top of page

uw boodschap hier?

OIP (2).jpg
iaa-2023-website.jpg.webp
banner-polismobility-2023-klein.jpg.webp

uw boodschap hier?

Latest News

Eerste editie Transport & Logistics in Gent was goed voor 7.500 bezoekers. Empack Gent : Op 2 dagen mochten + 100 exposanten en partners bijna 2600 bezoekers ontvangen waarvan bijna 350 bezoekers één of meerdere seminaries volgden. In totaal verwelkomden we meer dan 3000 professionals in Flanders Expo die samen kwamen om te netwerken en inspiratie op te doen. Dankzij de co-locatie maakten ook heel wat Transport & Logistics bezoekers de oversteek naar Empack.

Van 31 augustus tot en met 2 september verzamelden de koplopers in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek zich na lange tijd opnieuw in Flanders Expo in Gent voor de 20e editie van Polyclose. De zomer- en jubileumeditie van de vakbeurs beloofde in alle opzichten bijzonder te worden, en dat was het ook. Meer dan 12.200 sectorgenoten (waarvan 21% uit Nederland) vonden gedurende drie dagen inspiratie en innovaties bij meer dan 220 Belgische, Nederlanse en andere Europese exposanten, gespreid over zo'n 28.000 vierkante meter beursoppervlakte.

 

De 6e editie van het snelst groeiend Benelux treffen voor industriële automatisering en industrie 4.0 Indumation sloot vrijdag 20 mei af op 8.847 bezoekers uit de Benelux industrie. Ondanks een daling tegenover editie 2019 (10.414) en licht hoger dan editie 2017 (8.417) is het verdict van de 240 exposanten vrij unaniem : een geslaagde editie, vooral op het niveau van concrete leads die hun investeringen tijdens de pandemie hebben moeten uitstellen. De correctie is het grootst bij de bezoekers uit het technologisch onderwijs (van 1.338 anno 2019 naar 783 anno 2022). De vooruitzichten waren hoe dan ook realistisch bijgesteld gezien de uitdagende geopolitieke omstandigheden en de periode (mei ipv februari). Niet onbelangrijk is dat de 6e Indumation.be, oorspronkelijk voorzien in februari 2021 omwille van de pandemie tot twee maal toe werd uitgesteld. Hierdoor vielen ook de bezoekers van de Factory of the Future Awards op woensdagavond weg. "Ondanks alle verrassingen en dubbel uitstel zijn we samen met onze bezoekers veilig geland", beamen organisatoren Industrialfairs en het kernteam van de federaties Agoria en InduMotion.

400 exposanten vormden grootste vakbeurs ooit over industriële vloeistof- en gastechnologieën, meet- en regeltechnieken en productiegericht onderhoud in Antwerp expo. Op 23 en 24 maart 2022 zorgden 3 industriële vakbeurzen voor een volledig uitverkocht Antwerp expo: Pumps & Valves, Maintenance en M+R vulden met een record aantal van 400 exposanten alle 5 hallen van Antwerp expo. Goed voor 18.500 m² aan oplossingen voor industriële pompen, kleppen, dichtingen, procesinstrumentatie, automatisering, onderhoud en assetmanagement. 3 industriële vakbeurzen voor het eerst samen De duobeurs Maintenance en Pumps & Valves wordt al sinds 2012 in de pare jaren succesvol in Antwerp expo georganiseerd. In de onpare jaren stonden vervolgens de vakbeurzen Worksafe, M+R (Meet-en regeltechniek voor de procesindustrie) en ook Maintenance als 3-ledige combi samen in Antwerp expo. Door de Covid-19 overmacht kon de editie van Maintenance en Pumps & Valves van maart 2020 niet plaatsvinden. Omdat ook in het voorjaar van 2021 nog steeds geen enkele vakbeurs of live event door de maatregelen van de overheid mocht doorgaan, werd de agendapuzzel alsmaar complexer.

De metaalverwerkingsbeurs Metavak in Gorinchem trok vorige week in begin oktober 5.034 bezoekers. Welding Week, dat eveneens werd gehouden met de metaalbeurs, ontving nog eens 1.108 bezoekers waardoor het gecombineerde gemiddelde uitkomt op 6.142. De beursorganisator blikt tevreden terug.

“Hier worden de beslissingen genomen” – AntwerpXL 2022 een daverend succes Honderden exposanten en duizenden afgevaardigden uit de internationale breakbulk-gemeenschap streken voor AntwerpXL 2022 neer op de thuisbasis van de Europese breakbulk. Het evenement, dat op 4 - 6 oktober 2022 werd gehouden in de Antwerp Expo, Antwerpen, verwelkomde vertegenwoordigers van de grootste namen in expeditie en logistiek, omdat ze inzicht kregen in de trends, uitdagingen en kansen waarmee de industrie wordt geconfronteerd, bestaande relaties versterkten en, kritisch, nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan. Bezoeker Istvan De Laat, Antwerp Slitter, zei: “We zijn binnengekomen, hebben nog geen paar meter gelopen en hebben al vier nieuwe prospects ontmoet!” Een andere bezoeker, Andrei Zyryanov, PACE Forwarding, zei: “De visitekaartjes die ik in mijn zak heb, zijn allemaal Managing Director, CEO, COO, enzovoort. Hier worden beslissingen genomen.” Exposant Erik Adriaenssens, Gedelegeerd Bestuurder Boeckmans: “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van de aanwezigen en de inhoud van de beurs, iedereen is hier echt dol op scheepvaart!” VIP-gast Marc de Beunje, Head of Business Development Europe, DHL: “Industriële projecten bij DHL worden steeds internationaler, dus evenementen zoals deze bieden de mogelijkheid om een ​​interne inhaalslag te combineren met netwerken. Het zou mooi zijn als we dat bij AntwerpXL elk jaar kunnen doen.” En Bob Wierenga, Operations Manager bij Tata Steel, zei: "We zijn hier voor innovaties en om te netwerken met leveranciers. We hebben hele goede gesprekken gehad. We hebben er echt van genoten.” Rikki Bhachu, Head of Marketing bij AntwerpXL, zegt: “Antwerpen is het hart van breakbulk en AntwerpXL is het belangrijkste evenement van het jaar. Het is moeilijk om de ongelooflijk positieve energie die we tijdens de tentoonstelling en conferentie hebben gehad, onder woorden te brengen, en volgend jaar zal groter en beter zijn!

