top of page

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go-to font for titles, paragraphs & more.

valves-495377_960_720_edited.jpg

Uw portaalsite naar alle industrie en bedrijfswereld

logothebuzzer.png

Hier uw advertentie?

industry-2147446_960_720.jpg

Pompen, ventielen, kleppen, motoren...

Hier uw banner?

bethefirst.jpg
Purchase-price-pump-not-important.png
OIP (3).jpg

BeHydro pioniert met duale diesel-waterstof motor. Motorenfabrikant ABC en scheepvaartbedrijf CMB pakken uit met revolutionaire diesel-waterstofmotor

uw boodschap hier?

Vandaag lanceert BeHydro de eerste dual-fuelmotor op waterstof met een vermogen van 1 megawatt (MW). BeHydro heeft de afgelopen drie jaar een dual-fuel (diesel-waterstof) motor met een vermogen van 1 MW ontwikkeld, geproduceerd en uitgebreid getest. Op basis van deze technologie kunnen ook grotere motoren tot 10 MW worden geproduceerd. Daarom kan BeHydro oplossingen bieden voor een breed scala aan industriële sectoren. Dankzij de dual-fueltechnologie kan de motor stroom blijven leveren, ook als er geen hernieuwbare energie of waterstof beschikbaar is. HydroTug, de eerste sleepboot op waterstof Tim Berckmoes, CEO van ABC, vertelt over de dual-fuel motoren in de HydroTug: "BeHydro heeft reeds zijn eerste order ontvangen voor 2 x 2 MW dual-fuel motoren die aan boord van de HydroTug geïnstalleerd zullen worden. Dit schip is de allereerste waterstofsleepboot ter wereld, en zal ingezet worden door de haven van Antwerpen". In een eerste fase kunnen 100 waterstofaangedreven motoren per jaar worden geproduceerd. Daarnaast ontwikkelt BeHydro een monofuel waterstofmotor die in het tweede kwartaal van 2021 klaar zal zijn. Breed scala aan industriële toepassingen: van schepen tot treinen en stroomgeneratoren! Alexander Saverys, CEO van CMB legt uit hoe BeHydro-motoren kunnen worden gebruikt: "BeHydro versterkt de recent aangekondigde EU-visie op waterstof en bewijst dat de energietransitie voor grootschalige toepassingen vandaag mogelijk is. Dit zijn onder meer hoofdmotoren voor de kustvaart, binnenvaart en sleepboten, hulpmotoren voor diepzeeschepen, maar ook treinen en elektriciteitsgeneratoren voor ziekenhuizen en datacentra. In theorie kan elke grote dieselmotor worden vervangen door een BeHydro-motor. De toekomst van waterstof begint vandaag! " Een 1MW BeHydro-motor op waterstof ... ... kan groene stroom leveren aan 3.000 gezinnen in België. ... vermindert de CO2-uitstoot met 3.500 ton per jaar (of het equivalent van 300 hectare bos). ... kan worden gebruikt om 13.600 diesellocomotieven in Europa om te bouwen naar waterstof. ... produceert evenveel energie als 1 windturbine van 3 MW of 36.000 zonnepanelen.

cmb-motor013.jpg

Etteplan versterkt zijn productiegerelateerde competenties en knowhow door Tegema uit Nederland over te nemen.

 

