top of page
cibleer.jpg

2023

What's going on?

2023

Actualiteit

Luchthaven Oostende-Brugge heeft er een uitstekend jaar opzitten. Het afgelopen jaar 2022 reisden 369.300 passagiers via de luchthaven, dat is 67% meer dan vorig jaar en opnieuw 81% van het aantal passagiers dat in 2019 via Oostende reisden. Ook op het vlak van cargo deed de luchthaven het opnieuw goed. Het verhandelde vrachtvolume bedroeg 51.000 ton.

In 2022 verwelkomde Brussels Airport bijna 19 miljoen passagiers, een toename met 102% in vergelijking met 2021, en 72% van het niveau van voor de crisis. De eerste helft van het jaar werd nog sterk beïnvloed door de reisbeperkingen als gevolg van Covid, terwijl vanaf de zomer een zeer sterk herstel begon, met verschillende maanden waarin het niveau hoger lag dan 80% van het niveau van 2019. In 2022 kende de cargoafdeling, na een recordjaar in 2021 (+30%), een daling van 8% in de volumes om uit te komen op 776.000 ton. 

Bij ZF Wind Power in Lommel is men gestart    met de bouw van een nieuw testcentrum voor aandrijflijnen van windturbines. In het centrum zullen  tandwielkasten van de nieuwste generatie offshore windturbines getest kunnen worden voor ze in zee worden geplaatst. ZF Wind Power investeert een forse 50 miljoen euro in het testcentrum en kan daarbij rekenen op 2 miljoen van de Vlaamse regering. "Tests stellen ons in staat de risico's die inherent zijn aan de windindustrie te beheersen en het is essentieel om goedkeuring te krijgen van klanten, verzekeraars en certificeringsinstanties om nieuwe ontwerpen te lanceren", zegt Dr. Martin Knops, Chief Technology Officer, ZF Wind Power.

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat ze 144,6 miljoen euro zal toekennen aan Air Liquide, Fluxys en Port of Antwerp-Bruges. Dit in het kader van het financieringsprogramma 'Connecting Europe Facility for Energy'. De financiering is bestemd voor de bouw van gemeenschappelijke CO2-transport- en exportfaciliteiten op het Antwerpse havenplatform.

Intervest verwerft site van 60.000 m² in Tessenderlo via sale-and-lease-backoperatie. Intervest heeft een sale-and-lease-backtransactie afgesloten met Aurelius Group inzake 23.000 m² aan logistieke ruimte met bijhorende kantoren, op een strategische locatie gelegen aan de E313 autosnelweg.

Verzelfstandiging industriewateractiviteiten: dochteronderneming Azulatis

De Watergroep biedt sinds 2007 water-op-maat-diensten aan voor grote waterverbruikers en is daardoor zowel pionier als marktleider in Vlaanderen. Het gaat om een groeiende markt van duurzame – alsmaar vaker circulaire – industriewaterinstallaties. In 2022 bedroeg het totale volume aan geproduceerd industriewater 10,5 miljoen m³. Om flexibeler te kunnen inspelen op de toenemende vraag van industriële klanten heeft De Watergroep deze bedrijfstak met ingang van 1 januari 2023 ondergebracht in een verzelfstandigd dochterbedrijf: Azulatis nv. De Watergroep is in eerste instantie de enige aandeelhouder van Azulatis nv en blijft ook op lange termijn de hoofdaandeelhouder van deze onderneming.  
 

 

Solvay kondigt de verhuizing aan van zijn hoofdkantoor van Neder-over-Heembeek naar nieuwe vestigingen in Brussel, speciaal ontworpen en uitgerust om de Research, Innovation and administratieve werkzaamheden. Gelegen in de Brusselse gemeente Haren, is de toekomstige hoofdzetel van Solvay uitgerust met grote onderzoeksruimten, een krachtige digitale infrastructuur en geweldig toegankelijkheid, waardoor de werknemers van Solvay een toekomstbestendige werkplek van wereldklasse krijgen die verbetert innovatie en samenwerking.

2022 was een jaar vol uitdagingen voor Port of Antwerp-Bruges. De geopolitieke spanningen, energiecrisis en de aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketens lieten zich voelen en zorgden, naast verschuivingen binnen de verschillende goederenstromen, vooral voor een aanhoudende druk op het containersegment. Dit had impact op de totale goederenoverslag, die in 2022 286,9 miljoen ton cargo bedroeg, een daling van 0,7% ten opzichte van het jaar daarvoor. De stroom aan nieuwe investeringen en projecten is een bevestiging van de aantrekkingskracht van de eengemaakte haven en van de toegevoegde waarde van de complementariteit van beide havenplatformen.

Prayon, een wereldspeler in de fosforchemie, heeft vandaag de succesvolle overname van de aandelen van Arkema in Febex, de Europese leider op de markt van fosforzuur voor elektronisch gebruik, afgerond. Met 97% van de aandelen wordt Prayon de meerderheidsaandeelhouder van dit bedrijf in Bex, Zwitserland, dat ongeveer zestig mensen in dienst heeft en in 2021 een omzet van 32 miljoen euro boekte. Febex is de Europese leider op het gebied van de productie en commercialisering van fosforzuur van elektronische kwaliteit dat bijvoorbeeld wordt gebruikt bij de vervaardiging van printplaten en halfgeleiders. Met zijn ultrazuivere fosforzuur en state-of-the-art faciliteiten biedt het ook oplossingen die voldoen aan de hoogste normen van de farmaceutische industrie.

De Europese Commissie heeft Italië groen licht gegeven om een ​​project van 450 miljoen euro op te zetten ter ondersteuning van de geïntegreerde productie van waterstof en hernieuwbare energie op brownfieldterreinen.

 

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft $ 11,4 miljoen (€ 10,5 miljoen) aan de staat Montana aangekondigd uit de tweeledige infrastructuur van president Biden via het Clean Water State Revolving Fund (CWSRF) van dit jaar.

Colruyt verkoopt Dreamland gedeeltelijk aan Toychamp en voert herstructurering door.

 

TINC, de infrastructuurinvesteerder genoteerd op Euronext Brussel, kondigt de samenwerking aan tussen haar glasvezelbedrijf GlasDraad en het Nederlandse bedrijf Glaspoort, een joint venture van KPN en APG (de pensioenuitvoerder van ABP) dat tevens actief is in de uitrol van glasvezelnetwerken in Nederland.

Manuport Logistics breidt uit in Spanje.

Codipack breidt fors uit en is gestart met

afbraakwerken aan het aanpalend gebouw naast zijn huidige vestiging in Olen. Een polyvalente nieuwbouw van 6.000 vierkante ziet binnenkort het levenslicht.

 

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp-Bruges bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 68,7 miljoen ton, een daling van 4,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is het gevolg van de nog steeds complexe geopolitieke en macro-economische context, die heeft geleid tot een daling van het containersegment en belangrijke verschuivingen in goederenstromen. Om hier als wereldhaven op in te kunnen blijven spelen, zet de haven samen met reeds aanwezige en nieuwe pioniers volop in op duurzame groei.

downloaden.webp

De goederenoverslag via zeevaart in North Sea Port nam in het eerste kwartaal van 2023 met 4% af door een daling bij vooral de vloeibare bulkgoederen. Dit is de eerste daling sinds ruim twee jaar. De EU-sancties tegen Rusland laten zich in de overslag steeds verder voelen.

In het eerste kwartaal van 2023 boekten de bedrijven in North Sea Port 17 miljoen ton goederenoverslag via zeevaart. In vergelijking met dezelfde periode in 2022 is dit een daling van 4%. Deze daling is enerzijds opmerkelijk want sinds het derde kwartaal van 2020 - het dieptepunt van de covidcrisis – bleef de maritieme goederenoverslag kwartaal na kwartaal stijgen met het absolute recordjaar van 2022 tot gevolg. Anderzijds werd in de tweede helft van dit recordjaar duidelijk dat deze groei niet zou aanhouden. Sinds het begin van dit jaar was de verwachting dan ook dat de goederenoverslag naar 5 tot 6 miljoen ton per maand zou normaliseren. De goederenoverslag via zeevaart voor het eerste kwartaal ligt in lijn met deze verwachting.

Sibelco kondigt een investering van naar schatting $ 200 miljoen aan om de geïnstalleerde capaciteit van hoogzuiver kwarts (HPQ) in zijn fabriek in Spruce Pine in North Carolina, VS, te verdubbelen.

DP World Antwerp Gateway verwelkomt drie gigantische containerkranen op haar terminal in de Port of Antwerp-Bruges.

Drie nieuwe kadekranen zijn aangekomen bij DP World Antwerp Gateway: een nieuwe mijlpaal in het ambitieuze uitbreidings- en moderniseringsplan van de terminal.

Deze nieuwe mijlpaal in DP Worlds uitbreidingsplan van 200 miljoen euro symboliseert de huidige en verwachte groei van de terminal en de vooruitgang in de uitbouw van een veerkrachtige en duurzame dienstverlening. De kranen, die tot 26 containerrijen breed op een schip kunnen behandelen, werden gebouwd door kranenbouwer ZPMC en versterken het 10-koppige kranenpark van de DP World terminal aan de oostzijde van het Deurganckdok. De nieuwe kranen maken deel uit van het investeringsplan van 200 miljoen euro van DP World voor de modernisering, vergroening en capaciteitsuitbreiding van de terminal, opgestart in 2019 en ondersteund door de Europese Commissie. Het uiteindelijke doel is om klanten efficiëntere, veerkrachtigere en duurzamere oplossingen te bieden. Dirk Van den Bosch, CEO, DP World Antwerp Gateway: “DP World gelooft sterk in de positie van Antwerpen als wereldhaven en toegangspoort tot Europa. Met ons wereldwijde netwerk en steeds uitbreidende logistieke diensten willen we de concurrentiekracht van de haven versterken als motor van de Belgische economie. “Deze kranen stellen ons in staat om onze verwachte volumegroei in de komende jaren te kunnen behandelen. Met elke nieuwe mijlpaal die we bereiken, consolideren we onze plaats in de top van de Europese havens en versterken we onze positie als motor van positieve verandering en economische groei.” Jef Lambregts, Expansion Project Manager, DP World Antwerp Gateway: “Sinds de start van ons investeringsprogramma in 2019 namen we al een nieuw operationeel gebouw en twee automatische stapelkraanmodules in gebruik. Naast drie nieuwe kadekranen komen er dit jaar nog eens drie nieuwe automatische modules bij. Volgend jaar verwachten we opnieuw twee kadekranen, om uiteindelijk op een totaal van 15 ‘ship-to-shore’ kranen te eindigen. We investeren continu in de meest geavanceerde equipment om onze capaciteit voor internationale handelsstromen te vergroten.” De kranen waren een kleine 3 maanden onderweg per schip vanuit Shanghai. “Het afrollen van 1 kraan van het schip naar de rails op de kaai gebeurt via een speciale loopbrug en neemt zo’n 4 tot 6 uur tijd in beslag. Het lossen van deze gevaartes is een precair werk. Alle omstandigheden zoals weer, zichtbaarheid, wind en waterstand … moeten perfect zijn,” aldus Jef Lambregts. “De hele operatie duurt ongeveer een week. Hierna gaan we de kranen aansluiten op het hoogspanningsnet, de basisbewegingen afregelen en het containerregistratiesysteem installeren om de kranen tegen de zomer in gebruik te kunnen nemen.” Met het kranenpark kunnen de grootste containerschepen ter wereld tegelijkertijd behandeld worden, die tot 24.000 containers (TEU) kunnen vervoeren. De nieuwste kranen kunnen tot 26 containerrijen breed op een schip behandelen, 1 rij meer dan op de huidige generatie containerreuzen. 
Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Port of Antwerp-Bruges is de economische motor van Vlaanderen. Die motor blijft draaien dankzij de stevige investeringen die bedrijven zoals DP World doen. Deze drie gigantische containerkranen op de terminal van Antwerp Gateway illustreren mooi de groei van de terminal… Tegelijkertijd horen deze containerkranen, groot als ze zijn, ook mooi bij de wereldhaven die we zijn!” 

 

cibleer.jpg

ENGIE zet in op grootschalige batterijparken en dient vergunningsaanvragen in voor 3 projecten in België.

Met de toenemende hernieuwbare energieproductie en -ambities in ons land is er ook een groeiende nood aan opslagcapaciteit. ENGIE, dat al een belangrijk aandeel heeft in lokale, hernieuwbare energiebronnen, wil ook op vlak van opslag het voortouw nemen door grootschalige batterijprojecten te ontwikkelen in België. Het bedrijf heeft vergunningsaanvragen ingediend voor drie nieuwe batterijparken op zijn sites in Kallo, Drogenbos en Vilvoorde, met een totaal elektrisch vermogen van 380 MW. Deze installaties kunnen een belangrijke schakel vormen in het opvangen van de stijgende nood aan flexibiliteit in het elektriciteitsnetwerk. Bovendien kunnen ze de productie van hernieuwbare energiebronnen stimuleren, piekprijzen afvlakken en een sterke ondersteuning bieden aan het elektriciteitsnet.

MG Real Estate bouwt gloednieuw warehouse voor Kellogg’s op Mechelen Zuid

De afgelopen maanden was er al heel wat bedrijvigheid op de oude Axalta-site aan de Antoon Spinoystraat in Mechelen. Projectontwikkelaar MG Real Estate bouwt er een gloednieuw warehouse voor Kellogg’s, die zo haar activiteiten in Mechelen uitbreidt. Kellogg’s zal dit warehouse, dat de naam MG Park Malinas krijgt, gebruiken voor de opslag en distributie van haar goederen in de Benelux en het noorden van Frankrijk. De uitbreiding zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio. 

Res_CAM_002_2.jpg

Het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt op de Maasvlakte een terrein van 11 ha dat geschikt is voor de bouw van een zeer grote groene waterstoffabriek. Aanleiding is de aanbesteding van het windpark IJmuiden Ver later dit jaar.

De minister voor Klimaat en Energie stimuleert in de procedure voor kavel Beta bedrijven om een groot deel van de windenergie slim te integreren in het energiesysteem. Productie van waterstof direct aan de kust is daarvoor een logische oplossing, omdat dat extra belasting van het hoogspanningsnet voorkomt. Windpark en waterstoffabriek moeten rond 2028 gereed zijn.

In het hart van de grootste haven van Europa wil Onyx Power een fabriek voor de productie van CO2-arme blauwe waterstof bouwen (authothermal reformer). Met een capaciteit van 1.200 MW zou de ATR ~300 kiloton blauwe waterstof per jaar kunnen produceren op industriële schaal, wat dringend nodig is om de CO2-emissies van industrie te reduceren.

 

Tailormade Logistics (TML) en Heylen warehouses openden  feestelijk een nieuwe logistieke site in Laakdal/Meerhout, de 11e TML-site in België. Onder aanwezigheid van Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, werd het nieuwe gebouw gedoopt door Heylen Warehouses CEO, Ralph Caspanni en Tailormade Logistics oprichter en CEO, Bert Vandecaveye.  

Andrew Manship wordt de nieuwe ceo van Vanderlande vanaf begin Januari 2024.

downloaden.jfif

Gilde Healthcare haalt €600 miljoen op voor investeringen in zorginnovatie.

€600 miljoen aan commitments van een gebalanceerde mix van internationale investeerders voor het nieuwe investeringssfonds Gilde Healthcare Venture&Growth VI. Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die betere zorg tegen lagere kosten mogelijk maken, ondersteund door de recent aangestelde Impact Council In drie jaar tijd haalt Gilde Healthcare ruim €1,5 miljard op.

akzonobel-to-acquire-chinese-decorative-paints-business.webp

Open Dutch Fiber (ODF) heeft het glasvezelnetwerk Diemenglas uit Diemen-Zuid overgenomen. ODF meldde enkele weken geleden al dat de organisatie zijn ambities van één miljoen naar meer dan twee miljoen glasvezelaansluitingen in 2025 heeft verhoogd. Deze aanpassing komt door een versnelde uitrol, maar ook door het actief overnemen van bestaande glasvezelnetwerken. Naast Diemenglas nam ODF in 2022 al E-Fiber over. Open Dutch Fiber is de grootste onafhankelijke, open-access leverancier van glasvezelverbindingen in Nederland. Er zijn meerdere aanbieders en internetproviders actief op het netwerk, waaronder T-Mobile, Trined en Fiber.nl. 

Investeerder Mentha is een samenwerking aangegaan met Ciphix, een snelgroeiende hyperautomation specialist die processen automatiseert en optimaliseert voor onder andere grote en gerenommeerde ondernemingen als Marel, ASR, Vattenfall en ANWB. De samenwerking geeft een boost aan de groeistrategie die van Ciphix een leidende Europese speler in hyperautomation moet maken. 

Sinds de start van Ciphix in 2018 is het de missie om ‘de robot uit de mens te halen’ door repetitieve taken van werknemers over te laten nemen door RPA (robotic process automation) software. Inmiddels is Ciphix uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 60 medewerkers en actief als brede hyperautomation serviceprovider op het gebied van RPA, (conversational) AI, process mining, low-code en iPaaS. Dankzij deze verschillende technologieën automatiseert Ciphix ook complexere repetitieve processen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en een reductie van fouten en kosten. Bovendien stelt het klanten in staat om werknemers in te zetten voor belangrijker, waardevoller en uitdagender werk zoals het oplossen van complexe problemen.

The People Group, een full service dienstverlener op het gebied van Software, Projects en Consultancy, heeft op 10 april 2023 een divisie van QING overgenomen en betreedt daarmee de industriële markt. QING is een engineering bedrijf dat duurzame oplossingen levert aan haar klanten en partners. De overgenomen divisie is gericht op on-site engineering en bestaat uit 30 engineers en specialisten.

Yellow Order by Phone Instagram Square .png

Vandemoortele blijft ook in 2023 investeren. 

