uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

engineer apprenticeship job poster.png
newprodut.png

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

2022

What's going on?

2022

Actualiteit

DHL Express heeft een huur-overeenkomst getekend met Prologis voor de huur van een distributiecentrum met een oppervlakte van ongeveer 10.000 m² gelegen in de vrachtzone van Brussels Airport, op een steenworp afstand van de hub die DHL Global Forwarding in 2017 in gebruik heeft genomen.

ID Logistics, één van de Europese leiders op het gebied van contract logistiek, kondigt de overname aan van 100% van GVT Transport & Logistics, de transport en logistieke divisie van GVT Group of Logistics

Een consortium vertegenwoordigd door Somerset Capital Partners (Somerset) neemt 41 supermarkten over van Supermarkt Vastgoed FGR. De 41 winkelpanden bevinden zich verspreid over Nederland en zijn volledig en langjarig verhuurd aan zowel Ahold (25) als Coop (16)

De Duitse logistiek dienstverlener Duvenbeck is overgenomen door investeringsmaatschappij Waterland Private. Duvenbeck is met ongeveer 6.000 werknemers en een jaaromzet van circa 700 miljoen euro een van de grootste spelers op de Europese transportmarkt.

De Amerikaanse koelvervoerder Lineage Logistics meent het met haar aanwezigheid in Europa. Na vorig jaar al Kloosterboer overgenomen te hebben heeft  Lineage nu Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam in haar familie mogen verwelkomen.

Intervest verwerft site van 60.000 m² in Tessenderlo via sale-and-lease-backoperatie. Intervest heeft een sale-and-lease-backtransactie afgesloten met Aurelius Group inzake 23.000 m² aan logistieke ruimte met bijhorende kantoren, op een strategische locatie gelegen aan de E313 autosnelweg.

Investeringsfonds haalt 40 miljoen op voor investeringen in logistieke bedrijven. Het startkapitaal van LPP is ingebracht door de eigenaren van logistieke dienstverlener Nedcargo: Diederik Jan Antvelink, Roderick de la Houssaye en Van Uden Holding. LPP wordt gemanaged door De la Houssaye, Antvelink en diens broer Gert-Jan Antvelink.

 

 

Genk Green Logistics sluit twee built-to-suitovereenkomsten voor in totaal ruim 40.000 m² warehouses

Maersk opent zijn logistiek centrum voor Zuidwest-Europa in de haven van Barcelona.Het nieuwe logistieke centrum van Maersk is gebouwd in de haven van Barcelona en is een ultramoderne faciliteit met een 11 meter hoge opslagruimte die een hogere capaciteitsdichtheid mogelijk maakt. Het heeft 39 laaddocks, waardoor het het vlaggenschip is voor transferoperaties in Barcelona.

Montea verzekert met een aantal transacties een groei van de portefeuille met meer dan 300.000 m² aan gebouwen. Start van het nieuwe jaar met een sterke groei door nieuwe samenwerkingsakkoorden en overnames in België en Nederland. Zo gaat Montea in België samenwerken met bouwgroep Cordeel voor de ontwikkeling van 230.000 m² nieuwe oppervlakte aan logistieke gebouwen in Tongeren, Zele en Vilvoorde. Daarnaast neemt Montea in Gent het gebouw van Expologic over. Ook in Nederland zet Montea zijn opmars voort met de overname van gebouwen verhuurd aan PostNL in ’s Hertogenbosch en Zwolle. Tot slot zal Montea een gebouw van Barsan overnemen in Tilburg.

KORT Nieuws

Om het verdienvermogen van het Nederlandse innovatieve bedrijfsleven in het buitenland te vergroten, bundelen Invest International en de regionale ontwikkelingsmaatschap-pijen hun krachten. Invest International stelt tot 50 miljoen euro beschikbaar en maakt zo co-financiering met de ROM’s mogelijk.

De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. 70.000 klanten moeten ergens anders terecht.

Ahlstrom-Munksjö, het Amerikaanse-finlandse bedrijf investeert in hun papierfabriek  in Malmedy. Ook in 2022  en 2023 zijn er investeringen voorzien.