Tegema levert productieoplossingen, productiecellen en apparatuur voor klanten op het gebied van halfgeleiders, elektronica, mobiliteit, fotonica en medisch. De overname is een volgende stap in de internationale groei van Etteplan en markeert tevens de start voor engineering services in Nederland. Eerder bood Etteplan diensten aan voor technische documentatie in het land. Tegema zal nieuwe servicecomponenten naar Etteplan brengen. Tegema is een productiesysteemintegrator die gespecialiseerd is in fijnmechanica op maat en mechatronica. Het combineert deze ervaring met de nieuwste robotica, software en assemblagetechnieken. Bij Tegema werken 100 experts in Eindhoven en Arnhem. In 2019 bedroeg de omzet van het bedrijf ongeveer 11 miljoen euro. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet te publiceren. “Er is een groeiende vraag naar op maat gemaakte en intelligentere productieoplossingen. De toename van het automatiseringsniveau en het feit dat bedrijven vooruitgang boeken in Industrie 4.0 zijn de motor achter deze ontwikkeling. Gecombineerd met onze bestaande knowhow op het gebied van productietechnologieën, versterkt de overname ons aanbod op dit gebied en genereert het interessant groeipotentieel '', zegt Juha Näkki, President en CEO van Etteplan. “Etteplan is een toonaangevend engineering- en softwaredienstenbedrijf in Europa en een bekend bedrijf in technische documentatie in Nederland. Het wereldwijde serviceaanbod en de softwaremogelijkheden van Etteplan in combinatie met onze productieoplossingen en assemblagekennis biedt ons veel nieuwe mogelijkheden om een ​​nieuw type aanbod aan klanten te ontwikkelen. De overname zal de internationale expansie versnellen en ik ben er zeker van dat dit groeimogelijkheden voor het bedrijf en geweldige ontwikkelingsmogelijkheden voor ons team en mijzelf zal bieden ”, zegt Pierre van Lamsweerde, CEO van Tegema. Na de overname heeft Etteplan in Nederland circa 200 mensen in dienst op vijf verschillende locaties. Etteplan startte zijn activiteiten in Nederland in 2012 door de overname van Tedopres technische documentatiebedrijf. In 2019 versterkte Etteplan zijn aanwezigheid in Nederland door de overname van de technische documentatie specialist Triview Technical Communication BV uit Soesterberg. “De overname van Tegema past goed in onze strategie, aangezien het onze bedoeling is om ons volledige serviceaanbod uit te breiden naar al onze huidige markten. Het invoeren van ingenieursdiensten in Nederland is een belangrijke stap in deze richting. Ons doel is dat in 2024 meer dan de helft van onze omzet buiten Finland komt ”, besluit Juha Näkki.

IPlogo.jpg

Hier uw advertentie?

pneumatics-2147362__340.jpg
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom

uw boodschap hier?

Pumps: Pro Gallery

Intelligent Valve van Siemens maximaliseert de flexibiliteit en efficiëntie van HVAC-installaties.

Directe integratie in Building Operator voor controle, alarmering en energierapportage. Uitgebreid productassortiment nu verkrijgbaar als 3-poorts klep. Nieuwe functies zoals Delta-T-begrenzingsregeling maken het mogelijk om planten met koelmachines te optimaliseren en het verbruik te verminderen De zelfoptimaliserende en dynamische Intelligent Valve van Siemens Smart Infrastructure is veelzijdiger geworden dankzij nieuwe functies en toepassingen voor verwarmingsgroepen en luchtbehandelingsunits. Het apparaat regelt het debiet, meet temperatuur en vermogen en past automatisch de klepinstellingen aan op de warmtewisselaar. De Intelligent Valve is verbonden met de cloud en nu voor het eerst rechtstreeks geïntegreerd in Building Operator, de Siemens-cloudapplicatie voor het op afstand bewaken van gebouwen. Dit maakt het mogelijk om de Intelligent Valve te bedienen en de instellingen altijd en overal aan te passen. Voor meer flexibiliteit is het productassortiment uitgebreid met kleppen met 3 poorten, die een variabele temperatuur en constante stroomregeling van de watervoorziening (gemengde circuits) mogelijk maken. Nieuwe functies zoals Delta-T (DT) begrenzingsregeling, verschildruk- en aanvoertemperatuurregeling zorgen voor een soepele en energiezuinige werking van de HVAC-installatie en zorgen ervoor dat de Intelligent Valve in nog meer toepassingen kan worden gebruikt.

Besparen met GHS VSD+-vaccüumpompen

Sinds 2018 investeerde Atlas Copco Airpower in het compressorenhoofdkantoor in Wilrijk zo‘n 35 miljoen euro in nieuwe productietechnologie. In dezelfde periode groeide het aantal medewerkers gemiddeld met zo’n 150 per jaar. Het bedrijf wil elk jaar meer dan 15 miljoen euro investeren in de infrastructuur en het machinepark. Dat bedrag komt bovenop het jaarlijkse R&D budget dat in 2019 bijvoorbeeld 95 miljoen euro bedroeg. Ook investeert het bedrijf nog eens tien miljoen euro in het aanleren van nieuwe vaardigheden en competenties bij het personeel. De Vlaamse overheid steunt hen hierin met een bedrag van 2 miljoen Euro.

Door zijn huidige vacuümpompen te upgraden naar een GHS VSD+ gecentraliseerd vacuümsysteem heeft een maatprofielextruder jaarlijks 7 500 € kunnen besparen. De nieuwe Atlas Copco GHS 900 VSD+ vacuümpompen van het bedrijf leveren dezelfde prestaties als twee van zijn oude pompen en bedienen dan ook meerdere productielijnen.