 

Industrie mobiliseert op Global Industrie Lyon 2023 van 7 tot 10 maart 2023 op Eurexpo Lyon (Frankrijk)

Global Industrie, de grootste showcase van industriële innovatie in Frankrijk, zal opnieuw alle sectoren van de industrie samenbrengen. Rechtstreeks beïnvloed door de huidige internationale situatie, zullen Franse bedrijven en productieketens daar oplossingen en knowhow vinden om hen te helpen de uitdagingen aan te gaan van de vele transities die momenteel aan de gang zijn, of ze nu milieu-, energiegerelateerd, maatschappelijk, werkgerelateerd of gekoppeld zijn naar hershoring. Oplossingen om te helpen bij overgangen Global Industrie 2023 wordt het grote evenement voor concrete oplossingen om de huidige uitdagingen van fabrikanten aan te gaan. Het aanbod van de 2.500 exposanten (leveranciers van oplossingen, dienstverleners, onderaannemers, fabrikanten en distributeurs, enz.), verdeeld over 15 zones (zie kader), en de innovaties die worden beloond met de GI Awards, zullen dienen als zoveel technische hefbomen om om hun productiviteit te verbeteren en hun energie- en milieu-uitdagingen het hoofd te bieden.

Bevordering van industriële knowhow en werkgelegenheid.

De Franse industrie is inderdaad een broedplaats voor banen, waarvan er vele onvervuld blijven. Sinds de oprichting ondersteunt Global Industrie bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent door verschillende aanvullende tools te implementeren. De GI Avenir-ruimte is gewijd aan opleiding, werkgelegenheid en beroepen en is een essentieel onderdeel van Global Industrie. Scholieren, werkzoekenden en mensen die zich omscholen, kunnen er informatie krijgen over de verschillende beroepen in de industrie, de sectoren die aanwerven en de banen van de toekomst. Om hun vacatures te presenteren, zullen de HR-afdelingen van

bedrijven profiteren van een online rekruteringsplatform, jobdatingsessies, enz.

Golden Tech, de tweede editie van de wedstrijd voor industriële excellentie.

Het bevorderen van banen in de industrie zal ook centraal staan ​​in de industriële wedstrijd Golden Tech. Vier dagen lang viert deze non-stop show de mannen en vrouwen die vandaag de dag de industrie belichamen in verschillende beroepen. Dit is een kans voor hen om hun knowhow te demonstreren, zichzelf uit te dagen en de vlag van hun bedrijf te voeren. Alle professionals kunnen zich online inschrijven en deelnemen aan het selectieproces. De partners houden rekening met de kennis en motivatie van elke kandidaat en kiezen maximaal 11 deelnemers per beroep. Voor 2023 heeft de Golden Tech-wedstrijd gekozen voor het thema "auto op waterstof". De proefpersonen, bedacht in samenwerking met professionele partners en een uur voor de test bekend gemaakt, gaan over het ontwerp, de opslag of de distributie van deze voertuigen.

De deelnemers hebben vervolgens twee uur de tijd om de test zo goed mogelijk te beantwoorden voordat ze worden beoordeeld door een jury van experts. De uitslag (gouden, zilveren en bronzen medailles) wordt bekend gemaakt op vrijdag 10 maart 2023. De winnaar in elke categorie ontvangt een cheque van 1000 euro. In lijn met het automobielthema van de wedstrijd, zal de Golden Tech-ruimte enkele uitzonderlijke conceptauto's presenteren, zoals het waterstofprototype voor de 24 uur van Le Mans. 

Monitoring en vooruit plannen Global Industrie is ook een ontmoetingsplaats voor nieuwe ideeën en toekomstplanning om de verschillende uitdagingen van de industrie het hoofd te bieden. In 2023 gaan de conferenties in op vraagstukken rond transities, in de vorm van inzichten over bestaande oplossingen en feedback. Daarnaast zal Global Industrie tal van interviews houden in de tv-studio van de tentoonstelling en deze uitzenden op de digitale kanalen van GI Channels. Op de stands van economische of institutionele vertegenwoordigers kunnen bedrijven informatie krijgen over de financierings- of hulpmechanismen die door de staat of lokale autoriteiten zijn opgezet voor reshoring, het creëren van banen, de groene transitie, enz.

 

 

 

 

MACHINEERING 2023:

technologiebeurs voor slimme maakoplossingen, op 29, 30 & 31 maart 2023 in Brussels Expo


Nog nooit zijn de tijden zo turbulent geweest, nog nooit is de maakindustrie zo dringend aanversneld innoveren, digitali-seren en automatiseren toe geweest. MACHINEERING biedt de maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering de gepaste antwoorden en oplossingen op deze urgente vragen. Alle facetten voor productietechnologie – van conventioneel, tot additief en hybride - komen in demo aan bod op de technologiebeurs  die op 29, 30 en 31 maart 2023 zal plaatsvinden in Brussels Expo.