Engels Group verhuist naar nieuw logistiek distributiecentrum te Malle

Ninove zal binnenkort een kmo-park rijker zijn dankzij Ablimmo uit Aalst.  In totaal komen er 17 casco loodsen langs de drukke expresweg. 

Echo, gespecialiseerd in voorgespannen prefab vloeroplossingen, wil tegen eind dit jaar zijn fabriek in Limburg sluiten.

Beltrami en Brachot Surfaces verenigen zich in Brachot

Investeringsfonds Logistics Platform Partners (LPP) heeft 40 miljoen euro bijeengebracht en wil hiermee een impuls geven aan de consolidatie in de logistieke sector.

Vlaanderen investeert jaarlijks € 6 miljoen om ondernemers te begeleiden bij digitale en duurzame innovatie.Vandaag ondertekende Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns het convenant voor de periode 2023-2027 tussen het Vlaams Gewest, VLAIO en Team Bedrijfstrajecten vzw van VLAIO. Vlaanderen voorziet hiermee jaarlijks € 5,9 miljoen om innovatieve bedrijven te versterken en Vlaanderen toekomstbestendig te maken qua duurzaamheid en digitalisering.

banner-5190089_1920.jpg

uw banner hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

De Franse logistieke dienstverlener Geodis heeft in november een nieuwe vestiging geopend in Almere (17.000 vierkante meter) en bereidt de opening van een nieuw magazijn in Venlo voor (9.000 vierkante meter), die in de komende weken operationeel moet zijn.

Geodis heeft nu bijna 220.000 vierkante meter aan magazijnen in Nederland, waaronder locaties in Venlo, Amsterdam, Almere en Rotterdam. Het concern werkt aan een logistiek centrum van 130.000 vierkante meter op het park Trade Port Noord bij Venlo, dat eind volgend jaar klaar moet zijn.

Indaver, Boortmalt en Haven Antwerpen bouwen samen warmtenet.Het warmtenet in de haven zal uit twee grote delen bestaan. Voor elke sectie is een bedrijf verantwoordelijk voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud. Het eerste deel van de route, de warmtelevering aan het bedrijf Boortmalt, wordt gebouwd en geëxploiteerd door transportbedrijf Warmtenetwerk Antwerpen Noord. Partners in dit transportbedrijf zijn Indaver en Port of Antwerp. Het tweede deel, de residentiële warmtevoorziening, wordt gerealiseerd door Fluvius in opdracht van de Stad Antwerpen en kan rekenen op grote klanten zoals sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven, die zijn gebouwen met zo'n 3.200 woningen in de wijken Luchtbal en Rozemaai op het systeem zal aansluiten.Door de ondertekening van de overeenkomst voor de levering van koolstofneutrale warmte verminderen we ons verbruik van fossiele brandstoffen aanzienlijk en maken we het mogelijk om woningen in de stad Antwerpen aan te sluiten op het netwerk.
Dit warmtenet kan 60% van de warmtebehoefte van de site dekken en het equivalente gasverbruik van 10.000 huishoudens per jaar elimineren.

Recyclagebedrijf Ecoo bouwt momenteel volop aan een hypermoderne nieuwe fabriek in Beringen. Daar zullen zij je huishoudelijke restplastics uit de nieuwe blauwe zak recycleren, dat vervolgens wordt verwerkt tot duurzame tuinproducten. Om te voldoen aan de toename van huishoudelijk plastic afval en de stijgende vraag naar 100% gerecycleerde tuinproducten, plant het bedrijf om hun personeelsaantal de volgende maanden te verdubbelen.

Gasunie, energie-infrastructuurbedrijf en beheerder van het Nederlandse gasleidingnetwerk, en Perpetual Next, wereldleider op het gebied van torrefactie-technologie, hebben een 50/50 joint venture overeenkomst gesloten om het project Torrgas Delfzijl verder te ontwikkelen en te realiseren. Het gezamenlijke voornemen is om een nieuwe fabriek te bouwen, die in de toekomst vanuit syngas op duurzame wijze groen gas kan produceren en distribueren. Hierdoor is er geen afhankelijkheid meer van fossiele grondstoffen. De verwachting is dat de bouw van de fabriek in het najaar van 2022 van start gaat. Met de eerste fase van dit project is een investering gemoeid van circa EUR 60 miljoen. Deze investeringsbeslissing volgt later dit jaar. De fabriek zorgt in eerste instantie voor een directe werkgelegenheid van vijftien banen.  