Kort nieuws !

Wesealit gespecialiseerd in mechanische seals is verhuisd naar Enschede.

Reorganisatie bij Sulzer (Ensival Moret) te Luik. 

Rubix Duitsland koopt Gondrom (die  levert vloeistoftransportproducten en -diensten, zoals technische slangen, fittingen en toebehoren.)

Een incident deed zich voor tijdens werkzaamheden aan een pomp in een deelbedrijf van het caprolactamcomplex bij Chemiebedrijf Lanxxex te Antwerpen

Flowtec, verdeler van onder meer industriële pompsystemen, wordt de nieuwe exclusieve verdeler van Stübbe-pompen binnen de Benelux.

Watson-Marlow Benelux verhuisde van de Spaanse Polder naar een nieuw kantoor in Barendrecht.Het adres en de contactgegevens van de Belgische Watson-Marlow-vestiging in Zwijnaarde België veranderen niet.

Tumar, leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector overgenomen door Wilo.

Heading 2

valvesiemens.jpg
atlas.jpeg

Eekels hoofdkantoor is verhuisd naar Ridderkerk

eekels.jpg

Op een nieuwe locatie in Ridderkerk voegt Eekels Pompen het hoofdkantoor in Barendrecht samen met het logistieke steunpunt uit Heerjansdam.

Sinds 2015 is Eekels Pompen partner van RECO Holding. Waar de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd is met nieuwe ATEX-pompen en de overname van de verhuurvloot van Pompfontijne, investeren de Eekels aandeelhouders deze keer in de eigen dienstverlening. De nieuwe vestiging in Ridderkerk wordt het nieuwe hart van de Eekels Pompen-operatie. Het nieuwe hoofdkantoor heeft een buitenterrein van meer dan 11.000 m² en een overdekte opslag van ruim 3.600 m². Met daarnaast 1.150 m² aan werkplaatsen en meer dan voldoende kantoorruimte is Ridderkerk de ideale operationele uitvalsbasis. Tegelijkertijd lanceert Eekels haar nieuwe website. Alles over pompverhuur op één plek.

130 jaar Pfeiffer-vacuüm

Pfeiffer Vacuum zet al 130 jaar de standaard in vacuümtechnologie. De wetenschap en de industrie hebben in gelijke mate geprofiteerd van de talrijke innovaties die zijn ontwikkeld en met succes op de markt zijn gebracht door dit lang gevestigde bedrijf. Het beste voorbeeld hiervan is de turbomoleculaire pomp, die in 1958 door het bedrijf is ontwikkeld en sindsdien onmisbaar is in de markt. Dankzij zijn expertise is Pfeiffer Vacuum nog steeds de wereldmarkt- en technologieleider op dit gebied. De stofzuigerspecialist kenmerkt zich vanaf het begin door zijn pioniersgeest en passie. Toen Arthur Pfeiffer in 1890 het bedrijf in Wetzlar, Duitsland oprichtte, besteedde hij aanvankelijk zijn aandacht aan de productie van ontstekingssystemen op afstand voor gaslampen. Nadat elektrische lampen zich op de markt hadden gevestigd, richtte de oprichter van het bedrijf zich snel op de nieuwe verlichtingstechnologie die hem ertoe bracht te kijken naar de vacuümtechnologie die bij de productie ervan werd gebruikt. Arthur Pfeiffer zag al snel de betekenis in die de vacuümtechnologie zou kunnen hebben op praktisch alle gebieden van industrie en onderzoek - en hij concentreerde zich vervolgens volledig op dit gebied. Sindsdien heeft Pfeiffer Vacuum een ​​cruciale rol gespeeld bij het vormgeven van vacuümtechnologie. Betrouwbare kwaliteit voor wetenschap en onderzoek Tegenwoordig staan ​​Pfeiffer-vacuümproducten nog steeds voor hightechoplossingen met uitstekende betrouwbaarheid en efficiënte prestaties. Klanten zoals het Max Planck Institute, CERN, XFEL en EADS zijn het bewijs van deze betrouwbaarheid - vacuümpompen gemaakt door de in Asslar gevestigde fabrikant worden zelfs gebruikt in het ISS-ruimtestation. Daar zijn, zoals bij veel andere toepassingen, de eisen van de klant vaak zeer complex - niet alleen met betrekking tot de vacuümbehoefte zelf, maar ook met de specifieke kenmerken van het betreffende systeem, de gebruikte en te verwerken materialen en producten en het proces voorwaarden. Hierbij ligt de focus altijd op kwaliteit. Daarom worden vacuümoplossingen van Pfeiffer Vacuum continu geoptimaliseerd in nauwe samenwerking met klanten uit verschillende industrieën en door middel van voortdurende ontwikkelingswerkzaamheden. Op deze manier wordt de perfecte oplossing gevonden die aan alle eisen voldoet. Toepassingen op alle levensgebieden Auto-onderdelen, smartphones, pacemakers, textiel - vacuümtechnologie wordt voor al deze producten gebruikt. Pfeiffer vacuümoplossingen spelen ook een belangrijke rol in de voedselproductie en in de farmaceutische industrie. Zonder hen zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om producten zoals instantkoffie of melkpoeder onder vacuüm te vriesdrogen. 