 

OPLOSSINGEN VOOR UITDAGENDE MAAKPROCESSEN
Het boosten van de productiviteit door duurzame, innovatieve en slimme maaktechnologie staat helemaal bovenaan de agenda bij heel wat (Belgische) maakbedrijven! De huidige uitdagingen zijn
inderdaad niet min: ontwrichte toeleverings-ketens, verhoogde energiekosten, de zoektocht naar de juiste duurzame productie-en materialenkeuzes, de transitie naar een volledige digitalisering en
automatisering van zowel productie-machines als processen in de keten, personeelstekorten en algemene stijgende kosten op bedrijfsniveau enz... Deze context stimuleert aan een versneld tempo
de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die u op MACHINEERING terugvindt. In een minimum van tijd bent u volledig up-to-date met de laatste evoluties op gebied van productietechnologie en
maakt u de juiste keuzes voor de toekomst.

BEURSVLOER UITGEBREID EN TOONAANGEVENDE MERKEN AANWEZIG - MACHINEERING...of alles over machines en engineering – en alle uitdagingen daar tussenin - op
één locatie. Of het nu om de nieuwste productietechnologie, de meest performante productiemachines en designsoftware, datagedreven en predictief onderhoud, slimme materialen en geconnecteerde componenten of the best of breed toeleveranciers gaat, op MACHINEERING 2023 komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod. Deze ‘all-in-one’ aanpak zorgt
voor een efficiënt en waardevol bezoek voor zowel het management als iedere afdeling van een maakbedrijf of machinebouwer verantwoordelijk voor engineering, O & O, productie, assemblage, maintenance, supply chain, aankoop, innovatie en kwaliteit.
Op MACHINEERING ontmoet u meer dan 110 machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet. U vindt er maakoplossingen van toonaangevende merken zoals
o.a DMG-Mori, Trumpf, LVD, Okuma, Hermle, Nakamura, Astratec, Tornos, Soraluce, Breton, Fanuc,
Siemens, Messer, Rössler, Cloos, Panasonic, Kuka, Microstep, Sandvik Coromant, Lincoln, PaulHorn, Precitool, Mitsubishi, Hypertherm, Durma, Leadwell, Unisign, Haas, Renishaw, EOS, Desktop
Metal, Bodor enz. MACHINEERING wordt ook ruimer dan vorige editie en beslaat zowel hal 8 als de patio in Brussels expo, samen goed voor 12.000m2 aan productietechnologie in demo.

EXPERT CLASSES
MACHINEERING voorziet expert classes en debates: leerrijke sessies van 30 minuten gepresenteerd door zowel kenniscentra als door innovatieve sectorgenoten met sterke cases uit de praktijk. Het programma wordt in februari bekend gemaakt op de website.
REGISTREER UW GRATIS (TEAM)BEZOEK
Professionals uit de maakindustrie kunnen MACHINEERING gratis bezoeken via voorregistratie op www.machineering.eu. De bezoekersbadge biedt iedere dag toegang tot de beurs, inclusief de
nocturne (laatavondbezoek tot 22u op donderdag), de expert classes en de Machineering Digital app.

downloaden (2).png
downloaden (5).jpg

Easyfairs Group heeft aangekondigd dat Eric Everard met onmiddellijke ingang de rol van Easyfairs Group Chairman op zich neemt. Anne Lafère en Matt Benyon zijn nu Group Chief Executive Officers.

Op woensdag 25 en donderdag 26 januari 2023 vindt in Flanders Expo Gent (België) de 11e editie plaats van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux.

Het succes van editie 2022 bevestigt de definitieve doorbraak van zonne-energie in de Benelux. De aandacht voor zonne-energie neemt alleen maar toe en bedrijven investeren steeds meer in solaroplossingen. Zonne-energie is én blijft de toekomst.

Na 4 succesvolle edities van Indumation Network Event, met zowel toenemend aantal bezoekers als deelnemende inviting partners, wordt INE 2023 een blij weerzien post-pandemie, in Leuven. INE, de VIP-netwerkversie van de grotere automatiseringsbeurs Indumation.be, is gekend als de VIP techno-innovatietour voor C-levels, management en afdelingshoofden uit alle takken van de Belgische industrie. De aanzet van dit high-end netwerkevent is dat het management van de uitnodigende technologiepartners het aanspreekpunt vormt voor het management uit de industrie. Op die manier kunnen er oriënterende, informatieve en informele gespreksrondes plaatsvinden, waar op klassieke beurzen niet altijd ruimte en tijd voor wordt gemaakt. Door het uitstellen van de grote Indumation.be naar 2022, schuift ook INE me in het alternerende jaar om een vaste waarde als touchpoint met de markt te blijven. De 5e en langverwachte editie van Indumation Network Event is een feit.

De 2022-editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vond vanwege corona eenmalig plaats in mei. Beursorganisator ExpoProof is verheugd te kunnen melden dat de 18e editie van dit toonaangevende evenement voor inrichting en beheer van openbare ruimte plaats zal vinden op 16 februari 2023, in Paleis 3 van Brussels Expo. Tevens breidt de beurs de huidige bezoekersdoelgroep van voornamelijk gemeenten, administraties, burgemeesters, schepenen en studiebureaus uit met aannemers.