Tetra Pak heeft 400 miljoen euro geïnvesteerd in de lancering van haar tethered caps voor kartonnen drankverpakkingen, een sluiting die vast blijft zitten aan de verpakking. Hiermee speelt de verpakkingsproducent in op de Europese Single Use Plastics (SUP)-richtlijn die in 2024 van kracht wordt. Vijf Europese drankenproducenten hebben de primeur.

Holbox verdubbelt capaciteit met verhuizing naar nieuw pand in Roermond

Vanaf juni 2024 verlaat Holbox Echt en vestigt zich in Roermond. De groei van de afgelopen jaren en de ambitie om verder te groeien vormen de basis voor de keuze om in Roermond een nieuw en volledig circulair pand te bouwen. In het 27.000 m2 grote CO2 neutrale pand ligt de focus nog meer op duurzaamheid. Daarnaast voorziet dit pand met een bedrijfsvloer-oppervlakte van 17.290 m2 en kantooroppervlakte van ruim 3.750 m2 Holbox in de behoefte om in de toekomst verder door te groeien, ontwikkelen en professionaliseren

Optimum Group (verpakkingen)  neemt het Deense LABELCO A/S (etiketten) over. Met de toevoeging van Labelco bestaat Optimum Group nu uit 18 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product-marktcombinatie heeft.

Gimv, Lenaerts/LVR en ABN Klimatisatie leggen de eerste steen voor uitbouw van een toonaangevende groep van installatiebedrijven

Gimv heeft de ambitie om een groep van installatiebedrijven uit te bouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR en ABN Klimatisatie. Samen zullen zij verder op zoek gaan naar bijkomende acquisities om een toonaangevende speler te creëren, gespecialiseerd in geïntegreerde B2B multi-techniek projecten.

De basis voor de groep wordt gevormd door Lenaerts/LVR en ABN Klimatisatie.
Lenaerts/LVR (Houthalen-Helchteren – www.lenaertsnv.be, omzet €16m, 45 werknemers) is in 1981 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van de industriële installatietechnieken, met focus op elektrotechniek. ABN Klimatisatie (Munsterbilzen – www.abn.be omzet €11m, 47 werknemers) werd opgericht in 1996 en is een specialist in retail-, kantoor- en industrie-klimatisatie.

uw advertentie hier?

nieuws (1).jpg
innovatie.jpg
cibleer.jpg

Bolder Industries extraheert chemische stoffen uit afgedankte autobanden voor hergebruik in rubber, plastic en petrochemische producten.Ze vestig zich ook op het bedrijventerrein NextGen District op de voormalige Opel-site net als Triple Helix.

Investeringsgroep Waterland Private Equity ("Waterland") heeft een meerderheidsbelang verworven in de Duvenbeck Group. Met ongeveer 6.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer EUR 700 miljoen is Duvenbeck een van Europa's toonaangevende leveranciers van transport- en logistieke oplossingen. 

Op 1 februari 2022 nam Distrilog zijn intrek in de magazijnen van de voormalige Philips-site te Satenrozen 11-13, 2550 Kontich. Het magazijn telt 40.000 m² en 45 laadkades.

 

Lab Box, de start-upstudio van D’Ieteren die gespecialiseerd is in nieuwe
mobiliteitsoplossingen, neemt het Brusselse taxibedrijf Taxis Verts over. D’Ieteren verzamelt ondertussen ook zijn activiteiten rond tweewielers onder het merk Lucien en heeft als ambitie de favoriete winkelketen te worden van fietsers. in België.

Gasunie Transport Services verwacht dat de stikstofinstallatie in Zuidbroek in september in bedrijf zal gaan. Vanwege corona was er op de bouw, die in 2018 is gestart, een vertraging ontstaan. 

Marktleider Daikin wil zijn Europese verwarmingsproductie in de komende jaren meer dan verdrievoudigen en verwacht dat verwarmingsactiviteiten tegen 2025 een van de belangrijkste pijlers van de inkomsten van Daikin zullen worden.