Als enige leverancier van vacuümtechnologie biedt het bedrijf een uitgebreid productportfolio: van losse componenten tot complexe vacuümsystemen. Naast een volledig assortiment hybride en magnetisch zwevende turbopompen, omvat het productportfolio backpompen, lekdetectoren, meet- en analyse-apparaten, componenten evenals vacuümkamers en systemen. Producten en oplossingen van Pfeiffer Vacuum zijn ontwikkeld voor analyse, industrie, onderzoek en ontwikkeling, coatingsystemen en halfgeleiders en zijn geoptimaliseerd voor de specifieke toepassing. Dr. Eric Taberlet, Chief Executive Officer van Pfeiffer Vacuum Technology AG: “Met onze duurzame producten en op maat gemaakte vacuümoplossingen zijn we in staat om aan vrijwel elke klantbehoefte te voldoen en relaties op te bouwen die jarenlang zullen blijven bestaan. Bij Pfeiffer Vacuum is 'duurzaamheid' niet zomaar een leeg woord. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. En daarom stellen we op al onze locaties over de hele wereld de noodzakelijke voorwaarden vast om ervoor te zorgen dat onze medewerkers met plezier voor Pfeiffer Vacuum werken. We zijn maatschappelijk betrokken, omdat we iets terug willen geven, en we produceren onze producten op de meest energiezuinige en milieuvriendelijke manier. We leven en ademen duurzaamheid - volgens traditie - al 130 jaar. "

Dyneo⁺, het nieuwe assortiment aangesloten motoren met een zeer hoge energie-efficiëntie

 Nidec Leroy-Somer kondigt zijn nieuwe Dyneo + -reeks synchro-reluctante motoren aan, ondersteund door magneten zonder zeldzame aarden, geoptimaliseerd voor variabele snelheid en zeer hoge energie-efficiëntie IE5. Dyneo + motoren combineren de prestaties van synchrone permanentmagneet-technologie met de betrouwbaar-heid en eenvoud van implementatie van asynchrone motoren en zijn ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende vereisten van industriële toepassingen en bieden ze nog meer diensten door digitalisering.

nidec.jpg
pfeiffer-vacuum-130-years-detail.jpg

Amarinth haalt $ 1M order binnen voor API 610 VS4-pompen bij de ADNOC Ruwais East Refinery, VAE

