit met een gloednieuw, state-of-the-art warehouse. De nieuwe logistieke faciliteiten bieden zowel cross-dock als stockagemogelijkheden aan.
                                                                                  De oplevering van hun nieuw logistiek platform staat gepland voor juni 2021.

Het Chinese hoogtechnologische bedrijf Lingang Sci-Tech bouwt een logistiek centrum in de achterhaven van Zeebrugge. Er is een kostprijs van 85,3 miljoen euro mee gemoeid.

VIB neemt CropDesign over van BASF en lanceert de eerste agrobiotech-incubator. CropDesign, dat momenteel deel uitmaakt van de divisie Agricultural Solutions van BASF, werd in 1998 opgericht als een spin-off van VIB en is uitgegroeid tot een biotechnologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in plantenfenotyperings-technologie.

IPlogo.jpg

Uw advertentie?

KORT Nieuws

Op 1 januari 2021 zullen Studiebureau Talboom, Talboom PharmaChem en Sweco Louvain-la-Neuve door fusie opgaan in Sweco Belgium.

VIB, de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek en OTM, de Organisatie van Traffic Managers (Belgian Shippers’ Council) fuseren op 1 januari 2021 en gaan samen verder onder de naam ‘Supply Chain Masters’.

Campine breidt haar recyclageactiviteiten uit met een innovatief proces om rechtstreeks uit metaalhoudend afval hoogwaardige chemicaliën te produceren.

Montea ontwikkelt nieuw delivery station voor Amazon in Schiphol Logistics Park

Carmeuse, ENGIE en John Cockerill hebben een samenwerking-sakkoord getekend voor de ontwikkeling van een innovatief Carbon Capture and Utilisation (‘CCU’) project in Wallonië. Dit project zal CO₂ afkomstig van een innovatief type kalkoven concentreren, en combineren met groene waterstof om ‘e-methaan’ te produ-ceren, een hernieuw-baar gas dat in het gasnet kan worden geïnjecteerd of gebruikt kan worden in de transportsector of in de industrie.

Van Wellen Storage heeft zopas een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics, nadat dit werd afgesplitst van de logistieke activiteiten. Tegelijk voerde Jo Van Moer een substantiële kapitaalverhoging door in de logistieke activiteiten.

Uw info

hier?

Eind maart begint Shell met het bouwen van het zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM. 

Seaspan kondigt 10 nieuwbouwschepen voor LNG-containers voor twee soorten brandstof aan en nieuwbouwopdracht aan voor twee 24.000 TEU-containerschepen.

Het Belgische bedrijf Decomecc, gespecialiseerd in metaalbewerking, investeert 15 miljoen euro in een nieuwe productielijn in Genk (Limburg).

Schaeffler start massaproductie van elektromotoren.

Het Von Karman Instituut krijgt voor de renovatie een investeringslening van 11 milj euro. De ministerraad geeft zijn goedkeuring voor de renovatie van de site van het von Karman Instituut, een wereldwijd onderzoeks-centrum op het gebied van vloeistofdynamica. Deze renovatie omvat onder meer de bouw van nieuwe ge-bouwen en wordt onder-steund door een invest-eringskrediet van 11 milj euro, waarvan 9 milj

euro in 2021 en 2 milj euro in 2022.

Sonaca Aircraft zal naar verwachting in 2021 40 modellen van zijn 100% Belgische vliegtuigen produceren

Fitnessketen Basic-Fit heeft een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro gekregen om de rest van de crisis in verband met de coronaviruspandemie door te geraken.

Eco Magazine Cover.png
engineer apprenticeship job poster.png

Wings, het innovatiepartnerschap voor de luchtvaartsector in het licht van de crisis, brengt negentien partners samen rond 112 miljoen euro. De drie grote Waalse bedrijven in de luchtvaartsector, Safran Aero Boosters, Sonaca en Thales, zullen voor verschillende onderzoeksthema's samenwerken met onderzoekscentra, Cenaero, von Karman Institute for Fluid Dynamics (VKI), CRM, Materia Nova, Sirris, Cetic en Multitel en met een panel van MKB-bedrijven die actief zijn in de luchtvaart, op zes doelthema's: De aero-structuur; De voortstuwing; Communicatie systemen; Materialen en processen; Digitalisering en digitale simulatie; Industrie 4.0.