Vandaag zijn 5 van de 14 EMEA-fabrieken van Daikin gewijd aan de productie van warmtepompen. Alle warmtepompen van Daikin die in Europa worden verkocht, worden ontwikkeld en geproduceerd in Europa, met de belangrijkste fabrieken van Daikin in Duitsland, België en Tsjechië.

Een onlangs aangekondigd investeringsplan voor de komende 5 jaar omvat een aanzienlijke investering in de categorie warmtepompen. 

Patrick Crombez, Daikin Europe merkt op: "Zonder een gedetailleerde opsplitsing van onze investeringen te geven, zal een aanzienlijk deel van de geplande 840 miljoen EUR investering van Daikin EMEA in de komende 5 jaar worden toegewezen aan warmtepompen. Dit zal ons in staat stellen ons Europees marktleiderschap in warmtepompen uit te breiden." 

Een deel van de investering is bedoeld om de productiecapaciteit uit te breiden om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Een ander investeringsgebied is de geplande bouw van een geavanceerd ontwikkelingscomplex 'European Development Center (EDC)' in Gent, België, waardoor Daikin zijn leiderschap op het gebied van innovatie kan versterken en een snellere en bredere ontwikkeling van warmtepompen mogelijk wordt. Het EDC-complex vertegenwoordigt een investering van 140 miljoen euro, zal plaatselijk 380 banen opleveren en zal ook fungeren als het wereldwijde centrum voor de ontwikkeling van verwarmingsproducten van Daikin.

Vandaag hebben viceminister-president Hilde Crevits en minister van Energie Zuhal Demir, in aanwezigheid van senior Nala Renewables management, de eerste symbolische spade in de grond gestoken ter gelegenheid van de start van de bouw van een van de grootste batterij-energieopslagsystemen ("BESS") in België, gelegen in Nyrstar's zinkraffinage-eenheid in Balen.

De BESS, goed voor een investering van 30 miljoen euro, wordt ontwikkeld door Nala Renewables Limited, een joint venture tussen Nyrstar-moederbedrijf Trafigura en IFM Investors. Nala Renewables wil bijdragen tot de verschuiving naar hernieuwbare energie door wereldwijd projecten op te starten met een cumulatieve opwekkingscapaciteit van vier gigawatt die tegen 2025 operationeel zullen zijn, in aanbouw zullen zijn of zich in een laat ontwikkelingsstadium zullen bevinden.

Eco Magazine Cover.png
IPlogo.jpg
logothebuzzer.png

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

Roel Jolling is Plant manager van het Jaar 2022! Polyscope Polymers BV (Vertellus Company)

Ontex opent fabriek in Stokesdale.

Vandaag opende Ontex een nieuwe faciliteit in Stokesdale, onderdeel van Rockingham County in de Amerikaanse staat North Carolina. De nieuwe Ontex-fabriek stelt momenteel bijna 100 mensen tewerk en produceert babyluiers voor retailers en lifestylemerken. De nieuwe fabriek is van plan om zijn productie en personeelsbestand uit te breiden om ook andere productcategorieën te produceren.

Azteq bv, een leverancier van duurzame thermische hernieuwbare energie kondigt met trots aan dat het een kapitaalsverhoging van 1 miljoen euro heeft afgesloten bij De Haven van Antwerpen en Darel, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in energietransitie.

247TailorSteel bouwt nieuwe fabriek in België. 247TailorSteel zal haar activiteiten in Europa verder uitbreiden. Het is nog minder dan een jaar geleden dat 247TailorSteel de bouw van zijn vierde fabriek heeft aangekondigd. Deze zal in september 2022 volledig operationeel zijn. Vandaag kondigt het bedrijf de bouw van de eerste productiefaciliteit in België aan, de vijfde in totaal. De nieuwe productiefaciliteit wordt gebouwd in Hooglede, nabij Roeselare en zal initieel een capaciteit van vier lasersnijmachines, drie buislasers en vier kantbanken hebben. De fabriek beslaat 17.000 m2 op een terrein van ruim 30.000 m2 en zal uiteindelijk aan 250 medewerkers werk bieden. Gefaseerd zal het machinepark in Hooglede groeien naar twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022 en is in het najaar van 2023 volledig in gebruik. Ook kondigden  ze de uitbreiding verder uit in Nederland en gaan ze een tweede fabriek openen in Oud Gastel, vlakbij Roosendaal. Na de fabrieken in Varsseveld (NL), Hilden (DE), Oyten (DE), Langenau (DE) en Hooglede (BE) is de vestiging in Oud Gastel de zesde locatie in Europa. Het wordt de grootste productie locatie van 247TailorSteel tot nu toe.

nala.jpg

DEME heeft een omvangrijk contract binnengehaald voor bagger- en ontginningswerken in de haven van Gdańsk. Dit is het tweede grote baggercontract voor DEME in Polen.

