top of page
Yellow Order by Phone Instagram Square  .png
nieuws (1).jpg

Lion’s Footprint Fonds: een unieke samenwerking tussen Delhaize en zijn leveranciers voor een meer duurzame samenleving

Delhaize engageert zijn leveranciers Unilever, Mondelēz International en Henkel om samen hun ecologische voetafdruk te verminderen en richt daarvoor het Lion’s Footprint Fonds op in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Met dat fonds wil Delhaize duurzame projecten, zowel lokaal als internationaal, steunen die passen binnen zijn duurzaam actieplan: The Lion’s Footprint. Daarbij ligt de focus op minder plastic, minder CO2 en minder (voedsel)verspilling.

Delhaize engageert zijn leveranciers Unilever, Mondelēz International en Henkel om samen hun ecologische voetafdruk te verminderen en richt daarvoor het Lion’s Footprint Fonds op in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Met dat fonds wil Delhaize duurzame projecten, zowel lokaal als internationaal, steunen die passen binnen zijn duurzaam actieplan: The Lion’s Footprint. Bij elk van de projecten ligt de nadruk op: minder plastic, minder CO2 en minder (voedsel)verspilling. Door deze unieke samenwerking zet Delhaize samen met zijn leveranciers een stap dichter richting een duurzame en betere samenleving.
The Lion’s Footprint: minder plastic, minder CO2 en minder (voedsel)verspilling
Meer dan een jaar geleden, op 16 mei 2019, lanceerde Delhaize The Lion’s Footprint, een ambitieus duurzaamheidsplan waarmee het bedrijf zich 100% inzet voor het milieu en zo zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen. Dat plan bestaat uit 3 grote delen: een ambitieuze doelstelling om plasticneutraliteit te bereiken, (voedsel)verspilling tegen te gaan en CO2-neutraal te zijn tegen eind 2021.
Het Lion’s Footprint Fonds: een unieke samenwerking tussen retailer en leveranciers
Met The Lion’s Footprint heeft Delhaize ondertussen al 2.381 ton plastic, 17.919 ton CO2 en 2.905 ton verspild voedsel uitgespaard, maar de supermarktketen gaat nog een stapje verder met de oprichting van het Lion’s Footprint Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Met dat fonds wil Delhaize samen met zijn leveranciers zowel lokale als internationale initiatieven steunen met het oog op het verminderen van plasticgebruik, CO2-uitstoot en (voedsel)verspilling.

Galeria Inno versnelt implementatie nieuwe strategie met lancering online marketplace

Galeria Inno, een van de sterkste Belgische merken en een uniek warenhuis, zal komend voorjaar 2021 een online marketplace lanceren die haar aanbod van producten en diensten sterk zal uitbreiden. Met 16 uitstekende locaties in alle grote steden en vruchtbare partnerships met meer dan 800 topmerken heeft Galeria Inno een uitstekende basis om een innovatieve online en offline beleving aan te bieden.

"het toonaangevende omnichannel-warenhuis worden"