Om de groei te ondersteunen en tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar hun producten, besteedde Vandemoortele bijna € 48 miljoen aan investeringen in 2022. Dit was voornamelijk bedoeld om de productiecapaciteit te vergroten en hun geïnstalleerde capaciteit te verbeteren, terwijl werken ze verder aan het verbeteren van de operationele efficiëntie en het waarborgen van de veiligheid, gezondheids- en groeiende milieueisen. Zij investeren respectievelijk€ 34 miljoen en € 14 miljoen in de BP- en MCOF-activiteiten lijnen. Om de groeiende vraag naar hun banketproducten te ondersteunen, investeren ze in een nieuwe patisserielijn in Torcé 2. De fabriek zal operationeel zijn vanaf het tweede kwartaal van 2023. Ze blijven investeren in verdere automatiseringsapparatuur, voornamelijk in de verpakkingsafdelingen van verschillende vestigingen. Om aan de toenemende vraag naar vloergebakken brood te voldoen,  zijn ze ook  de capaciteit aan het aanpassen van een deel van hun vloerovenbroodlijnen. De verkopen in de VS  blijven robuust, en  ze hebben onlangs  een kantoor geopend in Shanghai om hun groei te ondersteunen op de Aziatische markten . Investeringen in MCOF focus richten zij zich op de (doorlopende) vervanging van het productiecontrolesysteem, de installatie van het nieuwe Cleaning-In-Place (CIP)-systeem en de nieuwe extrusie lijn. Ze hebben ook geïnvesteerd in een pumpable verkortingslijn, die de functionaliteit combineert van vast vet met de eenvoud van manipulatie van vloeibare olie. (uit het jaarverslag 2022)

Qallo trekt Spadel aan als investeerder en wil Europa veroveren met poederdranken.  Het is een Belgisch bedrijf dat in oktober 2021 een innovatieve energizer in poedervorm op de markt heeft gebracht. Consumenten kunnen het product op basis van plantenextracten en vitamines met water mengen tot een gezonde en fruitige energiedrank. De producten van Qallo worden steeds aantrekkelijker voor mensen die op zoek zijn naar een suikerarm en duurzamer alternatief voor traditionele energiedrankjes. Qallo heeft grote ambities en wil met haar poederdranken de hele Europese markt bestrijken. Het bedrijf kan nu rekenen op de financiële en strategische steun van de familiegroep Spadel, de producent van SPA en Bru water, die onlangs aandeelhouder werd. De investeringsronde werd ook ondersteund door de bestaande investeerders van Qallo en door meerdere angel investeerders van BAN Vlaanderen

Rika Coppens, de CEO van de House of HR, werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2022. Ze is de 38e laureaat van het referendum en volgt in de erelijst Chris Peeters, de CEO van Elia, op

Op 20 februari 2023 kondigde Corex, onderdeel van VPK Group, aan een overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van Arteche Paper, producent van hulzenkarton, kartonnen kokers en hoekbeschermers op de Iberische markt. Corex bevestigt vandaag 27 maart dat de acquisitie succesvol werd afgerond. Met de overname van Arteche Paper breidt Corex zijn geografische voetafdruk verder uit met een papierfabriek voor hulzenkarton in Porto en vijf verwerkingssites in Porto, Tolosa, Valencia en Barcelona. De integratie creëert een strategische, geografische as voor de aanvoer van hernieuwbare grondstoffen van Corex' kartonfabriek in Finland via België naar Zuid-Frankrijk en Portugal. Het netwerk van Corex omvat met de overname van Arteche nu 4 papierfabrieken en 29 verwerkingssites.
Denis Zenner, CEO van Corex: “Na het succesvol afronden van de overname staan we te popelen om samen met Arteche het volgende hoofdstuk te kunnen starten. De afgelopen maanden werd er een stevige vertrouwensbasis gelegd die de verdere integratie van Arteche binnen de Corex groep alleen maar ten goede zal komen. We zijn dan ook erg gemotiveerd om samen verder te bouwen aan het versterken van onze positie als geïntegreerde en betrouwbare leverancier op de Iberische markt.”

SpiralPack_1.jpg
engineer apprenticeship job poster.png
IPlogo.jpg
nieuws (1).jpg
Yellow Order by Phone Instagram Square .png
innovatie.jpg

Biobest is blij de benoeming van Dr. Lara Ramaekers aan te kondigen. Zij gaat de nieuwe functie van Business Development Director Biopesticides bekleden.

Lara komt van UPL - de in Mumbai gevestigde wereldwijde leverancier van duurzame landbouwtechnologieën en -diensten, waar ze hoofd van de Global Biocontrol Portfolio was. Daarvoor werkte ze voor Arysta LifeSciences, een wereldwijde leverancier van gewasbescherming en life science producten, die in 2019 door UPL werd overgenomen.

WILG (Water Is Life Group) Group heeft de fabrikant van boorgatpompen Well Pumps SA Belgium en Well Pumps Solar Portugal overgenomen van de gebroeders Van Heuverswyn. Stakeholder Jan Van Genechten blijft onder WILG-eigenaarschap als algemeen directeur van Well Pumps. WILG omvat al de Belgische bedrijven Watertechniek Teunissen, MPI Pumps & Irrigation, Aubia en Leo Europe. De groep had in 2020 een omzet van bijna € 25 miljoen. En op 5 april 2023 heeft de WILG Groep uit Pelt het merk Maxuflex Hoses & Couplings overgenomen. Maxuflex is een toonaangevende fabrikant van flexibele slangen en verbindingen voor de industrie en bouwsector. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd vanwege het hoogwaardige en uitgebreide productassortiment en de uitstekende klantenservice. De overname van Maxuflex past in de strategie van de WILG Groep om haar positie op de Europese markt te versterken en haar assortiment op het gebied van (flexibele) slangen, bijbehorende koppelingen en aansluitmaterialen uit te breiden.

Verklaring van gemeenschappelijke belangen voor de ontwikkeling van de schone waterstofeconomie op grensoverschrijdend Euregio Maas-Rijn ondertekend

Vandaag kwamen meer dan 200 belangrijke waterstofspelers uit Belgisch Limburg, de provincie Luik, Nederlands Limburg en Aken samen om de ontwikkeling van schone waterstof in de Euregio Maas-Rijn (EMR) te ondersteunen. Het evenement 'The future of H2 economy and the position of H2 in heavy-duty mobility' (georganiseerd door Cluster TWEED en SPI) vond plaats op het Circuit de Spa-Francorchamps. Als gevolg van deze bijeenkomst ondertekenden velen van hen een verklaring van gemeenschappelijke belangen.

De verklaring, genaamd 'The Francorchamps Hydrogen Initiative', werd gelanceerd met de handtekening van minister Philippe Henry, vicevoorzitter en Waals minister van Klimaat, Energie, Mobiliteit en Infrastructuur. Zijn aanwezigheid op het Circuit de Spa-Francorchamps maakte deel uit van het evenement georganiseerd door het EMR H2 Booster-project, een consortium van negen partners die hun krachten hebben gebundeld om de ontwikkeling van schone waterstof in de Euregio Maas-Rijn te versnellen.

Europa Road Belgium, gevestigd in Oostende, heeft geïnvesteerd in meer dan 250 nieuwe hoogwaardige Krone-opleggers ter waarde van 7,4 miljoen euro. Met deze uitbreiding worden 256 Krone Euroline-opleggers toegevoegd aan de vloot van Europa Road, waardoor de totale vloot op 400 komt, waardoor de mogelijkheden voor volledige en gedeeltelijke ladingen van België naar het VK toenemen. Met de opleggers, die in fasen worden geleverd, kan Europa haar klanten nog beter van dienst zijn.

Unilin Group investeert 2,5 miljoen euro in levenslang leren met gloednieuw opleidingscentrum "The Dive" in Wielsbeke. Opening 12 januari.

Borealis, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefine-oplossingen en een Europese marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recycling van kunststoffen, heeft een meerderheidsbelang verworven in Renasci N.V., een in België gevestigde leverancier van innovatieve recyclingoplossingen en de bedenker van het nieuwe concept Smart Chain Processing (SCP).

Het was de uitdrukkelijke wens van de familie Smeets dat hun onderneming in handen kwam van een familiale onderneming die zich engageert om het bedrijf verder uit te bouwen. De nodige akkoorden werden afgesloten waardoor sedert 01/01/23 de NV Smeetrans deel uitmaakt van de Willy Naessens Group.

Smeetrans is gevestigd te Peer en de dagdagelijkse leiding blijft in handen van de familie Smeets, die alle activiteiten in going concern zal verderzetten.

Takkenkamp Groep en Navitas Capital hebben overeenstemming bereikt over hun voorgenomen samenwerking waarbij Navitas Capital een meerderheidsbelang in Takkenkamp Groep zal verwerven.

 

In het derde kwartaal behaalt Hydratec Industries een recordomzet die substantieel hoger is dan het niveau van het eerste half jaar. Daarmee neemt de omzet over de eerste drie kwartalen in 2022 licht toe in vergelijking met vorig jaar. Die stijging leidt in het derde kwartaal tot een aanzienlijke verhoging van de winstgevendheid van Hydratec Industries ten opzichte van de vorige twee kwartalen. Ten opzichte van 2021 blijft het nettoresultaat achter.

Het Franse L'Oreal cosmeticaconcern koopt luxeverzorgingsmerk voor 2,3 miljard euro.

L’Oreal nam het merk voor 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro) over van het Braziliaanse Natura, zo maakten beide bedrijven in de nacht van maandag op dinsdag bekend.

bereiknieuw (1).jpg

Graphius Group zet met de overname van Rembrandt en Remmicom Packaging uit Aarschot verder in op de groei van haar verpakkingsdivisie.

Op 25 april traden Rembrandt Verpakking en Remmicom Packaging uit Aarschot toe tot Graphius Group.

Met deze transactie verstevigt de groep haar positie op de verpakkingsmarkt. Samen met haar afdelingen Lowyck in Oostende en Etiglia in Beersel diversifieert Graphius Group zo haar aanbod als leverancier van verpakkingsmaterialen.

Denis Geers, CEO Graphius Group:“Het partnership met Rembrandt Verpakking en Remmicom Packaging is een belangrijke stap voor onze organisatie en past in de diversificatiestrategie binnen de groep. Onze activiteiten binnen Lowyck (vlakkarton) en Etiglia (labels) sluiten mooi aan bij deze van Rembrandt en tussen de bedrijven ontstaat er een waardevolle kruisbestuiving met heel wat overdracht van kennis. Op die manier kunnen wij een totaaloplossing bieden aan onze klanten, van labels en clips tot vouwdozen.”

Rembrandt Verpakking en Remmicom Packaging blijven, onder leiding van Dirk Roosen, verder als afzonderlijke entiteiten bestaan, maar genieten voortaan van de schaalvoordelen van een grotere groep.

Dirk Roosen, CEO Rembrandt Verpakking en Remmicom Packaging:“Wij geloven dat deze transactie een hefboomeffect zal hebben op de verdere ontwikkeling van onze beide bedrijven. Onder de vleugels van Graphius Group is de continuïteit voor onze klanten en onze medewerkers op lange termijn verzekerd en kunnen we, met de blik op de toekomst, de nodige investeringen doen in materiaal, mensen en opleiding. Dit met als doel onze positie op de markt van het vlakkarton te versterken.”

ipbanner.jpg
bethefirst.jpg
CROPPED-JSW-.jpg

Bos Logistics, de toonaangevende logistieke dienstverlener in de Benelux, kondigt met trots de overname aan van Vanbever-Heymans, een gerenommeerd transportbedrijf met diepe wortels in de Belgische transportsector. Deze strategische acquisitie markeert een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Bos Logistics en versterkt hun positie op Brucargo, de luchthaven van Brussel.

Persbericht-afbeelding-1-1200x640.jpg

SABIC, een wereldleider in de chemische industrie, heeft vandaag officieel haar European Pipe Innovation Centre geopend. Het nieuwe centrum bevindt zich in de buurt van de productielocatie van SABIC in Geleen, Nederland, en vormt een aanvulling op de bestaande pijpinnovatiecentra van het bedrijf in Saoedi-Arabië en China. Met op maat gemaakte capaciteiten voor het ontwikkelen, testen, bemonsteren en valideren van leidingmateriaal, zal het SABIC in staat stellen nauwer en effectiever dan ooit tevoren samen te werken met Europese leidingfabrikanten.

SOCIAL-POST-98 (1).png
Signature-of-The-Francorchamps-Hydrogen-Initiative-declaration-by-Philippe-Henry-A-Lemoine
FRB_1349_tcm1010-40113.jpg

Rototilt presenteert nieuwe Country Manager Benelux in Nederland

In maart maakte Rototilt bekend een nieuwe dochter-onderneming in Nederland op te gaan zetten. Na een periode van werving en selectie kunnen ze nu hun nieuwe Country Manager voorstellen die een sterke organisatie zal opzetten en opbouwen om de markt te ondersteunen. “Ik wil dat Rototilt de volgende stap zet in de Benelux met de aanwezigheid die het bedrijf verdient, met een groter dealernetwerk om bestaande en (potentiële) nieuwe klanten en andere geïnteresseerden te bereiken”, zegt de nieuwe Country Manager Benelux Jason Sanders. Rototilt Group is een innovatief Zweeds familiebedrijf. Het bedrijf heeft een lange traditie in het ontwikkelen van draaikantelstukken en uitrustingsstukken voor graafmachines die de productiviteit en veiligheid verhogen. Na een lange samenwerking met Eurosteel als officiële distributeur, richt Rototilt nu een eigen dochteronderneming op in Nederland, zo meldde het bedrijf in maart. Nu zijn ze ook klaar om hun nieuwe Country Manager Jason Sanders voor te stellen.“Jason is zowel ervaren in de branche als in de regio. Hij past ook in het profiel van het type manager dat we zoeken - een sterke verkoop- en marketingoriëntatie gecombineerd met een duidelijke en sterke visie op productkwaliteit en de aftersales”, zegt marketing- en verkoopdirecteur Per Väppling. “We zien veel potentie voor Rototilt in de Benelux en weten dat Jason onze visie deelt. Hij heeft alle belangrijke capaciteiten om Rototilt verder te vestigen en bij te dragen aan de uitbouw in Europa.”Jason Sanders heeft 18 jaar ervaring met machines en uitrustingsstukken voor de constructie, sloop en recycling op de Benelux markt. Hij is gedreven en wil de “Rototilt Journey”in de Benelux erg graag starten. Hij is per 1 mei in zijn nieuwe rol als Country Manager gestapt.

Flam3D heeft zojuist gescoord met onze nieuwste aanwinst, Sofie Rasschaert! Met bijna tien jaar ervaring in de wereld van additive manufacturing (AM), gaande van een wereldspeler (Materialise) tot kleinere KMO’s (Tenco DDM), brengt Sofie een schat aan kennis en expertise mee. Zij neemt de plaats in van Kris Binon als directeur van Flam3D.

Drisag is een internationaal bekende kantoormeubelenfabrikant met hoofdvestiging naast de E313 op Herentals-Industrie. Het laatste anderhalf jaar heeft het bedrijf 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het machinepark.

Deze week won Drisageen  overheidsaanbesteding ter waarde van ruim 7 miljoen euro.

Savaco kondigt vandaag een nieuw strategisch partnership met Asci aan. De verankering van deze Gentse software integrator Asci past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener Savaco. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar software portfolio verder uitbreiden en haar regionale footprint in Vlaanderen verder vergroten. Savaco ziet met deze samenvloeiing haar omzet stijgen tot 56 miljoen euro en groeit tot ruim 270 medewerkers.

groepsfoto_asci-team_-_savaco_-_executive-team_0.jpg.webp

Intergamma heeft groen licht gekregen van de gemeente voor de bouw van een van de grootste distributiecentra van Nederland. Het dc komt n Tiel. kostprijs 70 miljoen euro. Het betreft de herontwikkeling van het oude industrieterrein van glasfabriek AGC naar een duurzame logistieke hub. Met een oppervlakte van ca 95.000 m² wordt dit distributiecentrum bovendien één van de grootste van Nederland. Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden vanaf midden 2025 alle 360 bouwmarkten van GAMMA en Karwei in Nederland en België bevoorraad.

FN America, LLC, de Amerikaanse dochteronderneming van FN Herstal, S.A., een wereldwijde fabrikant van vuurwapens, is verheugd plannen aan te kondigen voor de opening van een tweede productiefaciliteit in Pickens County, South Carolina, waarmee de aanwezigheid van het bedrijf in de staat verder wordt uitgebreid. Het bedrijf zal $ 33 miljoen investeren in de bouw van de meer dan 100.000 vierkante meter grote faciliteit die in twee fasen zal worden gebouwd. In totaal zal de uitbreiding 176 nieuwe banen toevoegen aan het personeelsbestand van het bedrijf en nieuwe productiecapaciteit toevoegen die het bedrijf in staat zal stellen om te voldoen aan de toenemende vraag naar FN-producten.

KLINGER België neemt Philippe Jans over, een Belgische leverancier van rubberproducten voor technische toepassingen. KLINGER versterkt zijn positie als leverancier van industriële afdichtingsoplossingen.De overname is effectief vanaf 27 maart 2023 en het bedrijf zal gefaseerd worden geïntegreerd in de activiteiten van KLINGER Belgium.
Deze overname is een belangrijke stap in de strategie van KLINGER om haar aanwezigheid en productportfolio uit te breiden en het groeipotentieel van de Belgische markt aan te boren.

Maandag 02 februari. werd gestart met het plaatsen van de eerste funderingspalen van het gloednieuwe SKY Hotel op de site van SKY District, vlakbij de jachthaven en het station in Oostende. Het SKY Hotel is het eerste nieuwbouwhotel in de afgelopen 25 jaar in Oostende.

Het SKY Hotel wordt een viersterrenhotel op een A+++-locatie met 116 stijlvolle, trendy hotelkamers waarbij het comfort van de hotelgast hoog in het vaandel gedragen wordt. De totaalinvestering van dit hotelproject wordt begroot op 20 miljoen euro.De investering van het SKY Hotel wordt voor 50% gedragen door Vastgoedgroep Degroote (o.l.v. co-CEO’s David & Jan Degroote) en voor 50% door de Flow Hospitality Group (vertegenwoordigd door Xavier Vercaemst, Inge Decuypere, Jan Dobbelaere, Stefanie Surmont). De uitbating van het SKY Hotel zal gebeuren door C-Hotels, die momenteel al meerdere gerenommeerde hotels uitbaat langs de Belgische kust..