Alpha Trains verhuurt 5 TRAXX 186 aan MEDWAY Belgium

Onlangsd nam MEDWAY Belgium, onderdeel van de MSC Group, de eerste Bombardier TRAXX BR 186 multi-systeem locomotieven van Alpha Trains in ontvangst. De Bombardier locomotieven voegen zich bij de TRAXX 483s DC locomotieven die worden verhuurd aan MEDWAY Italia.

De nieuwe TRAXX heeft een licentie voor exploitatie in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk en zal voornamelijk worden gebruikt voor goederenvervoer tussen België en Duitsland, via het nieuw opgerichte MEDWAY Belgium, dat valt onder MSC's binnenlandse logistieke partner MEDLOG. Het rollend materieel zal helpen om verbindingen tussen meer havens in de Europese regio met binnenlandse diensten te ondersteunen, wat belangrijk is voor een succesvol intermodaal aanbod en een doelstelling is voor de toekomstige groei van MSC.

Cargill ondersteunt het decarbonisatietraject van klanten met een nieuwe geavanceerde biodieselfabriek. Nieuwe faciliteit helpt klanten koolstofemissies te verminderen met behulp van innovatieve technologie om afval om te zetten in biobrandstof

In een beweging gericht op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van circulaire brandstofmogelijkheden, heeft Cargill zijn eerste state-of-the-art geavanceerde biodieselfabriek in Gent, België, voltooid die afgewerkte olie en residuen omzet in hernieuwbare brandstof. De geavanceerde biodiesel die in de faciliteit wordt geproduceerd, zal worden gebruikt door de maritieme en vrachtwagensector, waardoor klanten de koolstofvoetafdruk in verband met hun maritieme en wegtransportactiviteiten kunnen verlagen.

nieuws (1).jpg
knowledge-3548064_1920.jpg
IPlogo.jpg

Uw info

hier?

uw advertentie hier?

Seaspan kondigt 10 nieuwbouwschepen voor LNG-containers voor twee soorten brandstof aan en nieuwbouwopdracht aan voor twee 24.000 TEU-containerschepen.

Het Von Karman Instituut krijgt voor de renovatie een investeringslening van 11 milj euro. De ministerraad geeft zijn goedkeuring voor de renovatie van de site van het von Karman Instituut, een wereldwijd onderzoeks-centrum op het gebied van vloeistofdynamica. Deze renovatie omvat onder meer de bouw van nieuwe ge-bouwen en wordt onder-steund door een invest-eringskrediet van 11 milj euro, waarvan 9 milj

euro in 2021 en 2 milj euro in 2022.

Sonaca Aircraft zal naar verwachting in 2021/2022

40 modellen van zijn 100% Belgische vliegtuigen produceren

Fitnessketen Basic-Fit heeft een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro gekregen om de rest van de crisis in verband met de coronaviruspandemie door te geraken.

Het Belgische bedrijf Decomecc, gespecialiseerd in metaalbewerking, investeert 15 miljoen euro in een nieuwe productielijn in Genk (Limburg).

Schaeffler start massaproductie van elektromotoren.

Europese Commissie wil ruim 15 miljard euro extra pompen in chipproductie

 

Zwembadgroep LAGO zal in Bredene een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van ons land bouwen. LAGO Bredene Grasduinen kickt volledig af van fossiele brandstoffen. Het dak van het zwembad is zo goed als één groot zonnepaneel dat jaarlijks even veel elektriciteit opwekt als het jaarverbruik van 60 gezinnen. Die energieproductie in combinatie met geothermie maakt dat het zwembad in Bredene volledig elektrisch kan draaien en dus helemaal geen CO2 meer uitstoot. Het zwembad verbruikt namelijk 50% minder energie per bezoeker dan een klassiek zwembad.