"In het kader van de nieuwe strategie hebben we 21 projecten gelanceerd die van Galeria Inno een toekomstbestendige, snelle retailer zullen maken in alle domeinen. Deze projecten zullen zorgen voor een duurzame groei van de omzet en de resultaten in de komende jaren. De nieuwe strategie breidt onze offline business uit naar een online marketplace. Schaalbaarheid en flexibiliteit zullen ons een strategisch voordeel opleveren. Dit zal Galeria Inno in staat stellen om het toonaangevende omnichannel-warenhuis voor nationale en internationale klanten in België te worden. Met andere woorden, we zullen Inno ontwikkelen tot een fascinerende marketplace voor alle Belgen, waar wensen ontstaan en ingevuld worden in een inspirerende sfeer die alle zintuigen aanspreekt", zegt Armin Devender, CEO van Galeria Inno.
Gouden standaard
In de loop van tientallen jaren heeft Galeria Inno een merkloyaliteit opgebouwd die zelden gezien is in België. Dit vormt een garantie voor kwaliteitszoekende klanten die blij zullen zijn met de variatie en keuzemogelijkheden die een omnichannel-shoppingervaring biedt.
Omnichannelstrategieën worden de gouden standaard voor retailers en hun klanten. Omnichannel betekent dat producten van de marketplace kunnen worden afgehaald in de winkel en ook teruggebracht voor persoonlijke klantenservice. In de nabije toekomst kunnen klanten in de winkel bestellingen plaatsen die rechtstreeks naar hun huis worden verzonden. Galeria Inno kan ook zijn succesvolle offline loyaliteitsprogramma implementeren om een toegewijde online community te creëren.
Het marketplacemodel biedt ook een "save the sale" mogelijkheid, aangezien elke keer dat een product niet beschikbaar is in de winkel, een winkelmedewerker direct een alternatief kan voorstellen uit de uitgebreide online productcatalogus.

Mitiska REIM start met de bouw van het meest duurzame retailpark van België

 

Mitiska REIM, de toonaangevende gespecialiseerde investeerder in Europese retailparken en gemakscentra, heeft vandaag de start aangekondigd van de bouwwerkzaamheden voor een nieuw retailpark in de stad Mechelen dat, na voltooiing, het meest duurzame retailpark van België wil worden. Daarnaast wordt het nieuwe retailpark, genaamd Malinas, de locatie voor de eerste XL-winkel in België van Albert Heijn, de grootste Nederlandse supermarktketen. Gepland voor voltooiing in oktober 2021, zal de ontwikkeling van Malinas een bruto verhuurbare oppervlakte (BVO) hebben van 27.500 m2, 21 winkelunits en gratis parkeergelegenheid voor 900 auto's en 400 fietsen, en meer dan 200 nieuwe banen creëren. Het park is ontworpen om een ​​'Excellent' score op de BREEAM-schaal te behalen en zal een opvallend ontwerp hebben, inclusief een 1 hectare groot stuk open rietland bij nadering, met het terrein omgeven door meer dan 200 inheemse bomen en het hele park. achterzijde van het gebouw bedekt met een 7 meter hoge eco-groene gevel. Het dakoppervlak zal worden gedekt door ongeveer 7.000 zonnepanelen, die een elektriciteitsvermogen van ongeveer 2,5 MWP genereren, het equivalent van de elektrische vereisten van 700 gezinnen, wat een jaarlijkse besparing voor het winkelpark van meer dan 1.000 ton CO2 zal opleveren. Axel Despriet, Co-CEO van Mitiska REIM, licht toe: “Hoewel de retailsector in het algemeen voor een aantal uitdagingen staat, blijven we een grote vraag zien naar retailparken door zowel retailers als het winkelend publiek, en naar nieuwe ontwikkelingen die goed doordacht zijn. projecten uit op goede locaties. Wat retailparken onderscheidt van locaties in het stadscentrum en winkelcentra, is de goede bereikbaarheid in combinatie met lagere huren en bijbehorende lasten. Daarnaast bieden winkelparken ook grotere winkelruimtes en een overvloed aan gratis parkeerplaatsen, waardoor ze goed geplaatst zijn voor winkeliers om hun online ‘klik en verzamel'-strategieën te maximaliseren. '' Jan Du Bois, Investment Director van Mitiska REIM, licht toe: “De reactie van retailers op de nieuwe ontwikkeling van Malinas bevestigt de aanhoudende aantrekkelijkheid van het concept van het retailpark. Met nog een jaar te gaan tot de opening, is 75% van het retailpark al verhuurd aan merken die naast Albert Heijn XL ook Lidl, AS Adventure, Jysk, Vanden Borre en Maxi Zoo omvatten. ”

malinas_c02b_lores-1536x864.jpg

Unilever  kijkt  naar de toekomst van schoonmaken met een investering van 1 miljard. ( zie ook verder op de site - milieu)

 

Met een investering van € 1 miljard in de komende tien jaar, vervangen we tegen 2030 ingrediënten die zijn afgeleid van fossiele brandstoffen in onze formuleringen voor schoonmaak- en wasproducten door ingrediënten uit hernieuwbare of gerecyclede bronnen.