"In een omgeving waarin openbare ruimte steeds nauwer verbonden raakt met infra is het een logische stap. Mede door de samenwerking met Bouwkroniek kunnen wij deze voor de beurs nieuwe bezoekersdoelgroep goed bereiken. Het is een zinvolle uitbreiding voor een belangrijk vakgebied dat ons allemaal aangaat, onze gedeelde leefomgeving", aldus Jean Paul Boon van ExpoProof.

De afgelopen editie werd vooral gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de bezoekers. Exposanten gaven aan dat er opvallend veel gerichte interesse was. Met de uitbreiding van de bezoekersdoelgroep gaat ook de kwantiteit toenemen. Voor de hospitality gaat de beursorganisator een volledige catering verzorgen voor alle bezoekers, waar tot op heden alleen de koffie, thee en fris gratis waren.

Succesvol IAA TRANSPORT komt tot een einde. Zes dagen lang kwamen vakbezoekers en mobiliteitsfans van over de hele wereld tussen 20 en 25 september naar Hannover om zich te vergapen aan en zelf de meest opwindende en belangrijke technische innovaties en concepten op het gebied van transport en logistiek uit te proberen.

Uiteindelijk kwam er zondag een einde aan de eerste editie van de beurs. Zelfs een korte blik op de algemene gegevens maakt het duidelijk: het evenement was een groot succes. 1.402 exposanten, waaronder twee derde internationale bedrijven uit 41 landen, en meer dan 1.400 Duitse en internationale journalisten ondersteunden de positie van de IAA TRANSPORTATION als het grootste en belangrijkste platform voor de transport- en logistieke sector op wereldwijde schaal. Maar de belangstelling was niet alleen lokaal, maar ook in andere delen van de wereld groot. Dat blijkt onder meer uit de ruim twee miljoen views voor de posts op de social media kanalen. In totaal waren internationale media uit 97 landen goed voor ongeveer driekwart van de berichtgeving over de vakbeurs, waarbij vooral de VS, Canada, India, China, Japan en Zuid-Korea opvielen.

Bijna 10.000 bezoekers op ICT & Logistiek en Logistica Next

De logistieke sector is volop in beweging, iets wat duidelijk zichtbaar en voelbaar was tijdens de vakbeurzen ICT & Logistiek en Logistica Next die van 8 tot en met 10 november plaatsvonden in Koninklijke Jaarbeurs. Na drie jaar wachten stonden de beurzen dit keer in het teken van automatisering, robotisering, digitalisering en ketensamenwerking. Exposanten pakten uit met producten en innovaties, de sfeer was als vanouds en de reacties van zowel exposanten als bezoekers waren alom positief. In de theaters waren ruim 200 presentaties en paneldiscussies waar kennisuitwisseling en ontmoeting centraal stonden. Sprekers van onder andere Ikea, Bol.com, Plus Retail, Fonq, Sligro en Topsector Logistiek trokken overvolle zalen en deelden hun inzichten, innovaties en uitdagingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schitterend debuut leidde tot ontluikende zaken en tal van netwerkcontacten.

STRUCTURES INTERNATIONAL in Dortmund onderscheidt zich als de ontmoetingsplaats voor Europa's tent- en feesttentindustrie. STRUCTURES INTERNATIONAL kende een briljante start tijdens haar eerste evenement een uitgebreide line-up van marktleiders en tal van Europese topexposanten in de tent- en feesttentsector. Het nieuwe internationaal georiënteerde business platform voor tijdelijke bouwconstructies, industriële en opslagtenten en feesttenten voor evenementen - gehouden tussen 8 en 10 november – was er ook één van  groot aantal apparatuur specialisten en dienstverleners. 

STRUCTURES INTERNATIONAL, Europa's nieuwe toonaangevende vakbeurs voor de tenten- en feesttentenindustrie, kende een vliegende start met een brede producttentoonstelling en diensten. Het eerste internationale business- en informatieplatform voor de tent en feesttentindustrie toonde nieuwe producten en innovatieve oplossingen - en had ook een aantal wereld primeurs. In totaal kwamen er 60 exposanten naar de eerste beurs, waaronder wereldspelers als RÖDER Zelt en Veranstaltungsservice, HTS TentiQ, HR-Structures, Oostdam Flexzelt International, Eurostretchtents Deutschland, Skyliner en Stadur Productions GmbH. Naast feesttenten en tenten, verplaatsbare gebouwen en dakbedekking, de 1.800 deelnemers – waarvan meer dan een derde uit andere Europese landen  –  konden ook kennismaken met een breed scala aan designvarianten en uitrustingsopties.

We zijn erg blij met de succesvolle lancering en de zeer lovende reacties op  – een toekomstgericht evenement met een uitgekiende line-up van producten op internationaal exposantenniveau voor zowel tentenverhuurders als industriële klanten in alle sectoren, inclusief autofabrikanten, machinebouwbedrijven en zelfs winkelketens ”, zegt Sabine Loos, hoofdshoworganisator en algemeen directeur van Westfalenhallen Unternehmensgruppe die de Messe Dortmund bezit en exploiteert : “Vooral in het recente verleden is het belang van partytenten en tenten gegroeid enorm, waardoor logistieke bedrijven hun opslagcapaciteit kunnen vergroten en mobiel kunnen aanbieden accommodatie voor het omgaan met noodweer en de vluchtelingensituatie.