Supermarktketen Lidl wil voor eind februari 2022 23 nieuwe winkels openen in België. Dat is goed voor 500 extra banen in ons land. Het gaat onder andere om 4 nieuwe supermarkten in onder andere Mechelen en Sint-Niklaas. In 9 andere steden, vooral in Wallonië en Brussel, vernieuwt Lidl de bestaande winkels. Ook de verhuis van 10 oudere winkels staat op de planning. In februari 2021 al 6 nieuwe winkels  

Op 10 februari openden de nieuwe winkels in Zottegem en Virton de deuren. Op 24 februari gaan de nieuwe winkels in Retie, Beaumont, Aubange en Tongeren open. Later in het jaar zal Lidl nog nieuwe supermarkten openen in Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Doornik, Bouffioulx, Morlanwez (afbraak en wederopbouw) en in Dilsen-Stokkem, Willebroek, Couvin, Jumet, Marcinelle (verhuis binnen dezelfde stad).

newprodut.png

uw advertentie hier?

info?

nieuws (1).jpg
knowledge-3548064_1920.jpg

0468/090258

0468/090258

knowledge-3548064_1920.jpg
bethefirst.jpg
IPlogo.jpg
cibleer.jpg
logothebuzzer.png
nieuws (1).jpg
profit.jpg

ook in 2023!

ipbanner.jpg
bereiknieuw (1).jpg

Consortium met Cegeka uit Hasselt verwerft contract van het European Union Aviation Safety Agency in Duitsland voor een bedrag van 28,1 miljoen Euro.

Het bedrijf 4DTrans van oprichter Wim Boydens heeft nu een 50-tal chauffeurs in dienst en wil die groei verderzetten door in Torhout een logistiek centrum te bouwen met koelcellen en diepvriezers. 

ExxonMobil kondigt herstructurerings-plannen aan voor België. Het zou gaan over 320 plaatsen tegen eind 2021.

Tesla zegt vaarwel aan Californië: hoofdkwartier verhuist naar gigafabriek in Austin

Green Fund IV, het fonds dat is opgericht door TTR Energy en Degroof Petercam, heeft acht windparken van de fondsbeheerder Glennmont Partners (Nuveen groep) aangekocht, na een competitief biedproces.

De Belgische industriële bakkerijgroep La Lorraine wil investeren in nieuwe productielijnen in de bakkerijen in Oost-Europa en de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland.

De Roullier Group kondigt de overname aan van Alysse Food, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van gebak en versterkt zijn Agri-food divisie

De Nederlandse Stokvis Group heeft Fiduco Automatic BV overgenomen

Gasunie en North Sea Port hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een regionaal transportnetwerk voor waterstof in Zeeland.

Dit ‘Hydrogen Delta Network NL’ bouwt voort op de huidige positie van de regio voor waterstof en moet de komende jaren gestalte krijgen. Daarna volgt de aansluiting van deze regionale infrastructuur aan de landelijke Nederlandse en Belgische waterstofinfrastructuur. 

De keten van parafarmacieën Medi-Market krijgt een nieuwe CEO: oprichter Yvan Verougstraete, die in zijn pioniersrol de controverse nooit schuwde, geeft de fakkel door aan Cédric Antoine. Antoine is momenteel uitvoerend algemeen directeur bij Cora Belux.

Yellow Order by Phone Instagram Square  .png
banner-1557882_1920.jpg
banner-1557882_1920.jpg

UW BANNER?

Abonnee worden van ons portaal? Uw redactionele info gegarandeerd op onze site en newsletters? Bereik heel het jaar door tienduizenden tot honderdduizenden bedrijven. Plaatst uw logo's op onze sites en pagina's. Plaats en verander uw advertenties heel het jaar door  volgens uw behoeften, producten en evenementen/vakbeurzen zonder dat het u meer kost. Als abonnee van ons portaal bent u zeker dat u gezien bent! Elke dag en elke maand opnieuw. Voor info.

Overname

Arburgs ondernemersfamilies Hehl en Keinath nemen de divisie Drives & Automation van AMK over

Indutrade heeft op 15 februari een overeenkomst getekend om alle aandelen van de Nederlandse Typhoon Group over te nemen en op 29 januari een overeenkomst getekend om alle aandelen in het Nederlandse Fire Proof BV over te nemen

Koninklijke Oosterberg en Itsme hebben hun krachten gebundeld. Ze richtten Itsoos op en namen via deze joint venture de Duitse elektrotechnische groothandel Hardy Schmitz over.

VDL Groep heeft tbp electronics overgenomen. 

Qmicro, dat gasanalyse systemen voor industriële proces analyse en laboratoriumtechniek ontwikkelt en produceert, is overgenomen door de Zwitserse sensorspecialist Sensirion.

Althen Sensors & Controls breidt haar activiteiten uit met een strategische overname van Metesco Nederland

RELCO in Drachten, proces- en installatiebouwer voor de zuivelindustrie, is overgenomen door Koch Separation Solutions

 

De Cornelissen Groep neemt de winkeldistributie activiteiten van Daily Logistics Group (DLG) over (vanaf 1 maart) 

St van den Brink neemt transport Diversi Foods over.

Logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 overgenomen door Kooiker Logistiek uit Grou. 

VSDV neemt Sandstra Transport over.

HSF Logistics Group treedt toe tot DFDS Op 26 januari 2021 hebben ze de overname aangekondigd van de HSF Logistics-groep door het in Kopenhagen gevestigde DFDS voor een bedrag van 296 miljoen Euro.

STEF Groep en Nagel-Group kondigen de afronding aan van hun overeenkomst in Italië en België

Den Hartogh Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Tschudi Tank Transport Oy in Finland, de tanktransportdivisie van de Tschudi Group.