De meeste schoonmaakproducten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn gemaakt met chemicaliën die zijn afgeleid van fossiele brandstoffen. Het is al decennia zo. Maar we hadden een gedachte. Er zijn al veel koolstofbronnen op en boven de grond, zoals planten, plastic afval en zelfs de kooldioxide in de lucht. Als we die duurzaam zouden kunnen benutten, op een voldoende grote schaal, zouden we geen koolstof uit niet-hernieuwbare bronnen onder de grond hoeven te halen. Op die manier zullen we ons gebruik van nieuwe fossiele brandstoffen in onze reinigings- en wasformuleringen elimineren. Beter voor de planeet. Beter voor de consument. En beter voor ons bedrijf. Welnu, we hebben een manier bedacht om precies dat te doen.

Elk kopje Nespresso koffie zal vanaf 2022 CO₂-neutraal zijn

De activiteiten van Nespresso zijn sinds 2017 CO₂-neutraal en het merk streeft nu ook naar volledige CO₂-neutraliteit in de gehele toeleveringsketen en productlevenscyclus.
In België en Luxemburg zal Nespresso tegen eind 2020 de totale CO₂ -uitstoot van elk kopje Nespresso Professional-koffie dat door zijn professionele klanten (kantoren, restaurants, hotels, enz.) wordt verbruikt, hebben gecompenseerd.

Nespresso verbindt zich er vandaag toe dat elk kopje Nespresso-koffie, zowel voor thuis als voor professionele klanten, tegen 2022 CO₂-neutraal zal zijn. Deze nieuwe ambitie bouwt verder op meer dan 10 jaar werk waarin Nespresso zijn CO₂-uitstoot heeft verminderd en de rest heeft gecompenseerd door middel van agroforestry.

"Klimaatverandering is een realiteit en onze toekomst hangt af van hoe we verder en sneller kunnen omgaan met onze duurzaamheidsverplichtingen. Daarom versnellen we onze beloften om onze consumenten een manier te bieden om tegen 2022 een CO₂-neutraal kopje koffie te drinken. Een koffie, gemaakt van de beste en zeldzaamste bonen, van duurzame oorsprong. Ik ben er echt van overtuigd dat zowel ons bedrijf als de koffie-industrie een positieve invloed kunnen hebben op de wereld door dit dringende probleem aan te pakken ”, aldus Guillaume Le Cunff, CEO van Nespresso.

VANHAREN BOUWT HAAR NIEUWE 43 WINKELS OM

Vanaf 1 februari 2021 zijn heropeningen gepland

 

De Nederlandse schoenenketen vanHaren bevestigt vandaag opnieuw dat het 43 winkels van Brantano zal overnemen. Deze winkels worden omgebouwd tot vanHaren filialen. Het bedrijf doet haar uiterste best om zoveel mogelijk personeelsleden van Brantano een baan te bieden. vanHaren neemt de komende periode ruim de tijd om nieuwe medewerkers mee te nemen in de werkwijze en cultuur van het bedrijf.

De betrokken winkels gaan dicht op 1 oktober van dit jaar en heropenen, als vanHaren filialen, geleidelijk vanaf 1 februari 2021. Die tijd heeft vanHaren nodig om de winkels de typische ‘look and feel’ te geven en het personeel op een professionele manier op te leiden in overeenstemming met de normen en waarden van het bedrijf.

Rechter keurt herstructureringsplan HEMA goed

Uitspraak maakt weg vrij naar afronding schuldenverlaging.