 

Europabreed aanbod van producten en diensten

De mix van exposanten – met marktleiders uit Duitsland en andere grote exposanten uit heel Europa – gaf bezoekers een actueel overzicht van de branche en presenteerde trends en innovaties, waarvan sommige voor het eerst wereldwijd aan het vakpubliek werden onthuld. Exposanten uit heel Duitsland en het buitenland hadden speciale lof voor de kwaliteit van de bezoekers en de diepgaande discussies die ze konden voeren. Dit werd ook onderstreept door Juan Poller (SKP GmbH): “De show ging erg goed voor ons. We werden de hele tijd goed bezocht en kregen veel positieve reacties van bezoekers. Er waren heel verschillende wensen afhankelijk van de klant, met als effect dat er bij de klant vraag was naar ons hele assortiment.”

 

Internationaal handelspubliek

Het brede spectrum van de nieuwe beurs STRUCTURES INTERNATIONAL trok vakbezoekers niet aan alleen uit Duitsland, maar trok ook veel internationale bezoekers uit de Benelux landen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen en Spanje – om er maar een paar te noemen – om informatie te verzamelen, zich  te engageren en nieuwe contacten te leggen. Ongeveer 87% van de bezoekers waren ondernemers of mede-eigenaars, beherend directeuren, directieleden, filiaal- of fabrieksmanagers of afdelingshoofden - en dus betrokken bij inkoopbeslissingen die binnen hun bedrijf worden genomen. Bijna 70% van de deelnemers zei van wel al zakelijke deals gesloten te hebben tijdens de show of gingen dit direct daarna doen. 

Conceptueel partnerschap.

De conceptuele partner van STRUCTURES INTERNATIONAL is het toonaangevende vakblad Zeltundco, deze  organiseerde een breed ondersteunend programma met experts uit de industrie en specialisten die de huidige uitdagingen aangingen waarmee de tent- en partytentsector wordt geconfronteerd en die betrekking hebben op energiekwesties, nieuwe ontwerpen en accessoires, maar ook digitalisering en personeelsgerelateerde onderwerpen. De hoofdredacteur van ook zeltundco, Peter Stumpf, was verheugd met het succesvolle debuut: “De allereerste STRUCTURES INTERNATIONAL show heeft op indrukwekkende wijze bevestigd hoezeer een vakbeurs met een hoge mate van internationale deelname - op de markt ontbreekt . Door een groot aantal wereldspelers en een brede mix van exposanten, bood de nieuwe show een opwindende dwarsdoorsnede van de markt voor feesttenten en tenten en heeft een groot potentieel om dat te doen blijven groeien.”

De datum voor de volgende STRUCTURES INTERNATIONAL is inderdaad al overeengekomen en de tweede show zal plaatsvinden tussen 14 en 16 november 2023 - uiteraard in Messe Dortmund opnieuw. Alle belangrijke actuele informatie, updates en ontwikkelingen rondom de show is 24/7 te vinden op de website van de beurs, op LinkedIn en in onze nieuwsbrief.

E-Waste World Conference & Expo, samen met Battery Recycling en Metal Recycling, is de 's werelds toonaangevende evenement voor het recyclen en terugwinnen van kritieke grondstoffen (CRM's) uit verschillende consumenten- en industriële afvalstromen. E-Waste World I Battery Recycling I Metal Recycling 2023 vindt plaats van 28-29 juni 2023 in Messe Frankfurt, Duitsland. E-Waste World Conference & Expo is  het must-attend evenement voor recyclingbedrijven, CRM-leveranciers en de consument uit de hele elektronische sector. E-Waste World, samen met de Battery Recycling Conference & Expo en metaal Recyclingconferentie & Expo, biedt de aanwezigen een zeer uitgebreid tweedaags evenement waar de nadruk op ligt recycling van afgedankte elektronica, batterijen en metalen  en dit allemaal op één plek. Peter Sarno, Event Director, merkte op: “Het evenement van dit jaar zal het succes van de vorige edities verderzetten, terwijl er nieuwe en spannende elementen zijn die onze aanwezigen impressies zullen bieden dan ooit tevoren. Tijdens de afgelopen 12 maanden heeft de wereld gezien hoe de vraag naar kritieke grondstoffen is gegroeid exponentieel, en supply chains kunnen geen gelijke tred houden. Recycling is zeer gunstig voor het verminderen van afval en het verlagen van de koolstofemissies. Maar het biedt ook de mogelijkheid om de aanvoer  veilig te stellen van  kritische grondstoffen en om fabrikanten te helpen toeleveringsketens op te bouwen die deel uitmaken van een circulaire economie die nog vriendelijker zijn voor het milieu.

“CRM's zijn cruciaal voor de wereldeconomie omdat ze verbonden zijn met de meeste industrieën in de hele toeleveringsketen  met name om te voldoen aan de groeiende vraag naar batterijen en moderne technologieën. Echter, CRM's worden steeds moeilijker te verkrijgen. Er zijn ook milieueffecten die een rol spelen binnen de elektronica, batterijen en metaalafval. “Het evenement van dit jaar zal honderden oplossingen laten zien om die uitdagingen te helpen verminderen, over inzamelings- en terugnamestrategieën, circulaire elektronica, grondstoffen, ontwerp voor recycling, sorteeroplossingen, urban mining, verwijdering van IT-activa en recycling van industriële, commerciële en post-consumenten elektronica. We willen ervoor zorgen dat industrieën vooruitgang blijven boeken en niet worden tegengehouden in de toekomst en de milieurisico's minimaliseren.” Frankfurt is sinds 2019 de gaststad en de faciliteiten en reisverbindingen maken de locatie een populaire bestemming onder exposanten en bezoekers. Samen met de nieuwste evenementen van de Trans-Global Events portfolio, Battery Recycling en Metal Recycling in hun eerste cyclus complementeren ze het thema van de conferentie en expo van 2023 over een enkel platform voor afvalinnovatie in de recyclingsector.