Overname V&R Express Polen door Boekestijn Transport Service

ForFarmers heeft de overname afgerond van De Hoop Mengvoeders. 

EW Nutrition heeft de overname afgerond van de ‘Feed Quality en Pigmenten-activiteiten’ van Novus International.

Groep Meers neemt Gebroeders Crijns over en Raben neemt Bas Groep over

 

Jost neemt Anné-Louagie over

DKV Mobility heeft het nederlandse bedrijf GreenFlux overgenomen.

Adecco neemt Franse Akka Technologies over

Samenwerking

ISD Benelux uit ’s-Hertogenbosch en Elfsquad uit Drachten bundelen hun krachten om de 3D CAD wereld samen te brengen met de voordelen van een product configurator.

Vanaf 1 september 2021 werken Fresh Connection en FrigorExpress samen op het vlak van transport, warehousing en meer.

Ninatrans en Transmet bundelen hun krachten

Van Dalen Installatietechniek, Schekman Totaaltechniek, Dekker van Geest en Sparreboom Techniek bundelen de krachten en heten sinds 1 januari 2021 Batenburg Installatietechniek.

 

De Nederlandse bedrijven Wemo Nederland en AWL-Techniek gaan een wereldwijde samenwerking aan om de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces van hun schakel- en verdeelkasten, van coil naar kast, verder te automatiseren voor hun klanten. 

Op 2 februari ondertekenden Damen Shipyard en Sea Machines Robotics een alliantieovereenkomst om de acceptatie van aanvaringsvermijdingsfunctionaliteit aan boord van Damen-schepen verder te onderzoeken.

Het in Amsterdam gevestigde TPEX International wordt ’s werelds eerste EcoStruxure Building Operations Expert partner van de multinational Schneider Electric. De samenwerking biedt gebouweigenaren en assetmanagers een geïntegreerde productlijn, 24x7 beheer en volledige operationele exploitatie vanuit de cloud van slimme gebouwen die op basis van een ‘pay-per-use’ en ‘as a service’ zal worden aangeboden.

Wopereis RVS uit Doetinchem en Machinefabriek Baltes uit Steenderen bundelen hun krachten. De nieuwe naam wordt Wopereis Food Equipment.

Verpakkingsketen b.v. (VPKT) en Stichting Nedvang, beide uitvoeringsorganisaties van het Afvalfonds Verpakkingen, vormen per 1 januari 2021 samen de nieuwe organisatie Nedvang b.v.

 Fusie tussen Peter Appel Transport en Simon Loos

Samenwerking Nukamel en Swinco

Reddit, het onlineprikbord, verwacht in een nieuwe investeringsronde 700 miljoen dollar op te halen. Daarmee wordt het bedrijf op papier meer dan 10 miljard dollar waard.

Opening

Maxicon, een bedrijf dat onderhoudstechnici en technische bedienden naar bedrijven stuurt, heeft een vestiging geopend in Genk. 

Verhuis

Op 1 februari heeft HyTEPS haar nieuwe kantoor betrokken in de door Twice gefaciliteerde Catalyst-hub op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Fabriek

Recyclingtechnologiebedrijf Itero maakt vandaag plannen bekend om een ​​innovatieve fabriek voor het recyclen van plastic afval te bouwen op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, Nederland.

75 jaar!

Van Werven infra & recycling bestond in december 2020 75 jaar. Normaliter reden voor het bedrijf om groots uit te pakken, maar vanwege het coronavirus zijn de feestelijkheden uitgesteld. Van Werven maakt van 2021 een jubileumjaar en hoopt dat jaar wél af te sluiten met de traditionele open dag.

2025

Uniper en Havenbedrijf Rotterdam starten haalbaarheidsstudie voor groene waterstoffabriek op de Maasvlakte Uniper en het Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken de mogelijkheden van grootschalige productie van groene waterstof op de Maasvlakte in Rotterdam

Naamsverandering

CD-Color Nederland in Eindhoven heet voortaan Dörken Coatings Nederland

 

Geen overname

AkzoNobel is niet langer van plan Tikkurila over te nemen en blijft zich richten op de Grow & Deliver-strategie

Overname

Vion Food Group heeft het voornemen rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem (België) over te nemen na een periode van intensieve samenwerking. Vion wil met deze overname inzetten op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland. Bij Adriaens werken 126 medewerkers die overgaan in de nieuwe organisatie. Op 18 februari bleek de overname een feit.

Samskip neemt Sea Connect over

 

Nederlandse Gazelle-eigenaar Pon.Bike wordt grootste fietsenmaker ter wereld na overname Cannondale

 

Ter Beke Groep bereikt akkoord over intentie om Sigma’s activiteiten in België (Imperial) en Nederland (Stegeman) over te nemen. 

 

De Frankfurtse Renell Bank heeft een akkoord bereikt over de overname van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital, die ruim 1,2 miljard euro van vermogende Vlaamse gezinnen beheert.

Uitbreiding