Foto-1-socials-met-logo-1016x1024.jpg.jpg
New-director-of-Flam3D-Meet-Sofie-Rasschaert_edited.jpg

Vanaf 1 april heeft Sif een nieuwe Director of Projects: Monique van den Boogaard.

Monique heeft diverse directiefuncties vervuld bij Oschatz Energy and Environment in Duitsland en China, waaronder Director Projects, Managing Director Execution en als laatste Managing director.

Monique heeft leidinggevende ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, supply chain management en engineering.

2023april-MoniqueVanDenBoogaard_93cdd80cd58cdc322d03200db9620990.webp

Vrijdag 12 mei 2023 werd het bedrijvenpark “Un Quartier Enée” te Gembloux officieel geopend. Het nieuwbouwproject bestaat uit 39 KMO units en 1860m² kantoorruimte. Het KMO-gedeelte werd gebouwd door LCV Real Estate, de ontwikkeling vennootschap van de Willy Naessens Groep. Het nieuwbouwproject is opgesplitst in 2 zones. De KMO-zone werd ontwikkeld en gebouwd door LCV Real Estate, het retail gedeelte door vastgoedpartner Mitiska Reim.

Persfoto3.jpeg
Jason_1420x800.webp
IPlogo.jpg
ip communicatie.png

Foto :Van links naar rechts: David Degroote (Vastgoedgroep Degroote), Xavier Vercaemst (C-Hotels), Inge Decuypere (C-Hotels), Jan Degroote (Vastgoedgroep Degroote), Stefanie Surmont (C-Hotels) en Jan Dobbelaere (C-Hotels)

newprodut.png
cibleer.webp

Investering van 34 miljoen euro.
Dit najaar plaatst energiebedrijf EnergyVision zo’n 66.200 ultragrote zonnepanelen op de terreinen van Luchthaven Oostende-Brugge, die hiermee het op één na grootste zonnepanelenpark wordt in België. De PV-installatie heeft in een eerste fase een totaal vermogen van ruim 40 MWp en zal zo haar eigen energieverbruik, dat van de Luchthaven van Antwerpen én dat van bijna 10.000 Oostendse gezinnen 100% groen maken. EnergyVision plaatst, onderhoudt en financiert de installatie van 35 miljoen euro. Een flinke investering, maar met een besparing van 9.600 ton CO2 ook een flinke milieu-opbrengst.

Vanaf het najaar van 2023 zal energiebedrijf EnergyVision starten met de plaatsing van zo’n 66.200 ultragrote zonnepanelen op de Luchthaven Oostende-Brugge. EnergyVision, dat instaat voor de plaatsing, onderhoud en financiering, investeert ruim 35 miljoen euro in de installatie van het op één na grootste zonnepanelenpark in België. De totale oppervlakte van de installatie bedraagt 303.864 m², wat overeenkomt met 61 voetbalvelden. De zonnepanelen op de luchthaven zullen goed zijn voor een jaarlijkse productie van bijna 37.000 MWh. De productie van de zonne-energie zorgt op jaarbasis ook voor een besparing van 9.600 ton CO2.

3._oostende_airport_1.jpg
logothebuzzer.png

Andreas Denker wordt nieuwe CEO van NETZSCH Pumps & Systems.

De heer Andreas Denker wordt met ingang van 1 april 2023 nog een algemeen directeur van NETZSCH Pumps & Systems. Dit na een overgangsfase met de huidige CEO Felix Kleinert, zal Denker medio -Mei 2023 de functie vervullen. Tegelijkertijd wordt hij lid van het wereldwijde managementteam (GMT) van de NETZSCH Group. De business unit P&S is qua omzet en resultaat de sterkste business unit van het wereldwijd opererende familiebedrijf.

Kleinert, die de business unit sinds 1999 als CEO heeft geleid, gaat op 30 juni 2023 met pensioen, na 24 jaar bij het bedrijf. Denker heeft 20 jaar managementervaring bij internationaal gepositioneerde technologiebedrijven (Airbus, Diehl, Mannesmann en Dürr/Homag). Meest recentelijk was hij CEO van de Manaseer Group in Jordanië, een conglomeraat met meer dan 10.000 werknemers in de sectoren mijnbouw, bouw, energie en biowetenschappen. Bij Manaseer heeft de heer Denker het regionaal actieve bedrijf omgevormd tot een op export gerichte bedrijvengroep.

20230404_Andreas_Denker_1920x1080-1920x1079-1600x899.webp

Nel kondigde zijn plannen aan voor de bouw van een nieuwe geautomatiseerde productiefaciliteit voor gigawatt-elektrolysers in Michigan. Wanneer deze volledig is ontwikkeld, zal de faciliteit werk bieden aan meer dan 500 mensen en een van de grootste fabrieken voor de productie van elektrolysers ter wereld zijn. De aankondiging werd gedaan op de SelectUSA Investment Summit in Washington met minister van Handel, Gina Raimondo, en de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer. "We zijn verheugd om tot $ 400 miljoen aan investeringen van Nel Hydrogen mee naar huis te nemen en meer dan 500 goedbetaalde banen voor schone energie te creëren hier in Michigan",

Met 73,6 miljoen ton goederenoverslag via zeevaart (+7%) en 64,5 miljoen ton via binnenvaart (+7%) in 2022 kenden de bedrijven in North Sea Port na vijf jaar fusie het beste jaar. De overslag van droge bulk blijft toenemen. De VS zijn de belangrijkste handelspartners geworden en halen Rusland in.

Siemens levert voor circa €3 mrd 1200 elektrische locomotieven aan India

Jan DE Nul Group en bouwbedrijf Houben hebben een contract binnengehaald voor de bouw van 2 luchtmacht basissen voorzien voor de nieuwe F35 , de waarde van het contract wordt geraamd op 110 miljoen euro.
Voor 2,5 miljard euro aan deals in de zorg en biotechnologie in 2022. In totaal ging er zo'n 2,5 miljard euro om in fusies en overnames in zorg en biotechnologie, blijkt volgens het FD uit onderzoek van accountancy- en advieskantoor Deloitte. Twee derde van die transacties werd gedaan door private-equityfondsen of door bedrijven die al in zo'n fonds zitten.
 
GOBO Group neemt per 1 april zijn collega Cargofoor in Maastricht over. Het is meteen de tweede overname in korte tijd die GOBO in Maastricht doet.
 
Arthur Seynaeve en Christophe Webb van binnenvaartbedrijf Bargepoint nemen de leiding en het dagelijks bestuur over van Lalemant. Wilfried Reynaert wordt chairman of the board van de internationale scheepvaart- en transportgroep uit Gent.

GEA investeert 50 miljoen euro in productielocaties voor Duitse centrifuges
– Modernisering van de productiefaciliteiten voor centrifuges in Oelde en Niederahr
– Investeringen maken verdere groei mogelijk in belangrijke GEA-industrieën: voedingsmiddelen, dranken en farmaceutisch
– Focus op duurzame productie, inclusief gedigitaliseerde en geautomatiseerde processen

GEA zal ongeveer EUR 50 miljoen investeren in de modernisering van haar Duitse productiefaciliteiten voor centrifuges in Oelde (Noordrijn-Westfalen) en Niederahr (Rijnland-Palts) tegen eind 2024. Dat heeft de engineeringgroep vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie ter gelegenheid van het 130-jarig jubileum van GEA-scheidingstechnologie in Oelde plaats. Door te investeren in duurzame productie, digitalisering en automatisering richt GEA zich verder groei in haar belangrijkste markten, waaronder de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. GEA-centrifuges worden gebruikt in meer dan 3.500 verschillende processen in een breed scala van industrieën. Aanjagers van groei zijn toepassingen voor alternatieve eiwitproductie en de wereldwijde vraag naar zuivel producten. Het investeringspakket voor de centrifuge-installaties is gebaseerd op vier pijlers: duurzaamheid, digitalisering, automatisering en moderne productietechnologieën. "Dit jaar kijken we met trots terug op 130 succesvolle jaren in de scheidingstechniek. Met de investeringen die vandaag zijn aangekondigd, maken we onze vestigingen toekomstbestendig door nog meer te produceren klimaatvriendelijke, efficiënte en moderne manier. Hierdoor versterken we de concurrentiekracht van beide van deze Duitse vestigingen", legt Stefan Klebert, CEO van GEA, uit. "We hebben ons succesverhaal te danken aan onze betrokken medewerkers, die elke dag onvermoeibaar en met een hoog technisch niveau werken ervoor te zorgen dat we ons doel van "Engineering for a better world" vervullen.

De eerste van 69 windturbines verrijst in het windpark Hollandse Kust Noord op de Noordzee, dat momenteel wordt ontwikkeld door CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco.

Naar verwachting levert het windpark tegen de zomer de eerste stroom aan het Nederlandse net. De volledige ingebruikname van het project wordt verwacht eind 2023.

CrossWinds partners Siemens Gamesa Renewable Energy en Van Oord gebruiken het offshore installatieschip Scylla voor het vervoeren en installeren van de turbines. Scylla is afgelopen week met de eerste windturbine uitgevaren vanuit de Eemshaven naar de installatielocatie op zee en op 15 april stond de eerste turbine op zijn fundatie. De windturbines hebben een rotordiameter van 200 meter. Eén turbineblad is 97 meter lang. Dat is 17 meter langer dan de spanwijdte van een Airbus A380.

Krachtige windturbine
Eén Siemens Gamesa 11.0-200 DD-windturbine kan tot 11 MW genereren. Als alle 69 turbines zijn geïnstalleerd en in gebruik genomen, heeft het windpark Hollandse Kust Noord een totaal geïnstalleerd vermogen van 759 MW. Dit komt neer op een productie van minstens 3,3 TWh per jaar. Deze jaarlijkse groene energieproductie voorziet in ongeveer 2,8% van de Nederlandse elektriciteitsbehoefte.

Continue installatiewerkzaamheden
De bouw van de windturbines vindt 24 uur per dag en 7 dagen per week plaats. Stefan Hartman, Package Manager Wind Turbine Generator (WTG) bij CrossWind, legt uit: "Eerst wordt de toren op de fundering geïnstalleerd, dan de gondel bovenop de toren. Dan komen de bladen. Daarbij zijn de weersomstandigheden het meest kritisch tijdens het hijsen. De installatie van de bladen begint als er een voldoende lange periode is waarin de windsnelheid minder dan 12 m/s bedraagt. Ter vergelijking: 12 m/s is de windsnelheid waarbij het moeilijk wordt een paraplu vast te houden."
Alleen bij slechte weersomstandigheden worden de installatie werkzaamheden opgeschort. Als het weer het toelaat, kan het team aan boord van de Scylla in minder dan 24 uur één windturbine installeren.

Giga storage gaat grootschalig energieopslag ontwikkelen op het voormalige Damco terrein.

In de afwikkeling van het faillissement van DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. heeft de curator het gesloten distributienet met de aansluiting op het hoogspanningsnet verkocht aan GIGA Storage B.V.

GIGA Storage heeft het gesloten distributienet verworven met het doel om op deze locatie grootschalige energieopslag te realiseren en daarmee TenneT te ondersteunen het verschil tussen vraag en aanbod op het Nederlandse elektriciteitsnet te balanceren.Groningen Seaports heeft hiervoor met GIGA Storage een nieuwe pachtovereenkomst afgesloten voor 50 jaar.

In de regio Delfzijl wordt een grote hoeveelheid duurzame energie opgewekt. De energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in het tijdelijk opslaan van deze duurzame energie en op momenten dat er tekort is aan energie, deze weer op het elektriciteitsnet te zetten. De locatie is direct aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT. Het doel van deze energieopslag is om lokale congestie op te lossen en netbalanceringsdiensten te leveren aan TenneT. Dit gaat ervoor zorgen dat het net wordt gestabiliseerd en er meer partijen kunnen worden aangesloten.

“Het is goed om te zien dat zo’n markante locatie met een enorme Groningse geschiedenis nu deels gebruikt gaat worden voor de nieuwe economie: het vergroten van de hoeveelheid duurzame energie op ons netwerk. Wij zijn ook blij met de positieve ondersteuning van TenneT op dit project.”, zegt Cas König, CEO van Groningen Seaports. “Voor Groningen Seaports is dit een aanvullende en logische stap in de energie transitie. Op onze locaties zijn van oorsprong meerdere fossiele energiecentrales gehuisvest. Door naast de windturbines, zonneparken nu ook grootschalige energieopslag te faciliteren, laten wij zien dat wij duurzame energie belangrijk vinden.”

“Hoe jammer het ook is dat dit industrieel baken van Delfzijl moest stoppen, zijn wij zeer verheugd dat wij de mogelijkheid krijgen om een grote industriële energieverbruiker te vervangen en hiermee een duurzame invulling aan de locatie te geven”, aldus Ruud Nijs, CEO GIGA Storage.
” Wij zijn toegewijd aan het leveren van energieoplossingen die zorgen voor netstabiliteit zonder fossiele centrales in te hoeven zetten. Het project betekent een versnelling van de uitrol van onze projecten. GIGA Storage heeft als doel om in 2030 tenminste 3 GW aan energieopslag onder management te hebben. Door de overname van het gesloten distributienet kan GIGA Storage een significante stap maken in de realisatie van deze doelstelling.” 
GIGA Storage zal nu beginnen met het ontwerpen en plannen van de faciliteit en de vergunningsaanvraag. Zij werken nauw samen met diverse instanties om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en betrokken blijven bij het proces.

 

Corda Campus start met bouw van innovatieve atelierruimtes voor bedrijven.

De 26 werkateliers worden vanaf januari 2024 in gebruik genomen.

De Hasseltse Corda Campus, een honderd procent dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, is gestart met de afbraak van het achterste deel van het huidige Corda 7 gebouw. Het oude Philipsgebouw gaat plaatsmaken voor nieuwe, duurzame en vernieuwende atelierruimtes die volledig aansluiten bij het DNA van de bedrijvencampus. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit functionele werkateliers waar innovatieve bedrijven kunnen sleutelen aan hardware en hoogtechnologische producten. De 26 werkateliers worden vanaf januari 2024 in gebruik genomen.

Het is opnieuw tijd voor vernieuwing op Corda Campus. Een stuk van het oude Philipsgebouw, Corda 7, dat al geruime tijd niet meer in gebruik was omwille van de slechte staat, wordt vervangen door een duurzaam, nieuw gebouw dat past bij de toonaangevende campus. In de 26 werkateliers kan er op de gelijkvloers getest en gesleuteld worden aan hardware, de mezzanine biedt een plek om rustig te werken en zo toch betrokken te blijven in het werkproces op het gelijkvloers.

Werkateliers

De bouw van dit nieuwe Corda 8 gebouw hoort bij het laatste stukje reconversie van Philips naar Corda Campus. “Dit was het laatste gebouw dat aangepakt moest worden vooraleer we verder gaan met de verdere uitbreiding van de site. Met dit nieuwe gebouw komen we ook tegenmoet aan de vraag van innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar een multi-inzetbare werkplek om te testen, bouwen en ontwikkelen en dat terwijl ze deel uitmaken van onze dynamische campus community”, zegt Raf Degens, CEO Corda Campus.

“Op woensdag 1 maart zijn wij gestart met de afbraakwerken. Jaraco is trots om te kunnen meewerken aan dit mooi en duurzaam gebouw op deze toonaangevende campus. Een gebouw waarin wij onze sterkten kunnen uitspelen: uitdagingen en wensen detecteren en vertalen naar de uitvoering met als resultaat een functioneel gebouw met een ziel en identiteit” zegt Kris Knaepen, CEO van Jaraco. Het nieuwe gebouw zal gescheiden worden van het huidige Corda 7 gebouw. Een overdekte doorgang brengt Corda 7 en 8 met elkaar in verbinding. De werkateliers krijgen grote raampartijen waardoor er veel daglicht binnenkomt. De omgeving wordt groen aangeplant zodat het aangenaam vertoeven is en het naadloos aansluit met de rest van de campus. Vanaf januari 2024 kunnen de bedrijven er hun intrek nemen.

Website-Roos-44.png

Devoteam, een IT-dienstengroep met meer dan 10.000 werknemers in meer dan 20 landen, passeerde vorig jaar de mijlpaal van € 1 miljard omzet. Ook in België behaalde Devoteam een ​​recordomzet. De gecombi-neerde omzet van Devoteam NV en Devoteam G Cloud in België bedroeg meer dan € 100 miljoen.

SHELL START BOUW VAN EUROPA'S GROOTSTE GROENE WATERSTOFFABRIEK IN ROTTERDAM

Shell heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van Holland Hydrogen I, de grootste groene waterstoffabriek van Europa. Naar verwachting is de fabriek in 2025 operationeel. 

De 200 MW elektrolyser wordt gebouwd op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven en produceert 60.000 kilogram hernieuwbare waterstof per dag. De hernieuwbare stroom voor de elektrolyser komt van Hollandse Kust (noord), het windpark op zee dat deels eigendom is van Shell. De groene waterstof bevoorraadt het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam straks via de HyTransPort-pijpleiding. In de raffinaderij vervangt het een deel van het grijze waterstofgebruik, waarmee de productie van energieproducten zoals benzine, diesel en kerosine gedeeltelijk koolstofvrij wordt. Naarmate er meer waterstoftrucks op de markt komen en het netwerk van waterstofvulpunten voor zwaar vervoer groeit, kan de levering van groene waterstof ook hierop worden gericht om te helpen bij het koolstofvrij maken van het wegvervoer.

cam019_no_logo_166.webp

Barco, wereldleider op het vlak van professionele beeldvorming en collaboratie, maakt voortgang met het windturbineproject op zijn bedrijfsterreinen in Kortrijk.  Vlaams Minister Demir verwerpt het tiental beroepschriften tegen het project dat de Deputatie van West-Vlaanderen al in september 2022 had vergund, en levert opnieuw een vergunning af voor de bouw en exploitatie van een 4,5 MW windturbine. 

Windenergie is een onuitputtelijke energiebron die helpt om de klimaatopwarming tegen te gaan en onze energiebevoorrading veilig te stellen. Om deze redenen heeft de Europese Commissie installaties voor de opwekking van hernieuwbare energie van hoger openbaar belang verklaard. Dit is ook de visie van Barco.  Naast een bestaande zonnepaneleninstallatie op het dak van de productiegebouwen, wil de technologieleider nu ook investeren in een eigen windturbine.  Met een vermogen van maximaal 4,5 MW zou een windturbine gemiddeld meer dan het volledige jaarverbruik op de campus in het Beneluxpark in Kortrijk kunnen dekken.