Meer dan 100 internationale solution providers staan ​​voor de gelegenheid in de rij, met leveranciers zoals StoneX, URT, Aurubis, Steinert, Kuusakoski en zetten zich volledig in om hun producten te presenteren aan 1.500 aanwezigen. Om de bezoekerservaring op E-Waste World 2023 te verbeteren, zal de show een nieuwe Start-Up Zone bevatten voor groeiende kmo's om de huidige kansen op het gebied van recycling, verwijdering of terugwinning te benadrukken in zowel elektronica-, batterij-, metaal- en CRM-afvalindustrieën. Bezoek de evenementenwebsite met de laatste evenementinformatie, een up-to-date exposantenlijst, interactieve plattegrond en bezoekersinformatie online - www.ewaste-expo.com.Bezoekersregistratie is al geopend; deelnemers kunnen hun gratis Expo Pass of Early Bird veiligstellen Conferentietickets via de website: www.ewaste-expo.com.

632feccb46463d6432d64d4364e7684814bb2d3b.jpg
e-waste-world-logo-2023.png

De 6e editie van MedTech Meetup vindt plaats op 16 maart 2023 in Brussel. Dit unieke evenement in België zal licht werpen op de Belgische industrie van medische hulpmiddelen, IVD medische hulpmiddelen en Digital Health. 

De toename en versnelling van digitalisering brengt nieuwe cyberdreigingen voor onze wereld. Cybersec Europa (19&20 april 2023 - Brussels Expo) heeft tot doel het delen van kennis over het onderwerp cyberbeveiliging in Europa te vergemakkelijken, de cyberweerbaarheid te vergroten, cybercriminaliteit te bestrijden en innovatie te stimuleren, zodat we kunnen helpen bij de uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. We willen van Europa een veiligere, meer open en veilige cyberspace maken.

 

MUNICIPALIA, een niet te missen evenement voor de lokale besturen in Wallonië! De 17e editie van Municipalia, de Salon des Mandataires, hield al zijn beloften en trok 10.271 bezoekers op zoek naar contacten, informatie en technologische innovaties. Twee dagen lang konden ze kennismaken met de 403 exposanten die actief zijn in alle sectoren die betrokken zijn bij het beheer van het leven van een gemeente, een intercommunale en, in ruimere zin, in de vele diensten die dagelijks aan de burgers worden geleverd: mobiliteit, veiligheid, energie, sportinfrastructuur, digitale transitie, hulp aan mensen, water- en afvalbeheer, enz. Ook binnen de Village des Associations was het associatieve weefsel goed vertegenwoordigd. Bij de opening van de show vond de traditionele inhuldiging plaats met toespraken van de burgemeester van Marche-en-Famenne, André Bouchat, evenals de ministers Christophe Collignon, verantwoordelijk voor de lokale autoriteiten, en Elio Di Rupo, minister-president van de Waalse Overheid. Onder hun aanbevelingen herinnerden ze met name aan de drievoudige sociale, economische en ecologische uitdaging van het Waalse herstelplan.

Global breakbulk bereidt zich voor op het belangrijkste evenement van de industrie – AntwerpenXL Duizenden professionals uit de industrie komen volgende week samen voor AntwerpXL, het belangrijkste evenement van breakbulk, in de Antwerp Expo, België, 4-6 oktober 2022.

Meer dan 150 grote spelers uit de wereldwijde breakbulk-, RoRo- en heavy lift-industrie zullen hun diensten en innovaties op de beursvloer demonstreren. Deelnemers kunnen bladeren door tentoonstellingen van grote namen zoals Boeckmans Belgie, Grimaldi Belgium, Sallaum Lines, MSC, Haropa Port, Wallenius Wilhelmsen Ocean en Mammoet, evenals International Maritime Shipping, Fednav, Sosersid en

Q Terminals.

De Main Deck-conferentie, op de laatste twee dagen van het evenement, zal lezingen bevatten van C-Suite-professionals, analisten en deskundige consultants over de uitdagingen en kansen in trends in de industrie, waaronder prognoses, digitalisering, verbindingen, technologie en toekomstige brandstoffen.

INTERPOM, de toonaangevende vakbeurs voor de volledige professionele aardappelketen, zal dit jaar
plaatsvinden op 27, 28 en 29 november 2022 in Kortrijk Xpo. Na de uitgestelde 20ste editie, die
uitzonderlijk vorig jaar plaatsvond, zitten we met de nieuwe uitgave opnieuw op koers. INTERPOM
blijft dus een tweejaarlijkse beurs in de even jaren. Het beursthema van deze editie: ‘Towards a
healthy growth’.
INTERPOM nu al reeds voor 90% volzet en alle toonaangevende merken aanwezig
INTERPOM is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs in Europa waar de volledige
aardappelketen aanwezig is: van teelt tot en met verwerking en vermarkting. INTERPOM biedt een
ongeëvenaard, compleet en gespecialiseerd aanbod aan producten, machines, diensten en digitale
technologieën voor de volledige keten. Telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en
handelaars van verse en verwerkte aardappelen uit heel Europa bezoeken trouw Interpom, en de
vakbeurs ontvangt ook steeds meer bezoekers uit andere continenten. Meer dan 270 exposanten
uit 15 landen hebben zich ondertussen aangemeld. Hiermee is de beurs op 3 maanden voor opening
reeds voor 90% volzet. Ondertussen is bij plaatsing van dit persbericht alles volledig verhuurd.