 

Nadat HEMA B.V. (“HEMA”) op 15 juni 2020 bekendmaakte een akkoord te hebben bereikt met een groep van haar schuldeisers, kondigt HEMA vandaag aan dat deze transactie kan worden afgerond zoals gepland, waarmee HEMA weer financieel gezond wordt. De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag besloten het verzoek van de schuldeisers om HEMA aan hen te verkopen, goed te keuren. Daarmee is de laatste horde genomen en verandert HEMA, wanneer de transactie naar verwachting over circa 3 weken wordt afgerond, ook formeel van eigenaar. De bestaande obligatieschuld van HEMA, die oorspronkelijk € 750 miljoen bedroeg, wordt meer dan gehalveerd tot € 300 miljoen en haar liquiditeitspositie wordt met een extra obligatiefinanciering van € 42 miljoen sterk verbeterd. HEMA kan zich nu met een solide balans en een winstgevende operatie weer volledig concentreren op haar toekomst. Tjeerd Jegen, CEO: “We zijn verheugd met de zeer snelle uitspraak van de rechter vandaag. Wij hebben steeds het volste vertrouwen gehad dat dit de juiste stap voor HEMA was en het sterkt ons dat de rechtbank ons daarin steunt. Nu het proces kan worden afgerond, kunnen we ons weer volledig richten op het optimaal bedienen van onze klanten, het uitrollen van ons strategisch plan en het verder uitbouwen ons merk. Met een sterk verbeterde financiële structuur zijn we in staat de huidige marktomstandigheden goed het hoofd te bieden en het is goed om te zien dat zoveel mensen HEMA een warm hart toedragen.” De obligatiehouders zoeken momenteel samen met HEMA naar een opvolgende eigenaar voor HEMA met lange termijn-doelstellingen. Naar verwachting zal dit proces voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Proces

Op 15 juni 2020 bereikte HEMA een akkoord met haar banken en een groep obligatiehouders die circa 62% van de € 600 miljoen senior secured notesobligatielening houden en meer dan 50% van de €150 miljoen senior notesobligatielening, om haar schulden op een gecontroleerde wijze terug te brengen en zo de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Vervolgens heeft HEMA de herstructurering met deze groep uitgewerkt in een implementatieplan en voorgelegd aan de senior secured notes-obligatiehouders. Op 19 augustus 2020 stemde meer dan 98% vóór en op 24 augustus 2020 werd het implementatieplan bekrachtigd door de rechtbank in Engeland waardoor alle senior secured notes-obligatiehouders aan het implementatieplan werden gebonden. Dit maakte de weg vrij om de rechtbank in Amsterdam te verzoeken de verkoop van HEMA goed te keuren. Nu deze goedkeuring is verleend, kunnen de laatste stappen in het implementatieplan worden genomen, waaronder de overdracht van HEMA aan de 2 senior secured notes-obligatiehouders, de verlaging van de schuldenlast en de extra financiering van de onderneming. Joost de Beijer, CFO: “Nu de transactie kan worden afgerond, is de beoogde schuldenreductie door gedeeltelijke omzetting in eigen vermogen binnen enkele weken een feit. De omvang van deze transactie is ongekend en toont het vertrouwen dat de schuldeisers hebben in de toekomst van de onderneming. Onze kredietwaardigheid is verder vergroot en we zijn weer een financieel gezonde partij om zaken mee te doen voor onze leveranciers en andere partners. De impact van COVID-19 op de omzet en resultaten van HEMA is duidelijk voelbaar en zal afhangen van de ernst en duur van de pandemie. Met een sterk verbeterde balans en nieuwe financiering hebben we echter een stabiel operationeel platform gecreëerd waarvandaan wij onze strategische plannen verder kunnen uitrollen. Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Wibra treft maatregelen om Belgische winkels opnieuw gezond te maken Nederlandse activiteiten doen het goed en blijven dezelfde koers varen . Wibra heeft vandaag aangekondigd dat het een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie gaat indienen voor zijn Belgische activiteiten. De Belgische Wibra winkels kampen al enkele jaren met verlies. Recente herstel-maatregelen zorgden voor beterschap, maar dat werd volledig tenietgedaan door de COVID-19 crisis. Het management wil nu in overleg met de Belgische werknemers zoeken naar oplossingen die een duurzame aanwezigheid van Wibra in België mogelijk maken. De Nederlandse activiteiten van Wibra zijn structureel gezond. Voor deze winkels verandert er dus niets.