VoxelSensors haalt € 5 miljoen aan startkapitaal op voor het mengen van de fysieke en digitale werelden door middel van 3D-perceptie.

VoxelSensors kondigt vandaag een investering van € 5 miljoen aan onder leiding van Belgische durfkapitaalfirma's Capricorn Partners en Qbic, met participatie van de investeringsmaatschappij finance&invest.brussels,

downloaden (3).jfif

185 Investeerders met een gezamenlijk vermogen van US$ 10 biljoen, gecoördineerd door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), slaan de handen ineen en roepen op tot meer actie voor het bestrijden van de plastic crisis.

In een gezamenlijke verklaring waarschuwen ze dat de hele levenscyclus van plastic een serieuze en groeiende bedreiging vormt voor het milieu, het klimaat, de biodiversiteit, mensenrechten en de volksgezondheid. De geschatte kosten voor de samenleving van plasticvervuiling – inclusief schoonmaak, aantasting van ecosystemen, kortere levensverwachting en medische behandeling – bedragen meer dan 100 miljard dollar per jaar.

Groningen Seaports heeft het jaar 2022 positief afgesloten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd bekend dat het havenbedrijf een winst van 17,5 miljoen euro verwacht. Dat komt vooral vanwege het recordaantal gronduitgiftes, 18 stuks, dat is gerealiseerd. De winstprognose is behoorlijk hoger dan vorig jaar, toen de winst nog 6 miljoen euro was. De omzetcijfers liggen dit jaar op 58 miljoen euro, 4 miljoen meer dan in 2021. In totaal werd in 2022 37,4 hectare aan terrein uitgegeven aan bedrijven, iets meer dan een jaar eerder. Ook de positieve overslagcijfers, die met ruim dertien miljoen ton stabiel bleven ten opzichte van 2021, dragen bij aan de verwachte winst van Groningen Seaports.


Fastned, het Europese snellaadbedrijf, zag in het vierde kwartaal van 2022 de laadomzet met 177% groeien, bijna drie keer zoveel als in het vierde kwartaal van 2021. Daarmee komt de omzet over het hele jaar 2022 uit op 36,0 miljoen euro en de run-rate omzet over het vierde kwartaal op 53,2 miljoen euro, waaruit het sterke groeitraject blijkt. Naast het openen van nieuwe stations, heeft Fastned bestaande stations uitgebreid om zich voor te bereiden op de groeiende vraag, waardoor het gemiddelde aantal laders per station op 5,1 komt, vergeleken met 4,0 in Q4 2021. Om de toekomstige uitbreiding te financieren, haalde Fastned in 2022 in totaal bijna 118 miljoen euro op.

De logistieke dienstverlener DACHSER is van plan 50 eenheden van de Mercedes-Benz eActros LongHaul, die dit jaar op de IAA Transportation werd gepresenteerd, aan zijn Europese wagenpark toe te voegen. De internationale onderneming uit Kempten heeft daartoe een intentieverklaring ondertekend met Mercedes-Benz Trucks. Ondertussen vernemen wij ook dat DACHSER Transportgroep A. Müller B.V. met hoofdkantoor in Holten, Nederland overneemt. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens.

Koffiebranderij Beyers Koffie uit Puurs-Sint-Amands heeft een bedrag van 3 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor duurzame koffiepads. De pads bevatten volledig composteerbaar filterpapier, gemaakt uit natuurlijke materialen zoals maïs en/of suikerriet.

Tijdelijk-foto-website-crosswind-04.jpg

ProLogium Technology kondigde in Duinkerke, Frankrijk (Tegen de Belgische grens) aan dat het zijn eerste overzeese volgende generatie solid-state batterij Gigafactory in Duinkerke zou bouwen. Op die dag woonden de Franse president Emmanuel Macron en vijf ministers van het ministerie van Economie, Financiën en Herstel en het ministerie van Binnenlandse Zaken de ceremonie persoonlijk bij.

2.jpg
Locatie-Aldel-1-2048x1365.jpg.webp

De Britse telefoongroep Vodafone heeft aangekondigd dat er 11.000 jobs geschrapt zouden worden, in het kader van een herstructureringsplan na een schatting van de nieuwe algemene directie. Ook BT Telecom sprak van een herstructurerings-plan.

Scholengroep Stroom uit Oostende start met verbouwing van 10 miljoen euro, het moet er 3 campussen huisvesten tegen 2027.

Op donderdag 11 mei werd het Mozzarella Experience Center van Milcobel officieel ingehuldigd in het bijzijn van Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere. In dit ervaringscentrum wil Milcobel z’n jarenlange expertise inzetten ten voordele van professionele klanten uit de hele wereld.

“Milcobel heeft de voorbije 20 jaar geïnvesteerd in onderzoek naar de karakteristieken van mozzarella als ingrediënt, en dit dankzij langdurige samenwerkingen met universiteiten en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland,” zegt Francis Relaes, managing director Milcobel Premium Ingredients. “Dit resulteerde in waardevolle inzichten en kennis over het gedrag van mozzarella in een hele reeks toepassingen. Maar het leerde ons ook meer over rijping, transport, invriezen, ontdooien en andere zaken die belangrijk zijn op de vele exportmarkten waar Milcobel actief is.”

Het zijn onder andere die kennis en inzichten die Milcobel nu intensiever wil delen met klanten en partners. De traditionele sales relatie wordt verbreed naar R&D, marketing, enz. In het Mozzarella Experience Center zullen demo’s plaatsvinden. Specifieke toepassingen voor klanten kunnen er getest en geanalyseerd worden. Er zullen innovatie- en inspiratiedagen worden georganiseerd voor professionele klanten. En tenslotte wil Milcobel ook samenwerkingen op met pizzaiolo’s, chefs en hotelscholen opzetten.

downloaden (2).webp
20230511_0017_Opening-Milcobel-Experience-Center.jpg

UBI Global onthulde zijn tweejaarlijkse ranglijst van de beste universitaire incubators en accelerators op de World Incubation Summit in Gent, België. De ranking plaatst imec.istart bovenaan de lijst van accelerators voor technologiestartups. De ranking is gebaseerd op de UBI Global World Benchmark Study, 's werelds grootste screening van (universitaire) incubators en accelerators. In de afgelopen drie edities van de ranking (in 2015, 2017 en 2019) behaalde imecs start-up acceleratorprogramma een plek in de top vijf. De editie van dit jaar telde 1.895 deelnemers. 109 programma's uit 56 landen werden geselecteerd op basis van een uitgebreide lijst van meer dan 50 parameters die hoofdzakelijk in drie categorieën werden ingedeeld: impact op het ecosysteem, prestaties van het programma en prestaties van de start-ups in de portefeuille. Imec stond op nummer één.

leyla-hesna-imec-6w1a6330-websize.webp

GROEI GEREEDSCHAPMACHINE-INDUSTRIE DUITSLAND VERWACHT IN 2023

De VDW (Duitse vereniging van werktuigmachinebouwers) verwacht dat de productie in de gereedschapmachineindustrie in Duitsland dit jaar met 9 procent zal groeien tot een volume van 15,5 miljard euro. Nominaal is dit slechts tien procent onder het recordresultaat van 2018. Op de jaarlijkse persconferentie in Frankfurt am Main, Duitsland, zei Franz-Xaver Bernhard, voorzitter van de VDW: “We hebben de gevolgen van de pandemie grotendeels overwonnen Dit komt tot uiting in de groei van de productie en in de orderniveaus, die net onder het recordresultaat van 2018 liggen.”

Bekaert breidt productie- en onderzoekcapaciteit uit van electrolysetechnologieën voor groene waterstofproductie

Gedreven door de kansen die ontstaan uit de huidige energietransitie- en decarbonisatietrends versnelt Bekaert de implementatie van zijn groeistrategie in hernieuwbare energiemarkten, vooral in groene waterstofproductie. Als onderdeel van deze strategie kondigt Bekaert vandaag aan dat de onderneming investeert in bijkomende productie- en onderzoekscapaciteit in electrolysetechnologieën voor groene waterstofproductie. Deze investeringen omvatten de volgende expansies in België:

• Een nieuwe productieplant in Wetteren, België Bekaert heeft een leiderschapspositie opgebouwd in poreuze transportlagen (PTL) voor elektrolysetechnologieën onder de merknaam Currento®. De nieuwe fabriek zal Bekaerts PTL capaciteit meer dan verdubbelen tot hoger dan 2 GW. Deze investering is onderdeel van een ruimer, multiple GW capaciteitsuitbreidings-programma dat wordt geïmplementeerd ter ondersteuning van klanten en van de groeiperspectieven gedreven door de energietransitie naar een globale waterstofeconomie.

• Een waterstoflaboratorium in Deerlijk, België Bovendien investeert Bekaert in een specifiek waterstoflaboratorium in het Bekaert Technologiecentrum in Deerlijk, om de volgende generatie innovatieve oplossingen en producten voor groene waterstofproductie te ontwikkelen. ‘Bekaert engageert zich tot het ontwikkelen van groene en duurzame oplossingen voor klanten, met een bijzondere focus op het verbeteren van de performantie van kerncomponenten die essentieel zijn voor de elektrolysenoden van de toekomst’, zegt Edouard de Masson d'Autume, VP Hydrogen bij Bekaert.
‘We zijn sinds meer dan 20 jaar pioniers in PTL voor PEM electrolyse en blijven onze expertise aanwenden om innovaties in deze snel groeiende markt te versnellen en op te schalen.’

Anne Arkenbout plantmanager van het Membraan Elektrolyse Bedrijf van Nobian, is tijdens Eemsdeltavisie 2023 uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2023. Anne Arkenbout is daarmee een jaar lang het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie.

winnaar0230516_195110-1300x586.jpg

De algemene ledenvergadering van de Koninklijke VNCI heeft Nienke Homan per 1 mei 2023 verkozen tot voorzitter.

 “Het bestuur is verheugd met de benoeming van Nienke als voorzitter. Met haar politieke en bestuurlijke achtergrond, ruime kennis van de industrie en verbindende kracht zal zij een belangrijke bijdrage leveren aan de grote opgaven die voor ons liggen. Wij zijn ervan overtuigd dat ze een fris geluid zal laten horen en de leden van de VNCI en de buitenwereld scherp op koers kan houden. Wij kijken uit naar de samenwerking”, zegt VNCI-vicevoorzitter Anton van Beek.

Nienke Homan_350.jpg

In de eerste negen maanden van 2022 is vrijwel dezelfde hoeveelheid goederen overgeslagen in de Rotterdamse haven als vorig jaar: 351 miljoen ton (+0,3%). Wel zijn er onderliggend grote verschillen, vooral als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de sancties tegen Rusland en de veranderingen in de mondiale energiestromen. Zo werden veel meer kolen en LNG geïmporteerd als alternatief voor Russisch aardgas. De overslag van containers nam af, vooral door het wegvallen van de handel met Rusland.
 

In 2023 viert Leonidas zijn 110e verjaardag!
110 jaar liefde voor zijn pralines en consumenten

Speciaal voor de gelegenheid lanceert Leonidas drie nieuwe versies van de iconische Manon

Wat in 1913 begon als één winkel met een guillotineraam waar pralines op de vensterbank tentoongesteld werden, groeide uit tot een merkbeleving wereldwijd met meer dan 1300 winkels. Leonidas is echter altijd de waarden van zijn oprichter trouw gebleven, die chocolade betaalbaar wilde maken en geluksmomenten wilde creëren voor iedereen!

ZOUTMAN bouwt in North Sea Port in Gent een toren van 64,5 meter hoog voor de productie van zeezout. De vraag naar dit natuurlijk en duurzaam gewonnen zout, zit wereldwijd sterk in de lift. Dankzij de nieuwe toren kan ZOUTMAN de productie verhogen met 150.000 ton per jaar. Midden 2023 gaat de toren in gebruik. Op termijn komen er zeker 40 nieuwe jobs bij.

BlueChem-incubator voor duurzame chemie in Antwerpen breidt fors uit en verdubbelt labocapaciteit.
BlueChem, de unieke incubator voor duurzame chemie in Antwerpen, heeft een investeringsdossier klaar voor een forse uitbreiding. Daardoor zal de labocapaciteit voor innovatieve start-ups meer dan verdubbelen. Dat is nodig, want amper drie jaar na de opstart zijn de gespecialiseerde labo’s in de incubator al bijna volzet en blijft de interesse van bedrijven uit binnen- en buitenland toenemen. BlueChem XL zou in het voorjaar van 2025 de deuren moeten openen. Het nieuws is bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van Vlaams minister Jo Brouns en Antwerps schepen Erica Caluwaerts, naar aanleiding van de vierjaarlijkse opendeurdagen van de chemie en life sciences. Dit weekend zetten zowat 50 sectorbedrijven in heel België, waaronder BlueChem, uitzonderlijk hun deuren open voor een unieke blik achter de schermen.

In de BlueChem-incubator voor duurzame chemie, vlakbij de grootste chemiecluster van Europa in de Antwerpse haven, innoveren een dozijn beloftevolle start-ups om productieprocessen en materialen klimaatneutraal, circulair, milieuvriendelijker en energie-efficiënter te maken. Het gaat bijvoorbeeld om CO2 omzetten in een waardevolle grondstof, kostbare metalen zoals palladium uit afvalwater zuiveren of nieuwe technologieën om kunststoffen beter te recycleren. Maar er wordt ook geëxperimenteerd met moleculair bier, eiwitten voor duurzamere voeding, nauwkeurigere analysetechnieken voor milieumetingen en drones om productie-installaties te inspecteren.

download (1).jfif

FedEx Express opent verbeterde internationale weghub in Duiven, Nederland

Uitgebreide faciliteit versterkt ongeëvenaard FedEx-wegennetwerk in Europa FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en 's werelds grootste expresvervoerbedrijf, viert vandaag de heropening van zijn internationale wegknooppunt in Duiven, samen met de 50ste verjaardag van het bedrijf. De nieuwe hub is sinds 2021 getransformeerd en zal de verwerkingscapaciteit vergroten, een betere betrouwbaarheid bieden en de werkomgeving voor teamleden verbeteren. Duiven, een belangrijke faciliteit binnen het Europese wegennetwerk, is een van de grootste en technologisch meest geavanceerde FedEx-wegknooppunten in Europa. Het is centraal gepositioneerd in de 'Blue Banana', een grote corridor van verstedelijking en economische welvaart die zich uitstrekt van Noordwest-Engeland tot Noord-Italië, en heeft connectiviteit met elk ander FedEx-wegknooppunt in Europa - waardoor het centraal staat in de Europese waardepropositie van FedEx . De nieuwe hub van 24.000 vierkante meter bevindt zich op een terrein van 148.000 vierkante meter en beschikt over een nieuwe ultramoderne sorteerder, de meest geavanceerde in zijn soort, die ongeveer 200.000 pakketten per dag kan verwerken. Met een toename van de totale capaciteit van meer dan drie keer in vergelijking met het vorige wegknooppunt, beschikt het ook over meer dockdeuren en verbeterde werfactiviteiten, waaronder nieuwe poorten voor snellere toegang en een toename van 20% in het parkeerterrein voor trailers. Bovendien zijn de hub en de buitengebieden ontworpen om de veiligheid te verbeteren met een volledige scheiding tussen werknemers en operationele verplaatsingen, evenals gescheiden pakket- en vrachtverwerking, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en het aantal vorkheftruckbewegingen wordt verminderd. De mogelijkheid om zowel pakket als vracht in één enkel netwerk te vervoeren, is een uniek kenmerk van de waardepropositie van FedEx Europe, wat betekent dat klanten zowel met één enkele aanbieder als via één enkele interface kunnen verzenden. "Het European Road Network is de kern van onze Europese activiteiten en biedt een kosteneffectieve en betrouwbare service over de weg, en Duiven vormt de kern van dit voorstel", aldus Martin Gussinklo, Senior Vice President Europe Road Network voor FedEx Express. Hij voegde eraan toe: "We zijn bijzonder verheugd dat we onze verbeterde faciliteit kunnen heropenen voor klanten in het 50-jarig jubileumjaar van het FedEx-bedrijf, waardoor dit een viering is van ons trotse erfgoed en de opwindende toekomst die voor ons ligt."

downloaden (1).webp

In 2022 investeerden buitenlandse bedrijven 5,26 miljard euro in Vlaanderen: een historisch record. Dat maakt Vlaams minister-president Jan Jambon net voor zijn vertrek naar het World Economic Forum in Davos bekend op basis van resultaten van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap dat buitenlandse investeerders aantrekt en begeleidt. Er was een instroom van 278 nieuwe investeringsprojecten: goed voor 6.540 extra jobs in Vlaanderen, eveneens een het hoogste cijfer ooit.

KUBOTA EN BROEKMAN LOGISTICS OPENEN NIEUWE STATE-OF-THE ART LOCATIE IN WEERT.

Kubota en Broekman Logistics openden een nieuwe state-of-the art locatie in Weert. Het Rotterdamse Broekman Logistics en Kubota uit Japan hebben op vrijdag 14 april 2023 een nieuw distributiecentrum in Weert geopend. In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur verrichtte een delegatie van Kubota en Broekman Logistics de opening. In het 62.000 m² state-of-the-art magazijn faciliteert Broekman Logistics de opslag, eindassemblage en ook de uitgaande logistiek voor Kubota Baumaschinen GmbH, onderdeel van Kubota Construction Machinery Division.

Broekman Logistics en Kubota werken al sinds 2006 samen, aanvankelijk vanuit een Europees Distributie Centrum (EDC) in Sittard. De gehele operatie is in 2008 verhuisd naar een bestaande Broekman-locatie in Born. In goede samenwerking met Kubota heeft Broekman Logistics in 2021 besloten de nieuwbouwlocatie in Weert te ontwikkelen.