Amarinth, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de toepassing en de productie van centrifugaalpompen en bijbehorende apparatuur voor de olie- en gas-, petrochemische, LNG-, chemische, industriële, energie- en ontziltingsmarkten, heeft een order van NAMA binnengehaald voor $ 1 miljoen, bestaande uit 14 API 610 VS4-pompen met Plan 53B-afdichtingsondersteunende systemen bestemd voor de ADNOC Ruwais East Refinery, Verenigde Arabische Emiraten. De ADNOC Ruwais-raffinaderij, gelegen in Al Ruwais, 240 km ten westen van de stad Abu Dhabi, is een van de grootste raffinaderijen van petrochemische producten ter wereld met een capaciteit van meer dan 800.000 vaten per dag. De bestelling van $ 1 miljoen van NAMA is voor 14 API 610 VS4 verticale pompen met Plan 53B afdichtingsondersteunende systemen. De pompen zullen worden geïnstalleerd in de Ruwais East Refinery voor gesloten aftapwerkzaamheden, oliecondensaatoverdracht en een afvoertrommel op een draagbaar spervloeistofsysteem. Afhankelijk van de specifieke taken, worden de pompen vervaardigd in roestvrij staal of koolstofstaal en zijn ze allemaal ATEX Zone 2-compatibel. Bovendien hebben de pompen op maat gemaakte grondplaten voor een niet-standaard indeling van de Plan 53B afdichtingsondersteuningssystemen. Een gesplitst leveringsschema was van cruciaal belang voor dit project met pompen die op verschillende tijdstippen nodig waren, sommige met bijzonder agressieve deadlines. Amarinth heeft een goed begrip van ADNOC-processen en -praktijken na tal van succesvolle projecten die voor het bedrijf zijn voltooid en kon deze kennis, gecombineerd met zijn technische en productie-flexibiliteit, gebruiken om aan de uitdagende leveringsvereisten te voldoen. Oliver Brigginshaw, Managing Director van Amarinth, merkte op: “We zijn verheugd opnieuw met NAMA samen te werken aan deze belangrijke order voor de ADNOC Ruwais Refinery. De sterke punten van Amarinth zijn onder meer het leveren van op maat gemaakte pompen met korte levertijden en het nauw samenwerken met onze klanten op een flexibele manier om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen, of het nu gaat om ontwerp, fabricage of commerciële overwegingen. Onze flexibele aanpak bij het opleveren van projecten zorgt ervoor dat onze klanten beter in staat zijn om de voortdurende uitdagingen van de bloei in de olie- en gasindustrie aan te gaan. ”

Amarinth-API-610-VS4-Pump-Assembly-500x6

Uw advertentie?

Uw advertentie?

NETZSCH levert zijn 1.000.000ste pomp

In mei 2020 leverde de wereldwijde marktleider en fabrikant van verdringerpompen zijn 1.000.000ste pomp af vanuit zijn dochteronderneming in Exton, VS. De pomp, een voor vaste stoffen met een hoge dichtheid, werd ontwikkeld op het hoofdkantoor van het bedrijf in Duitsland, de fabriek in Brazilië ontwierp en bouwde de componenten en de pomp werd vervolgens geassembleerd, getest en verzonden naar de Verenigde Staten. Op het hoofdkantoor van het bedrijf in Duitsland werd de 1.000.000ste pomp ontwikkeld, een pomp met progressieve holte voor ontwaterd zuiveringsslib, de fabriek in Brazilië ontwierp en vervaardigde de componenten en het NETZSCH-team in de VS was verantwoordelijk voor de eindmontage. Dit vlotte proces komt tot uiting in de helderheid van het merkimago, producten en diensten, waarmee NETZSCH wereldwijd communiceert De 1.000.000ste pomp: een NEMO®-pomp die individueel is geselecteerd uit een modulair systeem

netschz.jpg

Indutrade Benelux neemt aandrijf- en besturingsspecialist VarioDrive over.

TMS heeft een nieuwe tool ontwikkeld, een zogenaamde Jetting Airlift Tool (JAT) voor het baggeren van de binnenkant van een monopile. De totale installatie weegt ongeveer 105 ton

Uw advertentie?

Indutrade Benelux begint het nieuwe jaar goed met de overname van VarioDrive uit Oud-Beijerland. 27 januari jongstleden tekenden Dirk Goudswaard (oprichter en directeur VarioDrive) en Robert Timmer (CEO Indutrade Benelux) hiervoor de overeenkomst. Volgens Timmer past VarioDrive met hun expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek perfect bij de technische bedrijvengroep. VarioDrive is in 1996 opgericht en heeft 11 medewerkers in dienst, waaronder gekwalificeerde ingenieurs die intensief met klanten samenwerken bij het vinden van oplossingen voor motion control-uitdagingen.

MAN Compressor Technology ter ondersteuning van een groot Nederlands Carbon-Capture Project

jetting.jpg

Danfoss neemt de hydrauliekactiviteiten van Eaton over voor 3 miljard Euro

“Vandaag zetten we een belangrijke en transformationele stap in het creëren van een wereldleider in mobiele en industriële hydraulica. Het is een unieke kans om onze grotendeels complementaire portefeuilles en geografische voetafdrukken te combineren. Eaton Hydraulics is een zeer gerespecteerde speler in de wereldwijde industrie, bekend om zijn toegewijde mensen en sterke merken. Door de kennis en ervaring van de twee bedrijven te combineren, profiteren onze klanten van ongeëvenaarde expertise van een enkele partner. Met deze overeenkomst blijven we investeren in onze kernactiviteiten op het gebied van hydrauliek en digitale oplossingen om een ​​sterke technologiepartner te blijven ”, zegt Kim Fausing, president en CEO van Danfoss.