DEMO DAYS blikt terug op een prachtig weekend onder een stralende zon vol machines.

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van DEMO DAYS een prachtig parcours van 3km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Dit is een stijging van 16% in aantal bezoekers ten opzichte van de editie in 2018. Tijdens dit tweedaagse evenement konden de bezoekers meer dan 100 machines, vrachtwagens, breek- en zeefinstallaties naar hartenlust testen. Of uiteraard ook gewoon genieten van de demonstraties op dit impressionante terrein.
Na een eerste geslaagde editie in Braine-l’Alleud was het 33ha terrein in Boussu het perfecte decor om nog meer merken tentoon te stellen. Zo’n 60 exposanten hebben, verspreid over 4 grote zones, het beste van zichzelf gegeven om hun machines op de ruime kavels maximaal te demonstreren.

Op de hellingen werden de machines op verschillende hoogtes getoond. Ook voor de truckmerken werd een zeer ruim parcours voorzien met diverse uitdagingen om zo de kunde van de vrachtwagens te laten voelen aan de bezoekers. Behalve de leveranciers van grondverzetmachines en trucks, waren er ook stands van leveranciers van uitrustingsstukken, GPS-systemen, automatische vetsmeersystemen, enz.

 

 

 

 

 

 

 

Industriële technologie: exposanten, vakforum en Touchpoint belicht innovatieve trends elektrotechnik 2023 presenteert een uitgebreid, divers en uitgebreid assortiment van aanbod in tal van vakgebieden. Op de gezamenlijke stand 'Touchpoint Innovation Digital' (5.B10) zullen leveranciers zich richten op producten en diensten rond huidige digitale trends in de branche, en - zoals de naam al doet vermoeden - dingen hands-on uitproberen. Tegelijkertijd zal de theorie achter de tentoongestelde apparatuur worden uitgelegd in een gespecialiseerd forum voor industriële technologie (5.B06).  De elektrotechnik-show zal zich richten op geavanceerde onderwerpen zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie, moderne meettechniek en productiesystemen, energie efficiëntie en IT-beveiliging. De gezamenlijke stand 'Touchpoint Innovation Digital' zal centraal staan, innovatieve toepassingen met betrekking tot digitalisering, met verschillende individuele leveranciers die hun voorstellen producten en diensten – inclusief innovaties die erop wachten om ervaren te worden – terwijl bezoekers worden toegelaten om ze te inspecteren, te leren hoe ze werken en ze uit te proberen. De expo zal een breed scala aan onderwerpen bevatten, waaronder segmenten zoals 'Data Analyse' voor het optimaliseren van bedrijfs- en productieprocessen, 'Predictive Maintenance' (o.a. intelligent onderhoud van installaties en apparatuur), 'Cyber ​​Security', en 'Building Information Modelling' (BIM) dat gaat over inloop digitale modellen ('digital twins') van planten en gebouwen naar het voorbeeld van milieutechnologie. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op informatie over 'AI-gebaseerde assistentiesystemen' en 'Business Ecosystems' naar het voorbeeld van gebouwbeheer. Deze laatste maakt gebruik van data uit de bouw enquêtedrones als basis voor het aanbieden van diensten op het gebied van energiebeheer, verzekeringen, reparatie planning en inzet van vakmensen. Op de locatie zal een drone worden ingezet voor demonstratiedoeleinden. Ook het actuele thema 'Virtual en Augmented Reality' komt aan bod. Kortom, 'Touchpoint Innovation Digital' dekt vrijwel alle relevante hightech trends. Deze wordt gepresenteerd door Industrial Analytics Lab GmbH, Point8 GmbH, Delta Umwelttechnik GmbH, ImmoTech Platform GmbH, MAMEDO GmbH, viality AG, Fraunhofer ITWM en anderen. De getoonde innovaties en technieken zullen met name interessant zijn voor fabrikanten en producenten, met ook ambachtslieden en planners in de doelgroep. Terwijl de digitalisering doorgaat en zijn opmars kent in bijna alle sectoren, biedt de stand 'Touchpoint Innovation Digital'  up-to-date ideeën uit de branche. De stand wordt ondersteund door organisaties zoals de ondernemersverenigingen van Dortmund, de IT-netwerkers van Noordrijn-Westfalen, het Instituut voor Virtual Reality (DIVR), wisnet en w.i.r.i (wisnet innovation research institute).

Forum voor industriële technologie (5.B06)

Het Industrial Technology Forum powered by VDE Verlag biedt elke dag theorie-inhoud over wisselende thema's. Op woensdag (10.00 tot 12.30 uur) komt energiezuinigheid aan de orde, de commerciële sector in het algemeen en dit op bedrijventerreinen in het bijzonder. Geschikte input zal zijn geleverd door mensen zoals de Effizienz-Agentur.NRW die een modelproject zal presenteren voor bestaande bedrijventerreinen naar het voorbeeld van de landgoederen Kaßlerfeld en Neuenkamp in Duisburg. De onderwerp dat op donderdag (ook van 10.00 tot 12.30 uur) aan de orde komt, is energiemanagement in relatie tot zaken als preventief onderhoud, productiviteitswinst en flexibele aansturing. De presentaties op vrijdagochtend zullen gewijd zijn aan het onderwerp IoT voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het dagelijkse specialistenprogramma tussen 13.00 en 15.00 uur bevat interviews en talks van 'Touchpoint Innovation Digital' over onderwerpen als het gebruik van operationele data om de productie te optimaliseren, kunstmatige intelligentie, duurzaamheid, procesoptimalisatie, IT-beveiliging, onderhoud op afstand en realtime- bewaking. Regelmatige updates worden verzorgd door de beurswebsite en de elektrotechnik-kanalen op Facebook, Instagram en Linkedin.