Mirjam Lems - Opening EDc Weert 2.jpg

PostNL werkt samen met Weerts Group voor de ontwikkeling van een gloednieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum in Evergem en zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van verduurzaming en innovatie. Met de bouw van dit duurzame pand investeert PostNL verder in e-commerce in België en bestendigt het zijn positie als kwalitatieve e-commerce partner. PostNL creëert hier directe werkgelegenheid voor zo’n 120 PostNL-medewerkers en voor 175 bezorgers die werken voor de ondernemers waarmee PostNL samenwerkt. “We kondigen met trots de bouw van dit tweede Belgische hoogtechnologische sorteer- en distributiecentrum aan,” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL in België. “Hiermee geven we verder invulling aan onze ambitie om lokaal verder te groeien, niet alleen in capaciteit, maar ook in kwaliteit. We verstevigen zo onze positie in de markt en blijven op die manier dé e-commercepartner in de Benelux.”

Filip Van Kelecom is de nieuwe CEO van Matermaco group. De Leuvenaar volgt daarbij Ronald Slaats op, die deze rol tijdelijk vervulde.
Het bedrijf uit Gembloux maakt onderdeel uit van Zweegers Equipment Group en is importeur
van de tractoren Valtra en Massey Ferguson en verdeler van Kubota motoren in België.

Filip heeft een ruime carrière achter de rug in de wereld van vorkheftrucks (Material Handling) en
vloerreinigingsmachines. Na zijn studies accountancy & fiscaliteit te Leuven begon hij zijn
loopbaan bij Barloworld Handling in Brussel. In 2004 ging hij aan de slag als Commercieel
Directeur bij Motrac vooraleer hij overstapte naar Loading Systems Belgium in Deurne, in de rol
van CEO. Om in 2015 terug naar Motrac te keren als Managing Director (CEO).

x22.jpg.pagespeed.ic.MnRiwZl2QQ.webp

De Eco Italia komt in de vloot van Grimaldi Dit is het twaalfde hybride roro-schip behorende tot de innovatieve GG5G-klasse. Tegen 2025 worden nog twee zusterschepen opgeleverd.

Grimaldi-Eco_Italia.jpg

Hyundai Doosan Infracore (HDI) vervangt het merk DOOSAN voor zijn bouwmachines en introduceert het nieuwe merk met als naam ‘DEVELON‘. De verandering komt anderhalf jaar nadat HDI in augustus 2021 een dochterbedrijf van HD Hyundai werd.
HDI gaat de naam op zijn bouwmachines veranderen in ‘DEVELON‘, en bevestigt dat dit vandaag, 18 januari 2023, wereldwijd de nieuwe merknaam wordt.
 
”DEVELON is een combinatie van de woorden ‘Develop’ (ontwikkelen) en ‘Onwards’ (verder)”

Imec kondigt aan dat het een samenwerkingsakkoord heeft ondertekend met Rapidus, de nieuw opgerichte chipfabrikant waarmee Japan zijn ambities kracht bijzet om zich opnieuw op de chiptech-wereldkaart te positioneren. Rapidus treedt toe tot imecs Core programma. Beide partners gaan zo een langdurige en duurzame samenwerking aan op het vlak van onderzoek naar geavanceerde chiptechnologie.

JP neemt Belgisch bedrijf over. 
Jamaica Producers Group (JP) heeft opnieuw een overname afgerond van een drankenproducent in Europa. In een persbericht op de Jamaica Stock Exchange op dinsdag kondigde het bedrijf de 100 procent overname van de Juice Group NV en HPP Belgium NV aan, waardoor het bedrijf zich positioneert om marktleider te worden in de verse sappenindustrie in Europa, actief in drie landen. Deze aankoop volgt op de regelrechte overname van AL Hoogester Fresh Specialist BV in Nederland en een meerderheidsbelang in Co Beverage Lab SL in Barcelona, ​​Spanje, in september 2021. "We zijn verheugd om Juicy Group en HPP Belgium NV toe te voegen aan onze pan-Europese sapgroep", zegt CEO van JP Group Jeffrey Hall in het persbericht.

Transport Mervielde bouwt haar logistieke-diensten verder uit met een nieuw afvulmagazijn

Na de ingebruikname van fase 1 van haar nieuwe logistieke site langs het Kanaal Gent-Terneuzen, is Transport Mervielde in Ertvelde gestart met de bouwwerkzaamheden voor de volgende fase.  
De nieuwe logistieke site is een Seveso-inrichting die bestaat uit een parkeerterrein voor ADR tankwagens en tankcontainers, een heating-installatie, installaties om vloeistoffen over te slaan uit ISO tankcontainers in tankwagens en een tankenpark.  Deze site wordt nu dus uitgebreid met een nieuw afvulmagazijn.
Het magazijn van 5.000 m2 wordt voorzien van automatische afvullijnen, waarbij vloeistoffen uit tankwagens en tankcontainers rechtstreeks worden omgepakt in IBC’s, vaten of kleinere verpakkingen tot 1 liter. De afvullijnen werden ontwikkeld volgens de hoogste veiligheids- en milieunormen.
Met deze nieuwe activiteiten kan Mervielde aan haar klanten een uitgebreidere dienstverlening op één locatie aanbieden.
D
e bouw van het nieuwe magazijn verloopt voorspoedig en vanaf 1 juli 2023 zullen de eerste afvulactiviteiten er plaatsvinden.

 

Terranova Hydrogen NV is de nieuwe vennootschap die werd opgericht door Terranova, Luminus en Nippon Gases Belgium. De drie bedrijven werken ​ samen aan de bouw en exploitatie van een installatie voor de productie van groene waterstof op de Zonneberg in Zelzate.

Productie van groene waterstof

De drie bedrijven willen op de Zonneberg samenwerken aan de bouw en exploitatie van een elektrolyse-eenheid van 2,5 MW voor de productie van groene waterstof, inclusief opslagcapaciteit en een compressie- en vulstation. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de installatie verder uit te breiden tot 5 MW.

Van brownfield tot productiecentrum voor groene energie

De groene waterstof zal geproduceerd worden op de terreinen van Terranova op de Zonneberg in North Sea Port te Zelzate met lokaal opgewekte groene stroom. DEME, Jan De Nul en Aertssen, de aandeelhouders van Terranova, slaan al meer dan 10 jaar de handen in elkaar om deze voormalige brownfield om te vormen. ​ Op Terranova ligt inmiddels een groot zonnepark. Hiermee wordt de conversie van het voormalige brownfield naar een productiecentrum voor groene energie verdergezet. Daarnaast is de locatie centraal gelegen langs de ring R4 rond de Gentse haven, op een kruispunt van snelwegen Antwerpen-Brugge en Rijsel-Rotterdam en ook langs het kanaal Gent-Terneuzen.

Voorbereidende werkzaamheden

In het kader van de uitrol van de ‘Vlaamse waterstofvisie’ heeft de Vlaamse regering eind 2022 een strategische steun van 4,33 miljoen euro toegekend aan Terranova Hydrogen NV. Ondertussen werd ook de vergunning bekomen en startte Terranova NV met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein. De productie van de eerste waterstofmolecule is voorzien begin 2025.

De drie partners achter Terranova (DEME, Jan De Nul en Aertssen) “zijn verheugd deze samenwerking aan te gaan met Luminus en Nippon Gases voor de productie van groene waterstof op onze terreinen. Dit is opnieuw een mooie stap in de beoogde transformatie van een voormalige brownfield naar een groene energie hub te midden van het Gentse havengebied.”

Zeven grote waterstofprojecten in Nederland krijgen subsidie voor elektrolyse

Met een totaal beschikbaar budget van bijna €800 miljoen worden zeven Nederlandse impactvolle projecten voor waterstofproductie gesubsidieerd. De projecten krijgen subsidie uit de zogenoemde tweede golf van het IPCEI-waterstof: onder deze golf vallen projecten die gericht zijn op de verduurzaming van de industrie. Als alle projecten volgens planning zijn gerealiseerd, zorgen ze samen voor een vermogen van 1.150 Megawatt aan elektrolyse om waterstof te maken. Dat is ruim een kwart van het doel voor 2030 uit het Klimaatakkoord.

downloaden.webp

Tesla investeert 3,6 miljard dollar in megafabriek in Nevada

De Amerikaanse autoproducent Tesla heeft dinsdag aangekondigd dat het "meer dan 3,6 miljard dollar" zal investeren om zijn 'gigafactory' of megafabriek in de Amerikaanse staat Nevada uit te breiden. Daar wordt Semi, de elektrische vrachtwagen van Tesla, vervaardigd.

De bouw van de fabriek in 2014 kostte het bedrijf van Elon Musk 3,5 miljard dollar. Nu wil Musk twee extra productieplaatsen plaatsen. In de eerste zouden de elektrische batterijen worden gemaakt, de tweede fabriek is bestemd om het Semi-model op grote schaal te maken.

Tesla plant 3.000 personen extra aan te nemen in Nevada.

giga-nevada-blog-hero.jpg

De Vlaamse energieregulator VREG heeft vrijdag 31 maart aangekondigd dat hij zijn goedkeuring geeft aan het Investeringsplan 2023-2032 van Fluvius. Het netbedrijf had dit plan in juni vorig jaar al breed voorgesteld, maar het is de regulator die een investeringsplan formeel moet goedkeuren. Voor de volgende editie van het Investeringsplan vraagt de VREG wel om een aantal zaken verder te verduidelijken, waaronder de concrete impact van de digitalisering op het netbeheer en een duidelijkere timing voor de uitrol van de 400V-netten. 

In het Investeringsplan 2023-2032 voorziet Fluvius 4 miljard euro extra investeringen in de distributienetten voor elektriciteit, bovenop de al geplande 7 miljard. De extra middelen zijn nodig om aanpassingen, uitbreidingen en versterkingen aan 30.000 kilometer laagspanningsnet, 6.000 kilometer middenspanningsnet en 22.450 distributiecabines te voorzien. Het plan is noodzakelijk om het distributienet zo goed mogelijk voor te bereiden op de energietransitie en de stijgende elektrificatie van onze mobiliteit, verwarming, industrie en de verdere groei van hernieuwbare energie via o.m. zonnepanelen en windturbines. 

Op 3 april 2023 bundelden DSM Engineering Materials en Lanxess High Performance Materials hun krachten als het nieuwe bedrijf Envalior. In de komende maanden zult u steeds vaker zien dat de naam DSM Engineering Materials wordt vervangen door de naam van ons nieuwe bedrijf Envalior: een gloednieuwe krachtpatser op het gebied van technische materialen die hoogwaardige materialen, speciale materialen en tussenproducten omvat!

Envalior betreedt de markt voor engineering materialen als nieuwe wereldspeler

 • Behoort tot de wereldwijde top in hoogwaardige materialen met een omzet van zo’n € 4 miljard

 • Twee marktleiders bundelen krachten en bieden een unieke portefeuille aan van gevestigde productmerken in combinatie met diepgaande toepassing- en materiaalexpertise

 • Sterk complementaire wereldwijde aanwezigheid in Azië, Europa en de VS

Envalior, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in engineering materialen, viert vandaag zijn officiële start. Met een omzet van zo’n € 4 miljard en een hoogopgeleid, divers personeelsbestand van ongeveer 4.000 werknemers wereldwijd, behoort Envalior tot de wereldwijde top van bedrijven in engineering materialen.
Envalior brengt twee zeer complementaire marktleiders in hoogwaardige materialen – DSM Engineering Materials (DEM) en LANXESS High Performance Materials (HPM) – samen en is in handen van de wereldwijde private equity-onderneming Advent International en speciaalchemiebedrijf LANXESS.

De nieuwe onderneming bouwt voort op een trackrecord van 100 jaar klantgerichte innovatie en een sterke wereldwijde aanwezigheid in Azië, Europa en de VS. Het zal zijn klanten een unieke portefeuille van toonaangevende productmerken en gerecyclede en biobased materialen aanbieden, in combinatie met diepgaande toepassing- en materiaalexpertise. De hoogwaardige oplossingen van het bedrijf maken de transformatie mogelijk van belangrijke industrieën zoals de automobielsector, de sector voor nieuwe mobiliteit, de elektronica- en elektriciteitssector en de consumentengoederensector. Het nieuwe bedrijfsmerk weerspiegelt een combinatie van kenmerken die de ambitie van Envalior het best samenvat: EN (engaging, enterprising, engineering, environment) en VALIOR (value-driven, value-creating).

 

VSL opent European Center for Flow Management in Rotterdam (maart 2023)

Nationaal Metrologisch Instituut VSL heeft vandaag haar nieuwe European Center for Flow Measurement (ECFM) geopend op de Rotterdamse Maasvlakte. De nieuwe faciliteit maak het mogelijk om grote industriële vloeistofmeters nog nauwkeuriger te kalibreren en testen.

Met de opening van het ECFM vervult VSL een internationale behoefte. Het testen en kalibreren van flowmeters wordt steeds belangrijker en moet steeds nauwkeuriger worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld omdat vloeistoffen duurder of schaarser worden, zoals schoon en veilig drinkwater. Ook ziet VSL in de zoektocht naar duurzamere brandstoffen steeds meer vraag naar nieuwe soorten vloeistofmeters. De faciliteit in Rotterdam biedt nog meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van deze meters. Zo draagt het nieuwe European Center for Flow Measurement ook haar steentje bij aan de energietransitie.

Fabienne van Booma, Managing Director bij VSL, opende de feestelijke ceremonie op de Maasvlakte in het bijzijn van tientallen gasten en genodigden:

“Zonder wetenschappelijke meetstandaarden is innovatie niet mogelijk. Met de realisatie van het European Center for Flow Measurement levert VSL een belangrijke bijdrage aan de verdere versterking van de innovatiekracht van Nederland. Bovendien bevestigt het nogmaals onze toonaangevende positie in metrologie.”

Meetuitdagingen in de flowsector

De opening van het ECFM betekent ook de start van een meerdaags event: the European Flow Measurement Workshop. Tijdens dit event gaan experts dieper in op de meetuitdagingen voor de flowsector. Dit is een belangrijk onderwerp, gezien voor veel industrieën een nauwkeurig meetproces van essentieel belang is voor zaken als veiligheid, kwaliteitscontrole of facturering. In de nieuwe faciliteit, die een zes keer grotere flow rate heeft dan de bestaande faciliteit van VSL in Dordrecht, kunnen met moderne technologie nu heel nauwkeurige kalibraties en testen met een grotere range aan vloeistofmeters uitgevoerd worden.

Met het nieuwe European Center for Flow Measurement kan VSL onafhankelijke en herleidbare kalibraties blijven garanderen. De bouw van het nieuwe European Center for Flow Measurement is mede mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Genk Green Logistics (institutionele gereglementeerde vastgoedvennootschap - IGVV), is trots aan te kondigen dat er met de internationale logistieke dienstverlener Nippon Express Belgium een bijkomende huurovereenkomst is gesloten voor een nog te bouwen warehouse van in totaal circa 13.000 m² inclusief kantoorruimte van circa 600 m². De oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2024 en de huurovereenkomst loopt over meer dan vijf jaar. De bestaande huurovereenkomst voor de unit van 21.000 m² inclusief kantoorruimte, wordt verlengd en heeft nu nog een looptijd van meer dan zes jaar. Nippon Express, één van ‘s werelds toonaangevende logistieke bedrijven met meer dan 732 vestigingen, zal in Genk zijn vierde logistieke vestiging in België, naast Machelen, Luik en Mechelen dus verder uitbreiden. Het bouwproject wordt gerealiseerd door MG Real Estate, die als partner van Genk Green Logistics (een samenwerking tussen Intervest Offices & Warehouses en Group Machiels) instaat voor de realisatie van het logistiek en semi-industrieel complex van in totaal 250.000 m²

Beeld_Teaser_GGL.jpg

Grootste order elektrische bussen voor VDL:

193 nieuwe generatie VDL Citea’s voor EBS

Met maar liefst 193 nieuwe generatie VDL Citea’s zal EBS in december 2023 de nieuw gevormde concessie Zaanstreek-Waterland starten. De voertuigen, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn, zullen vanaf september worden geleverd. Voor VDL Bus & Coach is dit de grootste order elektrische voertuigen tot nu toe.

VDL Bus & Coach levert 60 nieuwe generatie VDL Citea’s van het type LE-122 en 133 VDL Citea’s LE-135. De VDL Citea’s LE-135 worden zowel in R-Net als in M-Net uitvoering geleverd. De voertuigen worden voorzien van batterijpakketten met respectievelijk een capaciteit van 490 kWh (LE-122) en 552 kWh (LE-135).

Tailormade Logistics versterkt zijn West-Vlaamse activiteiten met de integratie van Transcot BV uit Menen.

bethefirst.jpg

HAVENBEDRIJF MOERDIJK SLUIT 2022

POSITIEF AF

Turbulent jaar met wisselende cijfers en stevig resultaat. Met een lichte afname van de totale overslag, een lager aantal binnenvaartschepen en kleine daling in het aantal goederentreinen aan de ene kant en een plus op aantal zeeschepen en de shortsea overslag aan de andere kant kijkt Havenbedrijf Moerdijk positief terug op 2022. Gestegen inkomsten uit erfpacht, het zonnepark en havengelden zorgen voor een stevig resultaat van ongeveer 8,5 miljoen euro na.

 

Het Brabantse Van Happen Containers heeft de inzamel- en recyclingactiviteiten van Dikker bv overgenomen. 

Ingenium Group, het ingenieursbureau voor duurzame gebouwtechnieken met hoofdzetel in Brugge, heeft met Jan Desmet sinds 1 april een nieuwe CEO. Nicolas Vyncke wordt uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur, en blijft zo ook in de toekomst een actieve rol spelen. “Het is de logische volgende stap in de evolutie en verdere groei van ons familiebedrijf.”