Greenyard knoopt opnieuw aan met rendabele groei en verhoogt de aangepaste EBITDA-verwachting.

Herwonnen kracht resulteert in hogere winstgevendheid.

Op 27 augustus kondigde Greenyard een stevige omzetstijging aan voor het eerste kwartaal van dit boekjaar. Dat was het derde kwartaal op rij waarin de omzet groeide. De rendabele groei was daarbij voornamelijk te danken aan volumestijgingen. De duurzame omzetstijging onderstreept het belang van de lange termijn klantenrelaties en herbevestigt de herwonnen kracht van Greenyard.

Greenyards omzet van € 1.149,3m groeide in het eerste kwartaal van dit boekjaar met dubbele cijfers (+ 11,4%) ten opzichte van vorig jaar. De groei is voornamelijk te danken aan een sneller dan verwachte organische groei bij een groot deel van haar commerciële relaties, met focus op margeverbetering en winstgevendheid, alsook aan een positieve COVID-19- impact op het volume binnen het Fresh-segment

Supermarktketen Okay start vanaf dinsdag met een nieuw concept: bij ‘OKay Direct’-winkels kunnen klanten 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht. Een eerste winkel volgens dat principe komt er in het centrum van Gent, andere grootsteden volgen eventueel na een testperiode.

Nike opent binnenkort een eerste winkel in Gent in de Veldstraat 88, waar vroeger FNAC in huisveste.

logothebuzzer.png

Hunkemöller breidt uit naar China Europa's nummer één lingeriemerk opent zijn eerste winkel in Shanghai, China.

 

Na het succes om marktleider te worden in Europa, is het nu tijd om het volgende deel van de wereld over te nemen, in lijn met hun expansiestrategie. De winkel die op 13 juni werd geopend, is de eerste en er zijn nog 46 Chinese winkels gepland tot 2023, waarmee het merk autoriteit krijgt op de Chinese markt. Hunkemöller heeft momenteel meer dan 930 winkels in heel Europa, waaronder de meest recent geopende winkels in Rusland en de 400ste winkel in Duitsland. "Opening in China is een natuurlijke vooruitgang geweest waar Europa's leidende lingeriemerk de snelst groeiende economie ontmoet, met een consument die een grote vraag heeft naar nieuwe wereldwijde merken", aldus CEO Philip Mountford. De winkel krijgt het iconische Hunkemöller-winkelconcept met uitstekende digitale functies, op maat gemaakt voor de Chinese markt. Net als andere Hunkemöller-winkels zal de Flagshipstore een Private, Noir en HKMX-ruimte bieden, evenals modecollecties. Met een oppervlakte van 230m2 is deze winkel een echte beleving voor de consument en ontsluit het nieuwe niveaus van betrokkenheid die nog niet gezien is voor Chinese klanten. De winkel zal worden gevestigd in Shop No.049, LG1 Century Link Mall, 1192 Century Avenue, Pudong New District in Shanghai. Dit jaar zullen vier winkels worden geopend.

HKM-Shanghai-facade_with-blade-sign_1904

MAK Brewery verovert met zijn ‘MAKnifique’ als enige Belgische brouwerij een medaille in de categorie ‘Saison’ in de meest prestigieuze biercompetitie in Azië: de Asia Beer Challenge 2020.