Sinds de overname van de scheepswerffaciliteiten in de haven van Antwerpen door Engine Deck Repair NV in 2015, investeert EDR Antwerp Shipyard om oude glorie terug te brengen in de droogdoksite. Tijdens de eerste fase van de werken werden al rigoureuze investeringen gedaan en nu is de tweede fase in volle gang. Aanvankelijk kregen alle investeringen in klantgerichte faciliteiten prioriteit: nieuwe warehousing, state-of-the-art werkplaatsen, gescheiden gespecialiseerde werkplaatsen, droogdokvernieuwing, kraanvernieuwing, enz. Nu worden de resterende kantoorfaciliteiten vernieuwd, waardoor de hoogwaardige dienstverlening aan al onze klanten wordt gegarandeerd. Oplevering februari 2022.

Drie bedrijven in Noord-Nederland, Menicon, STT Products en Demcon Industrial Systems Groningen, slaan de handen ineen om het innovatievermogen van de maakindustrie in de regio te versterken. Met hun AutomatIQ-project ontwikkelen ze een volledig geautomatiseerde en toekomstbestendige productielijn voor medische hulpmiddelen. € 850.000 subsidie werd toegekend voor de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerde en toekomstbestendige productielijn

Containerrederij A.P. Moller-Maersk is overeengekomen om het in Hong Kong gevestigde LF Logistics te kopen voor $3,6 miljard in een all-cash deal, zei het op woensdag, in een poging om uit te breiden buiten zijn kernactiviteiten zeevracht.

Genk Green Logistics sluit een vijfjarige huurovereenkomst met logistieke dienstverlener Nippon Express Belgium. Het gaat om een nog te bouwen warehouse van in
totaal 21.000 m² inclusief kantoorruimte. Het bouwproject wordt gerealiseerd door MG Real Estate, die als partner van Group Machiels en Intervest Offices & Warehouses instaat voor de realisatie van Genk Green Logistics Daarenboven sluit ook Eddie Stobart Europe een huurovereenkomst voor een nog te bouwen warehouse van 20.000m². Deze overeenkomst breidt de vorige uit waar toen voor ruim 25.000 m² gehuurd werd.

eye-913966_1920.jpg

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

ipbanner.jpg

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

UW BANNER?

Abonnee worden van ons portaal? Uw redactionele info gegarandeerd op onze site en newsletters? Bereik heel het jaar door tienduizenden tot honderdduizenden bedrijven. Plaatst uw logo's op onze sites en pagina's. Plaats en verander uw advertenties heel het jaar door  volgens uw behoeften, producten en evenementen/vakbeurzen zonder dat het u meer kost. Als abonnee van ons portaal bent u zeker dat u gezien bent! Elke dag en elke maand opnieuw. Voor info.

Overname

De overname van Dina Logiscs door Heppner

 

Roularta koopt de websites gezondheid.be, passionsanté.be en minimi.be voor 500.000 euro van Mediahuis en Rossel

 Europa keurt overname Thalys door Eurostar goed.

 

Simian neemt Flyer over

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

 

Drukkerij van den Berg in Kampen is overgenomen door Zalsman.

 

TMP Groep uit Waalwijk is overgenomen door de nieuwe metaalgroep Acero Group

 

Van Looy Group en haar dochterbedrijf Exilab, zijn overgenomen door  VK architects+engineers®, alsook One Simulations, een Nederlands ingenieursbureau, gespecialiseerd in CFD Simulaties.

 

IFS neemt ULTIMO over 

Altrea Logistics neemt Trafuco over

H. Essers neemt Verheul Transport Twello over

 

Puratos heeft Rapidle overgenomen uit Frankrijk

Van Moer neemt Broekman Logistics Belgium Antwerpen over

 

Overname Goedkopekoffiebekers.nl door Van De Velde Packaging Group

Dimensio heeft branchegenoot The Box in Apeldoorn overgenomen.