Het Belgische bedrijf voor lithiumbatterijen in vaste toestand, SOLiTHOR en het toonaangevende ruimtevaartbedrijf Sonaca, hebben een bilateraal memorandum van overeenstemming ondertekend om een ​​partnerschap aan te gaan waarin ze samen veilige, oplaadbare batterijen met hoge dichtheid zullen ontwikkelen. solid-state lithiumbatterijsystemen voor regionale vliegtuigen en stedelijke luchtmobiliteit. Dit partnerschap zal ook worden uitgebreid naar satellietsystemen en defensiesystemen. Deze alliantie zal de belangrijkste activiteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en integratie van cellen en batterijsystemen voor het aandrijven van vliegtuigen verdelen. SOLiTHOR zal verantwoordelijk zijn voor celonderzoek, ontwikkeling, testkarakterisering, formaatontwerp en productie van 10Ah-40Ah-cellen naarmate het vordert. Sonaca gaat de batterijverpakking ontwikkelen inclusief alle bijbehorende managementsystemen. Het zal ook het batterijsysteem certificeren. De cellen zullen worden geproduceerd en vervaardigd door SOLiTHOR in Sint-Truiden, Vlaanderen, België en de integratie van de vliegtuigbatterijsystemen zal plaatsvinden in de fabriek van Sonaca in Charleroi, Wallonië, België.

Vanaf 28 april 2023 verwerft Gosselin de twee magazijnen in Vilvoorde nabij Brussel, evenals 50% van de aandelen van de bedrijven Transmoove en NNOF van de huidige aandeelhouder Vebego. De resterende 50% van de aandelen van de bedrijven wordt overgenomen door het huidige managementteam onder leiding van Christophe Pierre.

 

Vanaf 1 mei worden de activiteiten van Wemo-Techniek voortgezet onder de Van Mourik Group in Ede.

SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, kondigt met veel plezier aan dat Pascal Lekeu is aangesteld als directeur van de divisie Building Services. 

Gasunie en Vopak hebben een principe-overeenkomst gesloten waarbij Vopak 50% van de aandelen in EemsEnergyTerminal B.V. zal verwerven. Deze transactie is onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Het is de bedoeling dat de transactie uiterlijk op 1 oktober 2023 wordt afgerond.

Flamingo Pet Products genomineerd als Trends Gazelle 2023. Met de Trends Gazellen laten ze zien dat Flamingo blijft groeien. 

In 2023 verhuizen ze naar een nieuw hoofd-kantoor en magazijn waar de ruimte voorzien is om nog meer te groeien.

Begoos (Groep Luc Tack) heeft een akkoord bereikt met de familie Sarens om haar participatie in het kapitaal van Sarens te verkopen. Hierdoor wordt Sarens weer voor 100% eigendom van de familie Sarens. Door deze transactie doet Begoos ook afstand van haar mandaat in de Raad van Bestuur van Sarens. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

logothebuzzer.png

ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta

ForFarmers heeft besloten ForFarmers België te verkopen aan de vooraanstaande Belgische land- en tuinbouwexpert Arvesta. De huidige context, waarin er druk staat op de agrarische keten om nog duurzamer te produceren, leidt tot meer consolidatie en samenwerking in de keten. Dit heeft ertoe geleid dat ForFarmers en Arvesta in gesprek zijn gegaan over ForFarmers België en nauwere samenwerking in de keten.

Arvesta neemt door de acquisitie van ForFarmers België zowel de circa 80 medewerkers over die ongeveer 420k ton voer produceren en verkopen als de productielocatie in Izegem in West-Vlaanderen. Daarnaast is de fabriekslocatie in Ingelmunster ook onderdeel van de transactie. Arvesta heeft al productievestigingen voor professionele voeders in Aalter, Merksem, Kortrijk, Andenne en Hombourg. Door de toegenomen productiespreiding kunnen klanten nog beter worden beleverd.

Vooral in de vleeskuikensector in België gaan beide bedrijven nauwer samenwerken, waarbij ForFarmers in Nederland voer blijft produceren onder meer om de leveringen aan vleeskuikenhouders soepel te continueren. Daarnaast draagt Arvesta haar voeractiviteiten in de vleeskuikensector in Nederland over aan ForFarmers en gaan de partijen zich in de samenwerking richten op verdere verbetering van de ketenconcepten.

ForFarmers  tevens een kondigt bestuurswisseling aan

De raad van commissarissen van ForFarmers kondigt aan dat Theo Spierings om gezondheidsredenen en privéomstandigheden zijn functie als CEO moet neerleggen. De heer Spierings heeft derhalve besloten zijn jaarcontract eerder te beëindigen. De raad van commissarissen heeft met ingang van 3 april medebestuurder Pieter Wolleswinkel benoemd als CEO van ForFarmers.

Big Ass Battery verwelkomt Yard Energy als investeerder

YARD ENERGY Group B.V. heeft een belang genomen in Big Ass Battery B.V., een Nederlandse hightech scale-up die energieopslagsystemen ontwikkelt en bouwt. Daarnaast stelt YARD ENERGY groeifinanciering ter beschikking. Big Ass Battery, gevestigd in Nuenen, Nederland, onderscheidt zich door haar innovatieve energieopslagsystemen die volledig in eigen beheer worden gebouwd.

YARD ENERGY en Big Ass Battery zijn beide Nederlandse bedrijven die een belangrijke rol spelen in de energietransitie. YARD ENERGY heeft veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling en bouw van windenergieprojecten en heeft een brede investeringsportefeuille opgebouwd in scale-ups die een essentiële rol spelen in de energietransitie. Met deze participatie zet Big Ass Battery een volgende stap in de realisatie van haar groeiambities. Na de oprichting twee jaar geleden, is Big Ass Battery gereed om versneld op te schalen.

Op donderdag 23 maart is de eerste steen gelegd voor de nieuwe sorteerhal met nieuwe afvalscheidingsinstallatie en energieopwekking van Cirwinn BV. De onthulling van de eerste steen werd gedaan door Gebke van Gaal, gedeputeerde van de Provincie Flevoland en Maaike Veeningen, wethouder van de Gemeente Almere.

boost.png
1.-Onthulling-eerste-steen-300x200.jpg
3.-Maaike-Veeningen-speech-300x200.jpg

Tijdens een Frans staatsbezoek aan China heeft Airbus nieuwe samenwerkingsovereenkomsten getekend met China Aviation-industriepartners. Getuige door de Chinese president Xi Jinping en de Franse president Emmanuel Macron, ondertekende Airbus CEO, Guillaume Faury met de Tianjin Free Trade Zone Investment Company Ltd. en Aviation Industry Corporation of China Ltd. een overeenkomst om de eindmontagecapaciteit van de A320 Family uit te breiden met een tweede lijn op zijn Tianjin-site. De overeenkomst zal bijdragen aan de algemene tariefdoelstelling van Airbus van 75 vliegtuigen per maand in 2026 in haar wereldwijde productienetwerk. Momenteel heeft Airbus wereldwijd vier A320 Family-eindassemblagelocaties: Hamburg (Duitsland), Toulouse (Frankrijk), Mobile (VS) en Tianjin (China). De Tianjin Final Assembly Line (FAL Asia) is in 2008 in gebruik genomen en heeft tot nu toe meer dan 600 A320 Family-vliegtuigen geassembleerd. In maart 2023 werd het eerste A321neo-vliegtuig van de lijn afgeleverd, waarmee een nieuw tijdperk van verbeterde productie-veelzijdigheid van de A320-familie werd ingeluid. Daarnaast ondertekende Airbus ook General Terms of Agreement (GTA) met de China Aviation Supplies Holding Company (CAS) voor de aankoop van 160 commerciële Airbus-vliegtuigen. De GTA omvat eerdere aankondigingen voor 150 A320 Family-vliegtuigen en voor 10 A350-900 widebody-vliegtuigorders, wat de sterke vraag in alle marktsegmenten door Chinese luchtvaartmaatschappijen weerspiegelt.

airbus-a320-family-final-assembly-line-in-tianjin.jpg

Oceans of Energy heeft de opdracht gekregen voor het installeren en exploiteren van offshore zonne-energie in het offshore windpark Hollandse Kust Noord van CrossWind, een joint venture tussen Shell en Eneco. Dit is het eerste offshore zonnepark ter wereld dat wordt aangesloten, geïnstalleerd en geëxploiteerd binnen een windpark bij hoge golven. Het zonnepark op zee wordt in 2025 gerealiseerd, het windpark is eind 2023 operationeel. Met offshore zonne-energie naast offshore wind is het mogelijk om ook op zonnige maar minder winderige dagen energie op te wekken en zo het gebruik van de infrastructuur van het offshore elektriciteitsnet te vergroten. De zonnepanelen komen tussen de offshore windturbines te liggen, een efficiënte manier om de zeeruimte te delen. Het Hollandse Kust Noord-project van CrossWind is een innovatief offshore windpark dat geavanceerde technologieën en technische oplossingen zal gebruiken om de flexibiliteit van offshore windparken te verbeteren.

De tweede North Sea Summit vond plaats in het hart van de haven van Oostende. Naast de stichtende landen België, Denemarken, Duitsland en Nederland, brengt de North Sea Summit II in Oostende ook Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen en Luxemburg samen. Dit is de grootste coalitie ooit rond energie op de Noordzee. De ambitie van deze Summit is hoog: de gezamenlijke ambitie verder uitbouwen om het volledige energie- en industriële potentieel van de Noordzee te benutten en er tegen 2050 de grootste krachtpatser van Europa van te maken. In totaal hebben onze landen meer dan 175.000 kilometer kustlijn. Wat er te beleven viel op de summit vind u hieronder . Onderandere werd er beslist dat er  een nieuwe onderzeese elektriciteitskabel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk komt. Deze 250 kilometer lange ‘LionLink’ moet vanaf 2030 aan zo’n 2 miljoen Nederlandse en Britse huishoudens energie gaan leveren.

DB Schenker, een van de marktleiders in wereldwijde logistieke dienstverlening, heeft een nieuw, duurzaam logistiek centrum geopend in Contern, Luxemburg.

Met de gunstige ligging bij de luchthaven, goede verbindingen naar de hoofdsnelwegen, en uitbreiding van het aantal docks, warehouse en kantoor, ligt Schenker Luxemburg GmbH op koers voor groei. De nieuwe locatie zorgt voor een uitbreiding van 2 naar 18 docks, het warehouse is verdrievoudigd naar circa 7.000 m2 en de kantoorruimte is verdubbeld naar 1.400 m2 .

“Onze moderne locatie in Contern biedt de mogelijkheid om onze logistieke activiteiten in Luxemburg en de Euroregio verder uit te breiden,” zegt Matthias Kraus, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. “Een van onze belangrijkste prioriteiten is klanten te ondersteunen bij het decarboniseren van hun supplychain, zodat zij hun duurzaamheidsdoelstellingen op een efficiënte manier kunnen bereiken. Daarom gebruiken we biobrandstoffen in de lucht en over zee, en breiden we onze duurzame transportvloot over land uit door ook biobrandstoffen en elektrificatie in te voeren. Bovendien is onze nieuwe faciliteit ingericht om te voldoen aan de specifieke eisen van klanten binnen verschillende industrieën, zoals elektronica en hightech.”

new-logistics-center-in-luxemburg.jpg

Matthias Kraus, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH, en Jaap Bruining, CEO DB Schenker in BeNeLux, voor het nieuwe logistiek centrum in Contern.

Danfoss Power Solutions, een toonaangevende wereldwijde leverancier van mobiele en industriële hydrauliek en elektrische aandrijflijnsystemen, heeft Andrew Smulski met onmiddellijke ingang aangesteld als de nieuwe president van zijn Fluid Conveyance-divisie. Smulski, voorheen senior vice-president van Distribution Sales, zal blijven dienen als een belangrijk lid van het Power Solutions-leiderschapsteam en zal rechtstreeks blijven rapporteren aan Eric Alström, president van Danfoss Power Solutions. Hij is gevestigd op de campus van het bedrijf in Eden Prairie, Minnesota, VS.

CROPPED-Danfoss-HCW-.jpg

Bestuurswisseling bij scheepswerf Niestern Sander. Dhr. Fokke Jan Botke heeft de functie van Algemeen Bestuurder van Jan Doorduin overgenomen.Jan Doorduin blijft nog een jaar betrokken bij de directie van de werf, in de rol van adjunct-directeur. Daarna gaat hij genieten van zijn pensioen. Fokke Jan Botke was de afgelopen twee jaar directeur van de afdeling Scheepsbouw bij Niestern Sander. Daarvoor werkte hij ruim 10 jaar in de offshore sector bij Koninklijke Wagenborg.

nam-walk-to-work-02.jpg

The Chemours Company, een wereldwijd chemiebedrijf met leidende marktposities in Titanium Technologies, Thermal & Specialized Solutions en Advanced Performance Materials, kondigt de benoeming aan van Amber Wellman, Ph.D., tot Chief Sustainability Officer.

CROPPED-hcw-chemours.webp

Het bedrijf kondigt ook  de benoeming aan van Denise Dignam als President van Chemours Titanium Technologies en Specialty Chemicals, met ingang van 4 april 2023 . Chemours zal Gerardo Familiar promoten om mevrouw Dignam op te volgen als President van Chemours' Performance Materials business.

Denise_Dignam-0304-1200x1200px.jpg
knowledge-3548064_1920.jpg
IPlogo.jpg

247TailorSteel gestart met productie in nieuwe vestiging Oud Gastel

Tien maanden geleden kondigde 247TailorSteel, marktleider in Nederland op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen, haar tweede Nederlandse vestiging aan. In Oud Gastel is een bestaand pand in korte tijd getransformeerd tot de vijfde innovatieve productiefaciliteit van de organisatie. "Met de komst van de nieuwe fabriek in Oud Gastel versterken we onze positie in de markt en bieden we meer mogelijkheden voor onze klanten in Zuid-Nederland en België", verklaart Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Machines 100% in eigen hand

Met de nieuwe productiefaciliteit groeit het machinepark van 247TailorSteel naar meer dan 50 lasersnijmachines, 40 kantbanken en 15 buislasers. Met een locatieoppervlak van 40.000 m² wordt Oud Gastel de grootste fabriek van 247TailorSteel. In eerste instantie worden er vijf lasersnijmachines, vier kantbanken, vier buislasersnij-machines en twee machines voor randafwerking geplaatst. Het machinepark zal gefaseerd uitgebreid worden. "Dankzij ons eigen hightech machinepark en de online software Sophia® kunnen onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week hun bestellingen online plaatsen, in slechts één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen", legt Berlo uit.

Nieuwe banen voor de regio

De bouw van de nieuwe fabriek levert in eerste instantie 75 nieuwe werkplekken op, op langere termijn wordt verwacht dat ongeveer 250 werknemers aan de slag kunnen gaan. "We leiden ons personeel op in onze eigen 247TailorSteel Academy. Iedereen, met of zonder ervaring in de metaalbranche, kan binnen twee maanden zelfstandig bij ons aan het werk", aldus Eric Hengst, Plantmanager van de gloednieuwe vestiging in Oud Gastel.

Internationale uitbreiding

247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 de toonaangevende pionier op de markt en heeft inmiddels een grote, trouwe klantenkring. Naast de vestigingen in Varsseveld (NL), Oyten (DE), Hilden (DE), Langenau (DE), Oud Gastel (NL) en Hooglede (BE, in aanbouw) zijn er ook plannen voor een vierde Duitse productielocatie en een fabriek in Oostenrijk. In totaal zal 247TailorSteel in 2025 naar verwachting vanuit tien productievestigingen actief zijn. 

1200x800-oud-gastel-update.webp

Aardgasleiding Emmen - Ommen krijgt belangrijke rol in transport regionaal groen gas

Gasunie heeft recentelijk het besluit genomen om een 60 kilometer lange aardgasleiding tussen Emmen en Ommen vanaf begin 2024 geschikt te maken voor het transport van regionaal groen gas naar het Gasunie-netwerk. De ombouw moet de toenemende congestie in de regionale netten voorkomen. De verwachting is dat het eerste groene gas er per augustus 2025 doorheen stroomt.  

Er wordt in Nederland steeds meer groen gas geproduceerd. Dit past bij de ambitie uit het Klimaatakkoord om in 2030 twee miljard m3 (2 bcm) groen gas te produceren. De toenemende hoeveelheid groen gas levert steeds vaker congestie op in de regionale leidingen waarop de diverse regionale producenten hun groen gas afzetten. Met het besluit om de aardgasleiding van Emmen naar Ommen om te bouwen naar een transportleiding voor groen gas, wordt één centrale afvoerleiding gerealiseerd voor de afzet van groen gas door producenten in deze regio. 

Technische aanpassingen.Om de leiding geschikt te maken voor het transport van groen gas, zijn een aantal technische aanpassingen nodig op bestaande afsluiterlocaties van Gasunie en bij koppelingen met de regionale netten. Omdat het hier om een reeds bestaande (ondergrondse) transportleiding gaat, is de impact voor de omgeving zeer gering.

 

Groen gas in Nederland

Groen gas is een hernieuwbaar gas en CO2-neutraal. Organische restmaterialen, zoals tuinafval, rioolslib, houtresten en mest zijn basismaterialen voor groen gas. Groen gas is hierdoor - in tegenstelling tot aardgas (fossiel) - CO2-neutraal. In Noordoost-Nederland bevinden zich veel groengasproducenten. De belangstelling hiervoor neemt toe. De ambitie vanuit het Klimaatakkoord is om twee miljard m3 (2 bcm) groen gas te produceren in 2030. Gasunie werkt samen met andere partijen aan manieren om groen gas betaalbaar en op grote schaal te maken en te leveren. Het realiseren van deze nieuwe verzamelleiding die congestie moet voorkomen, is hiervoor een nieuwe impuls.  

Terugblik op opening permanente waterzuiveringsinstallatie Chemours

Op 31 maart vond op het Chemours-terrein in Dordrecht de feestelijke opening plaats van onze permanente waterzuiveringsinstallatie. Deze state of the art installatie zuivert al het afvalwater dat uit de Chemours-fabriek komt, om de lozing van PFAS-stoffen met minimaal 99% te reduceren ten opzichte van 2017. En dat lukt: de effectiviteit van de zuivering is zelfs 99,9%!

Vanuit de VS waren onder andere Denise Dignam (President, Advanced Performance Materials) en haar opvolger Gerardo Familiar overgekomen om dit belangrijke moment mee te maken. Na toespraken van plantmanager An Lemaire en Denise Dignam, knipte Denise samen met de betrokken projectleiders het lint door waarmee de installatie symbolisch werd geopend. Onder de projectnaam ‘Aquarius’ is er de afgelopen jaren hard gewerkt om deze installatie vóór 2023 te voltooien en dat is gelukt – ondanks dat deze periode samenviel met de COVID-pandemie. Het is de permanente vervanging van de testinstallatie waarmee Chemours sinds 2017 heeft gewerkt aan het uitvinden van de beste manier van zuivering van HFPO-DA stoffen (‘GenX’) uit het water. Door het uitproberen van combinaties van zuiveringstechnieken, waarmee verschillende soorten deeltjes uit het water worden gefilterd, werd het huidige hoge niveau van zuivering bereikt. De permanente zuiveringsinstallatie is vervolgens gebouwd op basis van de meest effectieve combinatie van zuiveringstechnieken.