 

VanHaren neemt per 1 oktober 43 Brantano-winkels in België over. De schoenenketen zet hiermee een belangrijke stap in haar ambities op de Belgische markt. Na de opening van 16 winkels in de afgelopen drie jaar is dit een grote sprong voorwaarts in de uitbreiding van het winkelnetwerk in België. De directie van vanHaren is zeer verheugd met deze aankoop. 'zie verder op deze site.

H&M Foundation schenkt 100.000 dollar aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de havenexplosie in Beiroet te steunen

 

body.jpg

Ethisch beautymerk The Body Shop opent in Gent zijn eerste nieuwe Concept Store op het vasteland van Europa

 

Laten we ons beste been voorzetten en de wereld onder handen nemen bij de nieuwe winkel van The Body Shop® in gent.
Nu meer dan ooit, heeft de wereld sterke lichamen nodig, vol zelfvertrouwen.
Daarom rolt The Body Shop de mouwen op en brengt ze haar activistische geest terug met de lancering van haar nieuwe concept store in Gent op de Veldstraat 5-7, na succesvolle lanceringen in Engeland, Canada, Hongkong, Korea en Singapore. In het nieuwe concept is de winkel getransformeerd in een interactieve ‘activist workshop’ waar bezoekers worden uitgenodigd om producten te leren kennen, en te ontdekken hoe we met z’n allen kunnen streven naar een eerlijkere en mooiere wereld. Het is tijd om ons beste been voor te zetten en de wereld onder handen te nemen. Samen zijn we niet te stoppen.
DUURZAME ELEMENTEN IN DE WINKEL

Voor de nieuwe winkel is gebruikgemaakt van ‘groene’ materialen zoals gerecycleerd hout en gerecycleerd plastic om de milieu-impact te verminderen.
Daarnaast bevat de winkel:
• EKOply werkbladen die zijn gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal dat normaal als afval op de vuilstort zou belanden
• Stoelen van gerecycleerd staal voor de frames en gerecycleerd hout voor de zittingen.
ACTIVISM CORNER
Ontdek de activistische roots van The Body Shop en de campagnes die het bedrijf voert voor maatschappelijke veranderingen, variërend van gendergelijkheid tot een campagne tegen dierproeven voor cosmetica. Kom meer te weten over hoe het merk streeft naar een eerlijkere en mooiere wereld en hoe jij betrokken kunt worden en in actie kunt komen, samen met hun lokale en internationale netwerk van onbevreesde, betrokken activisten.
Hugues Laurençon (General Manager France & Benelux): “Wij zijn er erg trots op dat we onze nieuwe winkel openen in Gent. Het is de eerste van dit type op het vasteland van Europa en een ode aan België omdat dit het eerste land buiten Engeland was waar The Body Shop een vestiging opende, in 1978. Dit nieuwe concept vormt de belichaming van de waarden van The Body Shop en is de fysieke uitingsvorm van de verjonging van ons merk. Als B Corp hebben wij veel aandacht besteed aan ge-upcyclede en duurzame materialen. Ons team is er klaar voor om onze klanten een betekenisvolle winkelbeleving te bieden, nog eens te meer in de huidige context.”


 

Bol.com gaat officieel van start in Franstalig België

Ahold Delhaize-dochter bol.com is vanaf vandaag ook actief in Brussel en Wallonië. Voor Franstalige Belgen is een miljoenenaanbod aan artikelen, van luiers tot games en huishoudmiddelen, nu gemakkelijk via de app beschikbaar. Bol.com werkt samen met lokale ondernemers en heeft al duizenden Belgische ondernemers aan zich weten te binden zoals Ecover en Guylian.

Franstalige app

Directeur platform Margaret Versteden: “We werken al jaren hard aan het versterken van onze service en ons aanbod in Vlaanderen. Nu willen we de stap zetten om niet langer alleen Vlaanderen, maar zo goed als heel België te bedienen. We kiezen voluit voor een app als medium omdat uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen mobiel hun aankopen doen. Met ons netwerk van meer dan 30.000 partners uit Vlaanderen en Nederland, hopen we nu ook uit te breiden naar Brussel en Wallonië. Met onze expertise zijn we een aantrekkelijk uitstalraam voor retailers die er via bol.com klanten bij krijgen in heel België en Nederland.”