Hengst Filtration verwerft de hydraulische filtratie-activiteiten van Bosch Rexroth AG

 Hiermee breidt Hengst haar divisie "Industriële Filtratie" duurzaam uit Hengst staat op het punt de hydraulische filtratieactiviteiten van Bosch Rexroth AG over te nemen. Dit bevat de vestiging in Ketsch (Baden-Württemberg, Duitsland) met circa 190 medewerkers en de wereldwijde verkoopactiviteiten in meer dan 30 landen. Naast de knowhow van hydraulische filters zullen ook meer dan 40 industriële eigendomsrechten worden overgedragen. De hydrauliek van Bosch Rexroth filterbedrijf ontwikkelt en produceert complete filters en filterelementen voor industriële en mobiele hydraulische toepassingen. Met deze extra acquisitie zet Hengst Filtration consequent de groei voort en uitbreiding van de divisie "Industrial Filtration", die begon met de overname van Nordic Air Filtration (2016) en Delbag (2018). De koopovereenkomst werd ondertekend op 16-07-2020. De transactie is onderworpen aan antitrust Goedkeuringen. Bijgevolg zal de transactie naar verwachting begin 2021 worden afgerond. De partijen zijn overeengekomen de hoogte van de koopprijs niet bekend te maken. 

Heading 2

Een Braziliaanse oase maken: 12 miljoen opbrengst uit ambitieus waterpompproject

In Brazilië streeft de regering ernaar verlichting te brengen in een semi-aride gebied in het noordoosten van het land waar 12 miljoen mensen wonen. Sulzer ontwierp en produceerde zes van de grootste pompen in het project, om water van de São Francisco-rivier over te brengen naar het door droogte getroffen gebied. Al tientallen jaren wordt er gewerkt aan een verbetering van de watervoorziening in de noordoostelijke regio van Brazilië die even groot is als Frankrijk. In de afgelopen 10 jaar heeft de overheid ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten samengebracht om 600 km kanalen, 9 pompstations, 27 reservoirs en alle bijbehorende infrastructuur te creëren. 

Voor het extractiepunt voor het noordelijke deel zijn twee van de grootste pompen nodig die Sulzer ooit heeft gemaakt, en voor sommige pompen zijn elektromotoren van meer dan 5 MW vereist. De uitdaging Bij dit enorme project werd water gewonnen uit twee punten op de rivier de São Francisco; de eerste pompt het naar het noorden en het tweede pompt water naar het noordoosten. In beide gevallen moesten de ontwerpers een aantal uitdagingen overwinnen, vooral de variabele hoogte van de São Francisco-rivier en de enorme afstanden die het water moest afleggen. Als een van 's werelds toonaangevende pompfabrikanten was Sulzer vanaf de beginfase bij dit project betrokken en gaf technisch advies over wat er met moderne pompontwerpen kon worden bereikt. Dit leidde ertoe dat Sulzer in 2007 de opdracht kreeg voor het ontwerp en de productie van zes enorme pompen die dit concept zouden helpen verwezenlijken. In het noorden werden BKn 1800 verticale pompen voorgesteld, met een debiet van 45.000 m3 / uur (26.500 cfm), ze zouden elk bijna 100 ton (110 ton) wegen en een elektromotor van 5.500 kW nodig hebben (7'300 HP). Elke pomp zou het water lozen met behulp van twee meter lange leidingen met een opvoerhoogte van 36 meter (118 voet). Voor twee van de pompstations in het oostelijke deel zouden ze zijn uitgerust met BK 1870-pompen en BKn 1470-pompen met debieten van 25.000 m3 / uur (14.700 cfm). Modellering van prestaties Alle drie de pompmodellen die voor dit project waren geselecteerd, hadden bekende hydraulische profielen, maar ze waren nooit vervaardigd voor zulke grote stromen met de bijbehorende stroomvereisten. Bruno Antoniassi, Head of Sales, Brazil Energy Business voor Sulzer, legt uit: “Het was essentieel dat we verkleinde modellen creëerden om de zuigputgeometrie, de hydraulische prestaties en de mechanische structuur van de pompen te valideren. “Vanwege de afmetingen en het gewicht van de voorgestelde pompontwerpen zou het niet mogelijk zijn om ze te testen op een in de handel verkrijgbare testopstelling. Gelukkig he