Infographic 2.png
Eco Magazine Cover.webp

nieuw in 2023!

Infographic 11B.png

De installatie kan gemiddeld 60.000 liter water per uur aan en, indien nodig, maximaal zelfs de dubbele hoeveelheid. Na verschillende zuiveringsstappen waarin steeds kleinere deeltjes uit het water worden gezuiverd, wordt het water door filterbedden met actieve koolstof geleid. De PFAS stoffen worden daarbij uit het water opgenomen door de koolstof. Het gefilterde water wordt vervolgens afgevoerd via het gemeentelijk riool.

Als de koolstoffilters verzadigd zijn, worden ze vervangen en vervoerd naar een gespecialiseerde afvalverwerker. In zogeheten draaitrommelovens wordt de gehele inhoud van de koolstoffilters op zeer hoge temperatuur verbrand, waardoor de PFAS-deeltje vernietigd worden.

Het water uit de nieuwe waterzuiveringsinstallatie is dusdanig gezuiverd, dat we momenteel onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid om het te kunnen hergebruiken in ons productieproces, uit oogpunt van circulariteit en besparing. Er is Chemours veel aan gelegen om een leidende rol te nemen én te behouden op het gebied van verantwoord produceren. Onze 500 medewerkers in Dordrecht werken hier iedere dag opnieuw aan.

Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Witec, een ontwikkelaar en producent van hoogwaardige precisie en hightech onderdelen en systemen voor onder andere mechatronische, inductieve en hydraulische toepassingen. Met de steun van Gimv zal de huidige directie, die een significant minderheidsbelang behoudt, haar groeiambities verder kunnen nastreven.

PressWitec.png

Fronnt, een groep van installatiebedrijven opgericht in samenwerking met Gimv, verwelkomt opnieuw drie toonaangevende installatiebedrijven. Naast de acquisitie van Electro Verbeke uit Deinze, vervoegen Van Vooren/Setec uit Brugge en TAC! (The Airconditioning Company) uit Wilrijk de groep dankzij een krachtenbundeling met investeringsmaatschappij Tilleghem. Gezamenlijk willen ze de energietransitie in Vlaanderen versnellen.

Press Front_3 addons_0.png

FUJIFILM Corporation (President en CEO, Representative Director: Teiichi Goto) kondigde vandaag aan dat het bedrijf een nieuwe uitbreiding van 30 miljoen euro heeft gerealiseerd op zijn productielocatie in België, FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V., om de groei van de halfgeleider industrie in Europa te ondersteunen. Dit is een van Europa's grootste investeringen in de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen in de afgelopen tien jaar*.

Deze uitbreiding van 30 miljoen euro zal de productiecapaciteit van FUJIFILM Electronic Materials (Europe) N.V., die chemicaliën produceert die nodig zijn voor de productie van halfgeleiders, waaronder gespecialiseerde zuiveringsmiddelen, polyimiden, ontwikkelaars en hoogzuivere solventen, aanzienlijk vergroten. Het uitbreidingsproject van 4000 m² zal ook de ruimte voor clean room laboratioria bestemd voor R&D een kwaliteitscontrole met een derde vergroten, terwijl een nieuwe multifunctionele ruimte voor productie en opslag wordt gecreëerd. De uitbreiding van de site omvat ook de installatie van zonnepanelen op de site, als onderdeel van de milieudoelstellingen van het Fujifilm’s Sustainable Value Plan 2030.De uitbreiding, die eind 2024 voltooid moet zijn, zal 25 nieuwe banen opleveren. 

thumbnail_DSCF0481_PC_0 (1).jpg

SAS, marktleider in analytics, benoemt Phaedra Kortekaas tot Managing Director Benelux. Per 1 mei 2023 zal zij Remco den Heijer opvolgen, die sinds 2004 diverse leidinggevende functies bij SAS heeft vervuld. Kortekaas wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van SAS in België, Nederland en Luxemburg (Benelux). Zij zal rapporteren aan Bert Boers, Senior Vice President South West East Europe

Nick Dunn is aangesteld als de nieuwe CEO van Score Group. Nick, die voorheen de titel van Director of Corporate Development voor Score Group bekleedde, zal deze cruciale rol op zich nemen, waarin hij samen met zijn collega-raad van bestuur en SCF-partners Score zal leiden om het volgende hoofdstuk van het bedrijf vorm te geven. Met meer dan 22 jaar ervaring in de industrie heeft Nick senior functies bekleed over de hele wereld bij grote organisaties die gespecialiseerd zijn in olie- en gasproductieapparatuur en bedrijfsvoering.

Joel_Witkader (1).jpg

De raad van toezicht van Intervest Offices & Warehouses benoemt Joël Gorsele als chief executive officer. 

Martina Merz is voornemens om terug te treden uit de Raad van Bestuur van Thyssenkrupp AG, Miguel Ángel López Borrego is benoemd om de functie van Chief Executive Officer over te nemen

Centrica Business Solutions is begonnen met de bouw van een batterijopslagfaciliteit van 24 MW in Oostende, België, terwijl het zijn portfolio van energieactiva voor het eerst buiten het VK uitbreidt. In samenwerking met Alfen, een specialist in energieoplossingen die centraal staat in de energietransitie van Europa om de klimaatverandering te beperken, zal de batterij opslagcapaciteit bieden voor wind- en zonneparken in heel België. De batterij, gelegen aan land bij Oostende Basic Chemicals, zal de capaciteit hebben om gedurende twee uur energie op te slaan en 48.000 huishoudens van stroom te voorzien, waardoor het net de pieken en dalen van de opwekking van hernieuwbare energie kan opvangen. "België wordt strategisch belangrijk voor ons en we zijn verheugd over het vooruitzicht om meer opslagmiddelen te ontwikkelen ter ondersteuning van het Belgische transmissiesysteem en om het land te helpen op een schone en duurzame manier door de energietransitie te navigeren" Bill Rees, directeur van Centrica Energy Assets De site zal begin 2024 op volle capaciteit draaien. Eenmaal operationeel zal Centrica Energy Trading een optimalisatiestrategie voor meerdere markten hanteren, waardoor energie kan worden opgeslagen en vervolgens verkocht en ingezet op het net wanneer het aanbod groter is dan de vraag of wanneer er behoefte is aan extra vermogen dat op het netwerk moet worden ingezet. De batterij van Oostende is door de Belgische netbeheerder Elia geselecteerd om deel te nemen aan de capaciteitsmarkt. Bill Rees, directeur van Centrica Energy Assets, zei: “We hebben ambitieuze doelen gesteld voor de levering van flexibele energieactiva en om deze belofte waar te maken, worden we actiever in het ontwikkelen en verwerven van flexibele activa in binnen- en buitenland. “Naarmate het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in onze energiemix groeit, zal flexibiliteit nog belangrijker worden om ervoor te zorgen dat hernieuwbare energiebronnen effectief worden benut, terwijl de lichten veilig en betaalbaar blijven branden. België wordt strategisch belangrijk voor ons en we zijn enthousiast over het vooruitzicht om meer opslagmiddelen te ontwikkelen ter ondersteuning van het Belgische transmissiesysteem en om het land te helpen bij het navigeren door de energietransitie op een schone en duurzame manier. We hopen dat Oostende de eerste stap is van vele strategische troeven op het gebied van hernieuwbare energie.” "We zijn verheugd om met Centrica Business Solutions samen te werken om hun eerste batterijopslagproject buiten het VK tot leven te brengen", aldus Michelle Lesh, Chief Commercial Officer van Alfen. trots om de ambities van Centrica op het vasteland van Europa te ondersteunen, vooral in België, waar de markt snel groeit omdat het prioriteit geeft aan groene energie om zijn energievoorziening op lange termijn veilig te stellen.”

Seoul, Zuid-Korea. Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), Samsung Heavy Industries (SHI) en Seaborg Technologies hebben een consortium aangekondigd om drijvende kerncentrales te ontwikkelen met de innovatieve gesmolten-zoutreactortechnologie van Seaborg Technologies. De energiecentrales zullen worden geïnstalleerd op binnenschepen met een modulair ontwerp die 200 MWe tot 800 MWe kunnen leveren, waarbij het eerste project van het consortium naar verwachting een 200 MWe stroomschip zal zijn.

consortium.webp
ostend-engineer-stock.webp

Bosch Rexroth behaalde in 2022 een omzet van 7 miljard euro, de hoogste omzet in de geschiedenis van de onderneming. Vergeleken met het voorgaande jaar (6,2 miljard euro) steeg de omzet met 14,1 procent. 
Er blijken ook enkele verschuivingen te zijn binnen de organisatie . Zo wordt vanaf 1 juni Roland Bittenauer (52) verantwoordelijke  voor global sales en marketing . Thomas Fechner (52) is vanaf dezelfde datum verantwoordelijk voor factory automation. Thomas Donato (51), voorheen verantwoordelijk voor beide gebieden, stapt binnen de Bosch Group over naar Power Tools in de rol van President. Vanaf 1 juni bestaat de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth daarmee uit vijf leden: Dr. Steffen Haack, Holger von Hebel, Roland Bittenauer, Thomas Fechner en Reinhard Schäfer.

230404-pi-bosch-rexroth-financial-figures-2022-keyfigures_1280x720.png

Om zich volledig te focussen op de ontwikkeling van nieuwe producten, de concurrentiepositie van Bosch Transmission Technology B.V. te versterken en de CO2-voetafdruk verder te reduceren bestaat de intentie om de productie van duwbanden op termijn te verplaatsen naar de zusterfabriek in Ho Chi Minh City in Vietnam.

In de Verenigde Staten zijn vier solids-bedrijven gegroepeerd: Spiroflow, Cablevey Conveyors, Marion Process Solutions en Kason Corporation met dank aan May River Capital. De bedrijven werden samengevoegd tot amp-ahs.com.  De 4 bedrijven samen kunnen zo een resem van procestechnologische activiteiten aanbieden.

Emerson heeft Vidya Ramnath met ingang van 1 juni benoemd tot Senior Vice President en Chief Marketing Officer.

Bosch ontwikkelt Europa's eerste volautomatische fabriek voor het ontladen van batterijen

 • Lokale recycling van batterijen en terugwinning van grondstoffen worden belangrijke bouwstenen voor Europese circulaire economie.

 • Bosch heeft zijn portfolio met uitrusting voor de fabricage van batterijen uitgebreid met hardware en software voor recycling.

 • Joint venture tussen REMONDIS-dochter TSR Recycling en Rhenus Automotive bouwt Europa's eerste volautomatische fabriek voor batterijrecyclage in het Duitse Maagdenburg met technologie van Bosch Rexroth.

pi202b_img_w760.jpg

ALD Automotive rondt de overname van LeasePlan succesvol af en neemt zo één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van wagenparkbeheer en mobiliteit over van een consortium onder leiding van TDR Capital.

Deze transformatieve overname is de aanzet voor een stapsgewijze verandering die de nieuwe groep zal positioneren als de toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Met een totaal wagenpark van 3,3* miljoen voertuigen bundelen ALD Automotive en LeasePlan de krachten om het voortouw te nemen in het streven naar een netto-nuluitstoot en om de digitale transformatie van de sector verder vorm te geven. De nieuwe entiteit profiteert van de schaal-voordelen en complementaire capaciteiten om haar concurrentievermogen te versterken en een duurzame groei te realiseren. Nu de overname afgerond is, starten ALD Automotive en LeasePlan in België met de integratie tot één bedrijf, onder voorbehoud van finale goedkeuring van de toezichthoudende ECB.

Johan Portier foto.jpeg

Drisag heeft een overheidsaanbesteding ter waarde van ruim zeven miljoen euro binnengehaald. 

Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tussen nu en 2030 1.000 elektrische trucks te verkopen aan Holcim, een van 's werelds grootste leveranciers van bouwoplossingen. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-vrachtwagens en de eerste 130 vrachtwagens zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

T2021-47130-volvo-receives-record-order-for-up-to-1000-electric-trucks.webp

Holcim België heeft de goedkeuring gekregen voor zijn omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van zijn gloednieuwe productievestiging voor klinkers gemaakt via het droge proces, alsook voor een voortijdige vernieuwing van de bestaande cementproductie-installaties. Het gaat om een belangrijke stap in de realisatie van zijn ambitieuze GO4ZERO-project. De nieuwe oven - met identiek dezelfde dagcapaciteit als de bestaande natte ovens - is uitgerust met een revolutionair zuurstofverbrandingsconcept voor de verdere opname van proces- en verbrandings-CO2 (bij het bakken van de kalksteen komt de koolstof in de steen en in de brandstoffen vrij). De oven bevat bovendien heel wat technologische innovaties en heeft ongekende economische en milieugerichte ambities: de nieuwe productie-eenheid is ontworpen met het oog op maximale circulariteit, zowel door het gebruik van alternatieve grondstoffen ter vervanging van kalksteen als voor de vervangende brandstoffen. Daarnaast is er sprake van een innovatieve combinatie van technieken om de uitstoot van verontreinigende stoffen in de atmosfeer te verminderen, een drastische vermindering (met een factor 5) van het waterverbruik en de zuivering ervan, zelfopwekking van 50% van de koolstofvrije elektriciteitsbehoefte, een vermindering van de geluidsimpact van de fabriek als geheel en van diffuus stof door de afsluiting van de meeste opslagplaatsen. Met een vermindering van 40% van de thermische behoeften enerzijds en dankzij de drastische verlaging van het niet-biogene koolstofgehalte van de grondstoffen en brandstoffen anderzijds zal de ecologische voetafdruk van de klinkerproductie met 30% per geproduceerde ton worden teruggebracht.

2026.jpg.webp

TRINSEO START PILOT FACILITEIT VOOR POLYCARBONAAT OPLOSSEN IN NEDERLAND

Ontbindingstechnologie maakt effectieve recycling van afgedankte kunststof mogelijk en verbetert de circulariteit.

Trinseo (NYSE: TSE), een leverancier van oplossingen voor speciale materialen, kondigde vandaag de opening aan van zijn proeffaciliteit voor polycarbonaat (PC) oplossing in Terneuzen. De nieuwe pilotfaciliteit is een belangrijke stap in Trinseo's toewijding aan duurzaamheid, onderdeel van de reis in het realiseren van de duurzaamheids-doelstellingen van het bedrijf. Tot de eregasten bij de inhuldigingsceremonie behoorde Jo-Annes de Bat, Gedeputeerde Staten van Nederland (verantwoordelijk voor regionale economie). Trinseo is verheugd om de opening aan te kondigen van onze polycarbonaat (PC) oplossing proeffabriek in Terneuzen, Nederland. Deze technologie stelt ons in staat om 100% gerecyclede pc's te extraheren voor gebruik in nieuwe materialen.

Een essentieel onderdeel van de innovatie van Trinseo is gericht op het ontwikkelen en leveren van duurzame oplossingen. In alle bedrijven is dit een drijvende kracht achter onze R&D-inspanningen. Terwijl we ons momenteel in de R&D-fase bevinden, bevindt de state-of-the-art pilotfaciliteit zich in een tijdelijk gebied op de locatie Terneuzen van Trinseo en zal later worden verplaatst naar het Central Process Research Laboratory op dezelfde locatie, dat momenteel in aanbouw is. "Dissolution recycling" is een soort fysiek recyclingproces waarbij het benodigde polymeer wordt geëxtraheerd door het gebruik van oplosmiddelen. De geëxtraheerde polymeren worden vervolgens gebruikt om nieuwe gerecyclede polymeren te maken. Trinseo's pc-oplossingstechnologie is een geavanceerde technologie waarmee post- of pre-consumer materialen die pc bevatten, of het nu een auto- of consumentenelektronica-onderdeel is dat is gemengd met andere kunststoffen, metaal of zelfs glas, rechtstreeks in het oplosmiddel kunnen worden geplaatst zonder enige voorbehandeling. Het oplosmiddel lost de PC op die afgedankte onderdelen, terwijl alle andere niet-PC-materialen blijven en vervolgens kunnen worden gebruikt voor andere recyclingdoeleinden. De geëxtraheerde opgeloste pc is een 100% gerecyclede pc die kan worden gebruikt voor het samenstellen tot nieuwe materialen voor een reeks toepassingen, zoals een behuizing van mobiele telefoons, een printerbehuizing of auto-onderdelen."We zijn erg blij dat we de pilotfaciliteit voor pc-oplossing hebben opgestart", zegt Francesca Reverberi, Senior Vice President & Chief Sustainability Officer bij Trinseo, "Deze technologie verdiept het potentieel in circulariteit.""Dit is een R&D-mijlpaal in Trinseo's duurzaamheidstraject", voegt Han Hendriks, Senior Vice President, Chief Technology Officer, toe. "Met onze groeiende R&D-mogelijkheden en organisatie zitten er robuustere innovaties in de pijplijn." De proeffabriek zal een belangrijke rol spelen bij het helpen van Trinseo om zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 te bereiken, terwijl recycling wordt versneld en het aanbod van duurzame grondstoffen wordt vergroot.

Bakker Belgium, onderdeel van Greenyard, introduceert eerste e-truck die jaarlijks 18 miljoen kilo verse groenten en fruit levert aan Delhaize. 

Voor het eerst vervoert een e-truck verse groenten en fruit van Bakker Belgium, onderdeel van Greenyard, naar Delhaize. De nieuwe Volvo-truck zal jaarlijks ongeveer 18 miljoen kilogram groenten en fruit leveren aan het distributiecentrum van de retailer in Zellik.