Descartes neemt XPS Technologies over

Bpostgroup neemt IMX over

Jungheinrich neemt robotspecialist Arculus over

De coöperatieve bank Crelan mag van de ECB haar sectorgenoot AXA Bank overnemen

Pfizer neemt het farmaceutische bedrijf Arena Pharmaceuticals over

Sabena Aerospace neemt Lufthansa Technik Brussels over

Shell Commercial Road Transport gaat de Nederlandse onderneming MS Europe BV overnemen

Inland terminal-operator MCS wordt overgenomen door investeerder Infracapital

B-CLOSE is dé Belgische specialist in heftrucks en magazijntrucks,  Nu neemt het bedrijf de heftruckspecialist Raepers over én openen ze een nieuwe vestiging in Wallonië

Thomas Cargo Solutions heeft recent de overname van VéDéCar afgerond.

Mineral Composite maakt deel uit van Narviflex

Aldes neemt Aereco over

Green & Durable Energy, gespecialiseerd in zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en laadpalen voor EV's, heeft een meerderheidsbelang genomen in AGRO-NRG.

Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over

Katoen Natie neemt Mexico Natie over

Amazon neemt machinebouwer Cloostermans over

Vergunning

Colruyt, Fluxys en Parkwind vragen een vergunning voor een ‘groene’ waterstoffabriek.

 

Verhuis

Trotec Laser gaat een nieuw pand bouwen in Enter. Het bedrijf die ook een kantoor heeft in Mechelen zal daar een nieuw onderkomen vinden

De drukactiviteiten van Grafilux Printing verhuizen naar het moederbedrijf in het Oost-Vlaamse Temse

Metaalwerken Michiels is verhuisd naar een nieuwe industriehal (Olen)

Joint-Venture

Umicore en de Duitse autobouwer Volkswagen richten een joint venture op om samen materialen te maken voor de productie van batterijen voor elektrische auto's.

 

Het Duitse Röhlig Logistics en het in Nederland gevestigde Penske Logistics Europe gaan een nieuwe joint-venture aan.

 Bank Van Breda gaat in zee met Realis

 

Opening

Picnic opent groot geautomatiseerd distributiecentrum in januari in Utrecht

DB Schenker opent een vernieuwde, eco-efficiënte crossdock-operatie langs A58 in Tilburg.

Op woensdag 8 juni vond ook  de officiële opening van een nieuwe luchtvrachtvestiging van DB Schenker in Eindhoven plaats. 

Overname

 

Roland Duchâtelet neemt alle aandelen van Karin Van De Velde in het Truiense contactcenter Callexcell over. 

BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Contractors bv aan Stadsbader

VDK Groep neemt P. de Vries Installatietechnieken over

Saga Group neemt Truck Center Jost over

ID Logistics neemt Colisweb over

 

Van Dorp breidt uit met overname HG Industrial

Verhoeven neemt Van den Akker Electric Engineering over

De Bossard Groep heeft alle aandelen van Jeveka, technische groothandel in bevestigingsartikelen, overgenomen

Wilo Nederland neemt Wri-Tech over

Uitbreiding


De realisatie van een nieuw, 12.000 m2 groot magazijn is de eerste stap van Marels uitbreiding in Boxmeer.

Pirtek hydrauliekservice start op korte termijn een nieuw Pirtek Center in België, vlakbij Brussels Airport - Zaventem

De groep Hocké, die hoofddealer is voor Iveco in de provincie Luik, zal een gloednieuwe garage bouwen voor het Italiaanse merk in de industriële zone Hauts-Sarts in Herstal

Verpakkingsbedrijf Deufol investeert  1,8 mijoen euro in een nieuwe site aan het Churchilldok.

Golazo investeert in nieuw logistiek centrum in Paal. Een investering van 4 miljoen Euro.

Alural investeert 15 miljoen in een volautomatisch magazijn

BeCargo heeft in Tongeren een nieuw depot in gebruik genomen.

BAJ Beton heeft een investeringsplan van 6 miljoen euro klaar voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Nippon Express opent vierde logistiek centrum in Genk

Brussels Airport investeert 70 miljoen in centrale zone Brucargo

Nunner heeft er een nieuw distributiecentrum bij. Het warehouse van 25.000 m2 in ’s-Heerenberg werd vorige week officieel in gebruik genomen.

Transportbedrijf Van Straalen de Vries (VSDV) uit Zwaagdijk-Oost breidt uit en neemt een voormalig distributiecentrum in Zwaag over.