Op 22 & 23 november 2023 komt de volledige Benelux metaalsector samen in Antwerp Expo tijdens Advanced Manufacturing Belgium met hieronder 3 shows: Welding week voor de lasprofessional, Metal voor de metaal bewerkende professionals en Subcontracting voor aankopers en productontwikkelaars.

downloaden (8)_edited.jpg

Plastics Recycling Show Europe breidt uit naar tweede hal in RAI Amsterdam 10-11 mei 2023

Bezoekersregistratie is nu geopend

De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese tentoonstelling en conferentie gewijd aan plasticrecycling, keert terug naar de RAI Amsterdam, Nederland op 10-11 mei 2023, voor het eerst uitgebreid naar twee hallen (hallen 11 en 12) . Bezoekersregistratie voor het gratis bij te wonen evenement is nu geopend. "PRSE was zo'n succes in 2022 met een recordaantal exposanten en bezoekers", zegt Matt Barber, Global Events Director bij Crain Communications. "We zien het evenement dit jaar nog dramatischer groeien, met een geweldige mix van zowel gevestigde als nieuwe exposanten." "De PRSE-beurs en -conferentie is het middelpunt van de kunststofrecycling in Europa", zegt Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe. “Het is de perfecte plek om alle laatste technische innovaties en commerciële ontwikkelingen te ontdekken en op de hoogte te blijven van het wetgevingslandschap voor circulair gebruik van kunststoffen.”

De Plastics Recycling Show Europe is speciaal ontworpen voor professionals op het gebied van kunststofrecycling. Het brengt belangrijke spelers uit de plastic- en recyclingsector samen om innovatieve technologie te demonstreren, best practices te delen, te netwerken en zaken te doen. Een brede dwarsdoorsnede van de industrie is op het evenement vertegenwoordigd, waaronder leveranciers van machines en apparatuur voor het recyclen van kunststoffen, leveranciers en samenstellers van kunststoffen, pre-processors, mechanische en chemische kunststoffenrecyclers, specialisten op het gebied van afvalbeheer en brancheverenigingen. Een nieuwe ruimte voor chemische recycling in hal 11 leidt bezoekers door de geschiedenis van en de nieuwste innovaties op het gebied van chemische recycling in een tijdlijn met videoweergaven. Het themagebied wordt gesponsord door Plastic Energy, Mura Technology en Eastman. Meer dan 250 bedrijven en organisaties uit heel Europa hebben zich al aangemeld om te exposeren, waaronder: Berry Global, Bollegraaf, Dijmex Europe, Ettlinger, FIMIC, Interzero Plastics Recycling, Krauss Maffei, Krones, Milliken, Pellenc ST, Starlinger, Suez en Veolia. Poly to Poly is platina evenementsponsor, terwijl Axens, BASF, BB Engineering, Eastman Chemical, EREMA, Kraton Polymers, Mura Technology, Neste en Tomra Recycling zilveren sponsors zijn. De nieuwste trends in de kunststofrecyclingsector zullen grondig worden onderzocht tijdens de gratis bij te wonen, tweedaagse conferentie, die een holistisch beeld geeft van de hele waardeketen van kunststofrecycling, waarbij politieke leiders, grote merken, recyclers en de kunststofrecycling en maakindustrie. Conferentiesessies die plaatsvinden in twee theaters zullen de laatste politieke en wetgevende ontwikkelingen op het gebied van kunststofrecycling in Europa behandelen, evenals de vooruitzichten voor de energievoorziening in de EU. Materialenfocussessies gaan in op de uitdagingen, problemen en kansen binnen de sector voor mechanische recycling, met betrekking tot PET, PVC en technische kunststoffen, polyolefine afvalstromen en polypropyleen (PP) recycling. De winnaars van alle zeven prijscategorieën bij de Plastics Recycling Awards Europe 2023 worden tijdens het evenement op 11 mei bekendgemaakt en alle finalisten worden tentoongesteld in de tentoonstelling. FIMIC SRL en EREMA Engineering Recycling Maschinen GmbH zijn platinasponsors van de awards. De inschrijving sluit binnenkort op 13 januari. Ga naar de PRSE-website om een ​​inzending in te dienen via de eenvoudige online applicatie.

 

Maar liefst 20.844 bezoekers passeerden in de afgelopen vier dagen de poorten van Rotterdam Ahoy voor een bezoek aan InfraTech 2023. Op de beursvloer troffen ze meer dan 500 exposanten en namen ze deel aan een kleine 200 kennissessies, workshops en lezingen, verdeeld over vijf beurshallen, verschillende themapleinen, paviljoens en theaters. Op de belangrijkste infravakbeurs gonsde het van de broodnodige innovaties en samenwerkingsverbanden. Want de uitdagingen voor de markt liegen er niet om.

De 15e editie van het grootste en belangrijkste kennisplatform van de infrabranche kwam precies op het juiste moment. Terugkerend thema tijdens veel sessies was "de enorme opgaven waar we in Nederland in de komende jaren voor staan”. Waarmee niet alleen gedoeld werd op de enorme vervangings- en renovatieopgave van bruggen, viaducten, tunnels, sluizen en kademuren, maar ook op klimaatadaptatie, de energietransitie, woningtekorten, stikstof, circulair bouwen en niet te vergeten de forse tekorten aan personeel en materiaal. 

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

uw boodschap hier?

bottom of page