Met deze belangrijke stap naar een duurzame vloot zal Bakker Belgium jaarlijks 58 ton CO2-uitstoot besparen. De ingebruikname van de nieuwe vrachtwagen is mogelijk dankzij de unieke, geïntegreerde en langdurige samenwerking tussen beide bedrijven. Die manier van werken vertaalt zich ook in hun gedeelde ambitie voor een lagere CO2-uitstoot in de volledige groente- en fruitketen, met name ook op vlak van hun eigen activiteiten. Ondertussen meldt Greenyard ook de overname van Gigi Gelato.

jcr_content.jpg
PC_dissolution_Caption_v03.jpg
nieuws (1).jpg

 CHEP Benelux, marktleider in palletpooling, opent op zijn 45ste verjaardag het nieuw duurzaam hoofdkantoor vlakbij het station van Mechelen. De opening past in de bredere duurzaamheidsstrategie van het internationaal bedrijf dat volop inzet op circulariteit en CO2-reductie. CHEP trekt duurzaamheid volledig door in zijn beleid: van personeel, productieproces tot werkplek.

Foto management team_384x488_0.jpg

De Dematra Group, gespecialiseerd in logistieke diensten en fijnmazige distributie binnen de Benelux, heeft vandaag aangekondigd dat zij Transport De Sloover heeft overgenomen. Door deze overname versterkt Dematra Group haar positie in het full truck load transport van goederen. Met de overname van De Sloover is Dematra in staat om haar dienstenpakket uit te breiden richting full truckload transport en haar klanten meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden te bieden. Alle werknemers van De Sloover zullen geïntegreerd worden in de nieuwe gecombineerde groep en blijven de full truckloads uitvoeren. De klanten van De Sloover worden naadloos overgezet naar de systemen van Dematra en kunnen gebruik blijven maken van de vertrouwde dienstverlening.

Het industriële familiebedrijf VDL Groep met het hoofdkantoor in Eindhoven is voornemens om De Meeuw uit Oirschot volledig over te nemen. Sinds 2015 beschikt VDL over 50 procent van de aandelen van De Meeuw. De Meeuw is specialist op het gebied van flexibele en modulaire huisvesting voor onder andere de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en woningbouwcorporaties. Dit bedrijf, met productievestigingen in Oirschot en Willebroek (België), telt ruim 400 medewerkers en kent een jaaromzet van 180 miljoen euro (2022). Onder VDL-vlag zal het bedrijf verdergaan als VDL De Meeuw.

dematra-de-sloover.jpg

Vandaag, dinsdag 23 mei 2023, heeft EP Nederland (EP NL) een overeenkomst getekend met Castleton Commodities International LLC (CCI) voor de aankoop van (een belang in) twee gasgestookte elektriciteitscentrales.

EP NL versterkt haar energieportfolio door de aankoop van de MaasStroom-centrale en het verkrijgen van een belang van 50% in de Enecogen-centrale.

De grootste lithiumproducent ter wereld, het Amerikaanse Albemarle, zoekt in Europa een plek om een verwerkings-fabriek neer te zetten. Nederland staat op het — korte — lijstje van mogelijke vestigingsplaatsen en is een serieuze kandidaat. Met de nieuwe fabriek zou een investering van zeker €1 mrd gemoeid zijn.

Tectum Group, familiale onderneming van bouwondernemers en verdelers van dak- en gevelproducten, vergroot zijn landelijke spreiding en expertise door het befaamde Derbigum Services Belgium (DSB) uit Woutersbrakel, Waals-Brabant, op te nemen in de groep.

BESIX krijgt - in consortium met MBL en Boskalis - contract toegewezen voor eerste fase in ontwikkeling van haven van NEOM.

SpectronRx opent zijn eerste Europese vestiging op het domein van SCK CEN

Het Amerikaanse SpectronRx opent zijn eerste Europese radiolabelingfaciliteit voor broodnodige medische radio-isotopen. Die faciliteit komt op het terrein van het Belgische nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN in Mol, België. Ze zal in 2024 operationeel zijn en zich richten op actinium-225. Die veelbelovende therapeutische radio-isotoop heeft een groot potentieel voor de behandeling van kanker.

2023_SCKCEN_SpectronRx_2.jpg

REBO nv zet een volgende stap in haar maritieme dienstverlening door het uitvoeren van stuwadoorsactiviteiten in de voorhaven van Oostende. Ze heeft hiervoor een nieuwe dochteronderneming van REBO nv opgericht: Ostend Stevedoring Services Company of Oostendse Stuwadoor Services Compagnie nv (OSSCO).

De statuten werden zo opgesteld dat er in de toekomst de mogelijkheid is om strategische partners toe te laten tot de onderneming. De opportuniteit om deze activiteiten zelf uit te voeren deed zich voor na gesprekken met Nectar Cargo Handling Belgium NV. Deze firma voerde eerder stuwadoorsactiviteiten uit in de haven van Oostende.

Belirisprogramma voorziet  voor 2023-2024  voor 771 miljoen euro aan investeringen voor Brussel.
Dit nieuwe programma verzekert de continuïteit van de lopende projecten, voorziet in de nodige middelen om de inflatie op te vangen en omvat nieuwe projecten. Voor 2023 en 2024 werd samen een alimentatie toegekend van 279 miljoen euro. Samen met de overdracht van de vorige jaren bedraagt het beschikbare budget 771 miljoen euro.


30 JAAR BOUWHEERSCHAP VOOR BRUSSEL

Sinds 30 jaar ontwikkelt Beliris via zijn projecten actieve mobiliteit en openbaar vervoer, richt groene en openbare ruimten in, renoveert sociale woningen, restaureert erfgoed en renoveert sport- en culturele infrastructuur.  Deze federale investeringen leveren op lange termijn een reële meerwaarde op voor de inwoners en bezoekers van Brussel.


771 MILJOEN EURO VOOR 5 DOMEINEN

De budgetten van Beliris worden verdeeld over 5 grote domeinen. 259 miljoen euro, een derde van het budget, gaat naar mobiliteitsprojecten. Meer dan een vijfde gaat naar stadsvernieuwing, goed voor 180 miljoen euro, en naar cultuur en sport, die 168 miljoen euro krijgt. In groene en publieke ruimtes wordt 71 miljoen geïnvesteerd, en 22 miljoen in infrastructuren voor de economie en opleiding. En tot slot is er nog 71 miljoen euro voor vaste functioneringskosten. Het grootste deel van de totale begroting (40,7%) gaat naar mobiliteitsprojecten, wat ook een sterke wens van het samenwerkingscomité was.

 

CONTINUÏTEIT VAN DE PROJECTEN

Bijakte15 zet sterk in op de continuïteit van de lopende projecten. Verschillende projecten die reeds in vorige bijakten werden opgenomen, kregen bijkomende budgetten toegewezen. Gezien de prijsstijgingen van de voorbije paar jaar, omvat deze bijakte ook de nodige middelen om de inflatie te kunnen betalen van de projecten waarvan Beliris bouwheer is.

Het gaat met name om:

 • de uitbreiding van metrolijn 3 naar het noorden van Brussel,

 • de ontwikkeling van het Veloplus-netwerk met cyclostrades langs de spoorlijnen,

 • de herinrichting van het Schumanplein en andere belangrijke verkeersknooppunten om de openbare ruimte aangenamer en groener te maken en de actieve weggebruikers meer plaats te geven,

 • de realisatie van wijkcontracten en stadsvernieuwingscontracten,

 • de ontwikkeling van prioritaire gebieden zoals Biestebroek en Reyers,

 • de renovatie van sociale woningen zoals die in de Lindestraat in Schaarbeek.

 • en restauratie of renovatie van de Muntschouwburg, het conservatorium in Brussel, en het Joods Museum van België.

 • de restauratie van het park van Vorst, het Jubelpark, het Duden- en Jupiterpark, en de aanleg van het park Allée du Kaai op de Materialen- en Becokaai, het recreatief domein Neerpede en de ecoduct in het Zoniënwoud

 

NIEUWE PROJECTEN

Er werden in totaal 15 nieuwe projecten toevertrouwd aan Beliris.

Een project waar de Brusselaars al lang naar uitkijken, is de aanleg van een buitenzwembad. In het centrum zal 4.800 m² van het kanaal worden ingericht als zwemzone. Beliris draagt 1,1 miljoen euro bij aan de studies van het project Becobad.

Op de Rederskaai aan het Vergotedok zal een regionale sporthal worden opgetrokken, zowel voor lokaal gebruik als voor regionale en nationale wedstrijden. Deze twee projecten tonen de belangrijke betrokkenheid van Beliris aan bij de uitvoering van het Kanaalplan.

Naast sport zijn er ook diverse culturele initiatieven: de renovatie van de musea in het Jubelpark, de verbetering van de repetitieruimte van het Belgian National Orchestra (subsidie), het Coudenbergpaleis en de Heizelpaleizen.

Verschillende grote straten kunnen uitkijken naar een make-over: de Luttrebruglaan, de Mededingings- en René Henrystraat, de Leuvensesteenweg, en de wegenissen rond Ter Kamerenbos.

Een ander belangrijk herinrichingsproject is het Luxemburgplein. Het doel? Dit neoklassieke plein zijn functie als ontspanningsplek teruggeven en een harmonieuze ruimte creëren waarin elke weggebruiker zijn plek heeft, mét respect voor dit Brusselse erfgoed.

Verder zal Beliris een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren voor een fiets- en voetgangersverbinding tussen het Luxemburgstation en Schumanstation langs de spoorlijn, de zogenaamde Highlane.

Ook op vlak van innovatie en onderzoek zal Beliris een belangrijke bijdrage leveren met de bouw van een instituut voor pediatrisch onderzoek: het Brussels Research Institute for Pediatrics of kortweg BRIP. Dit pediatrisch onderzoeksinstituut, het eerste in België, zal de bestaande onderzoekssamenwerking tussen de pediatrische afdelingen van alle universiteiten van het land versterken.

Flowserve Corporation, een toonaangevende leverancier van flow control-producten en -diensten voor de wereldwijde infrastructuurmarkten, en Hydrogen Optimized, een ontwikkelaar en fabrikant van grootschalige groene waterstofproductiesystemen, hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een memorandum zijn aangegaan van begrip (MOU) om de waterstofproductie te bevorderen met innovatieve technologieën en toepassingen. 

Lemahieu Group, Belgische hout‐ en platenimporteur met uitgebreid machinepark in Oostende, neemt het Nederlandse JenoWood en JenoPly over.   Met de overname versterkt Lemahieu Group haar aanwezigheid op de Nederlandse markt. De horizontale integratie bevestigt haar internationale ambities en strategie.

downloaden (2).jfif

Abonnee worden van ons portaal? Uw redactionele info gegarandeerd op onze site en newsletters? Bereik heel het jaar door tienduizenden tot honderdduizenden bedrijven. Plaatst uw logo's op onze sites en pagina's. Plaats en verander uw advertenties heel het jaar door  volgens uw behoeften, producten en evenementen/vakbeurzen zonder dat het u meer kost. Als abonnee van ons portaal bent u zeker dat u gezien bent! Elke dag en elke maand opnieuw. Voor info.

Port of Antwerp-Bruges verwelkomt grootste containerschip ter wereld

Het containerschip MSC Loreto is gisterenavond aangekomen in de haven van Antwerpen om containers te lossen en laden aan de MSC PSA European Terminal (MPET) aan het Deurganckdok. Het is het nieuwste grootste containerschip ter wereld. Het schip kan 24 346 TEU (20-voet-containers) aan boord hebben. Dit is niet enkel het grootste schip ooit dat de haven aandoet, het is momenteel het grootste containerschip ter wereld. Een titel die het deelt met zusterschip MSC Irina. Het schip is op 19 april begonnen aan haar maidentrip vanuit Ningbo (China) en vertrekt op 28 mei naar Felixstowe (VK). Het is 400 meter lang, 61 meter breed en telt 25 bemanningsleden. Het schip vervoert verschillende type goederen van grondstoffen tot afgewerkte producten zoals machines, plastic & rubber, elektronica, meubels...

detportofantwerpbrugesgrootstecontainrschip_0d62a738c02ffbbe9dbe3ab9eaf695ae.jpg

In de Verenigde Staten zijn vier solids-bedrijven gegroepeerd: Spiroflow, Cablevey Conveyors, Marion Process Solutions en Kason Corporation met dank aan May River Capital. De bedrijven werden samengevoegd tot amp-ahs.com.  De 4 bedrijven samen kunnen zo een resem van procestechnologische activiteiten aanbieden.

Emerson heeft Vidya Ramnath met ingang van 1 juni benoemd tot Senior Vice President en Chief Marketing Officer.

Op 8 mei 2023 ontving de Bolloré Group van de CMA CGM Group een putoptie om 100% van Bolloré Logistics voor een ondernemingswaarde van 5 miljard euro over te nemen. Deze verbintenis is het resultaat van exclusieve onderhandelingen aangekondigd op 18 april 2023 tussen de Bolloré Groep en de CMA CGM-groep. De Bolloré Groep heeft dit aanbod aanvaard. De voorlichting en consultatie procedures met de relevante personeelsvertegenwoordigingen van de Bolloré Groep met betrekking tot deze transactie wordt nu in gang gezet. 

DHL Supply Chain’s werelds toonaangevende logistieke dienstverlener, kondigt vandaag de uitbreiding aan van hun samenwerking met Locus Robotics, de toonaangevende leverancier van autonome mobiele robots, waardoor het gebruik van robotica op het gebied van autonome mobiele robots van Locus binnen zijn toeleveringsketenactiviteiten toeneemt. Als onderdeel van deze nieuwe samenwerking zal DHL Supply Chain 5.000 Locus Origin autonome mobiele robots inzetten in zijn wereldwijde netwerk van warehouses en distributiecentra. Het is de grootste deal voor autonome mobiele robots in de industrie tot dusverre.

Overname

Eskatrans neemt De Backer Transport over

 

Roularta koopt de websites gezondheid.be, passionsanté.be en minimi.be voor 500.000 euro van Mediahuis en Rossel

 Europa keurt overname Thalys door Eurostar goed.

 

Simian neemt Flyer over

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

 

Drukkerij van den Berg in Kampen is overgenomen door Zalsman.

 

TMP Groep uit Waalwijk is overgenomen door de nieuwe metaalgroep Acero Group

 

Van Looy Group en haar dochterbedrijf Exilab, zijn overgenomen door VK architects+engineers®, alsook One Simulations, een Nederlands ingenieursbureau, gespecialiseerd in CFD Simulaties.

 

IFS neemt ULTIMO over 

Altrea Logistics neemt Trafuco over

H. Essers neemt Verheul Transport Twello over

 

Puratos heeft Rapidle overgenomen uit Frankrijk

Van Moer neemt Broekman Logistics Belgium Antwerpen over

 

Overname Goedkopekoffiebekers.nl door Van De Velde Packaging Group

Dimensio heeft branchegenoot The Box in Apeldoorn overgenomen.

Descartes neemt XPS Technologies over

Bpostgroup neemt IMX over

Jungheinrich neemt robotspecialist Arculus over

De coöperatieve bank Crelan mag van de ECB haar sectorgenoot AXA Bank overnemen

Pfizer neemt het farmaceutische bedrijf Arena Pharmaceuticals over

Sabena Aerospace neemt Lufthansa Technik Brussels over

Shell Commercial Road Transport gaat de Nederlandse onderneming MS Europe BV overnemen

Inland terminal-operator MCS wordt overgenomen door investeerder Infracapital

B-CLOSE is dé Belgische specialist in heftrucks en magazijntrucks,  Nu neemt het bedrijf de heftruckspecialist Raepers over én openen ze een nieuwe vestiging in Wallonië

Thomas Cargo Solutions heeft recent de overname van VéDéCar afgerond.

Mineral Composite maakt deel uit van Narviflex

Aldes neemt Aereco over

Green & Durable Energy, gespecialiseerd in zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en laadpalen voor EV's, heeft een meerderheidsbelang genomen in AGRO-NRG.

Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over

Katoen Natie neemt Mexico Natie over

Amazon neemt machinebouwer Cloostermans over

REMONDIS neemt Union Container Services BV over

Vergunning

Colruyt, Fluxys en Parkwind vragen een vergunning voor een ‘groene’ waterstoffabriek.

 

Verhuis

Trotec Laser gaat een nieuw pand bouwen in Enter. Het bedrijf die ook een kantoor heeft in Mechelen zal daar een nieuw onderkomen vinden

De drukactiviteiten van Grafilux Printing verhuizen naar het moederbedrijf in het Oost-Vlaamse Temse

Metaalwerken Michiels is verhuisd naar een nieuwe industriehal (Olen)

Joint-Venture

Umicore en de Duitse autobouwer Volkswagen richten een joint venture op om samen materialen te maken voor de productie van batterijen voor elektrische auto's.

 

Het Duitse Röhlig Logistics en het in Nederland gevestigde Penske Logistics Europe gaan een nieuwe joint-venture aan.

 Bank Van Breda gaat in zee met Realis

 

Opening

Picnic opent groot geautomatiseerd distributiecentrum in januari in Utrecht

DB Schenker opent een vernieuwde, eco-efficiënte crossdock-operatie langs A58 in Tilburg.

Op woensdag 8 juni vond ook  de officiële opening van een nieuwe luchtvrachtvestiging van DB Schenker in Eindhoven plaats. 

Overname

 

Roland Duchâtelet neemt alle aandelen van Karin Van De Velde in het Truiense contactcenter Callexcell over. 

BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Contractors bv aan Stadsbader

VDK Groep neemt P. de Vries Installatietechnieken over

Saga Group neemt Truck Center Jost over

ID Logistics neemt Colisweb over

 

Van Dorp breidt uit met overname HG Industrial

Verhoeven neemt Van den Akker Electric Engineering over

De Bossard Groep heeft alle aandelen van Jeveka, technische groothandel in bevestigingsartikelen, overgenomen

Wilo Nederland neemt Wri-Tech over

Uitbreiding


De realisatie van een nieuw, 12.000 m2 groot magazijn is de eerste stap van Marels uitbreiding in Boxmeer.

Pirtek hydrauliekservice start op korte termijn een nieuw Pirtek Center in België, vlakbij Brussels Airport - Zaventem

De groep Hocké, die hoofddealer is voor Iveco in de provincie Luik, zal een gloednieuwe garage bouwen voor het Italiaanse merk in de industriële zone Hauts-Sarts in Herstal

Verpakkingsbedrijf Deufol