Op zoek naar lokale partners

Net als in Vlaanderen en Nederland hoopt bol.com ook in Franstalig België met een groot aantal lokale partners in zee te gaan. Bol.com maakt eveneens werk van afhaalpunten in Franstalig België, zo zullen de pakketjes niet alleen aan huis, maar bijvoorbeeld ook in 300 Delhaize-supermarkten, waarvan 58 in Franstalig België, kunnen worden opgehaald.

De Fressnapf Group, Europa's grootste detailhandelaar in dierbenodigdheden, is een partnerschap aangegaan met Shippeo, de Europese leider in realtime transportzichtbaarheidsoplossingen, als onderdeel van het lopende digitale transformatieproject van het bedrijf. ‍ Het bedrijf heeft meer dan 10.000 producten op voorraad die online beschikbaar zijn en in meer dan 1.650 winkels van Fressnapf en Maxi Zoo in 11 Europese landen. In 2020 viert het bedrijf zijn fenomenale groei op zijn 30ste verjaardag, met een indrukwekkende omzet van 2,3 miljard euro in het boekjaar 2019. De Fressnapf Group investeert fors in het bouwen van nieuwe digitale mogelijkheden om de beste klantervaringen te bieden en om de concurrentie voor te blijven.

De bouw van de grootste Albert Heijn -   AH XL in Mechelen start deze week. Opening zou voorzien zijn voor november 2021 en zal zich bevinden in de nieuwe winkelpark Malinas.

Onderstaand het statement dat de familie Zeeman met het ANP heeft gedeeld: 

Jan Zeeman is op 2 juni 2020 overleden. Na een kort ziekbed is hij thuis in het bijzijn van zijn gezin overleden. Het was altijd de wens van de heer Zeeman om thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving te mogen verblijven als hij in de laatste fase van zijn leven zou komen. De familie zal in besloten kring afscheid nemen. Uiteraard is het verdriet bijzonder groot bij de familie. Dankbaar en trots kijken zij terug op wie hij was, als echtgenoot, vader en opa. Maar ook dankbaar voor hetgeen hij heeft bereikt en wat een prachtig, ondernemend en succesvol leven hij heeft gehad.

(De Nederlandse ondernemer richtte zijn eerste kledingwinkel op in 1967. Bij zijn pensionering overzag hij een imperium van 1250 winkels in zes landen. Hij werd 78 jaar.

jan.jpg

Vandaag heeft de Raad van Commissarissen van Vastned Retail N.V., de referentie-aandeelhouder van Vastned Retail Belgium NV, in een persbericht aangekondigd dat gezamenlijk met CEO Taco de Groot tot de conclusie is gekomen dat de Groot per 1 december 2020 zal terugtreden als CEO.

Wibra wil graag een doorstart maken met een 36-winkels en een kleine 200 man medewerkers. Op 5 oktober wordt van de ondernemingsrechtbank in Gent een antwoord verwacht.

Xiaomi opent eerste flagshipstore in de Benelux

Colruyt stopt met Collishop

Vandaag pakt oktober 2021 Albert Heijn in Mechelen uit met een dubbele primeur: een eerste winkel in Mechelen die meteen de allereerste Albert Heijn XL van het land is. Om 10h opent de winkel van 3500m2 de deuren.

Ook in oktober opent Coolblue een winkel aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Op een oppervlakte van zo’n 1.000 m² kunnen klanten er meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. Het is de 1ste winkel van het e-commercebedrijf in West-Vlaanderen en - na Wilrijk, Zaventem, Gent, Brussel en Hasselt - de 6de Coolblue-winkel in ons land.

 

Donutspecialist Donuttello wil ten laatste tegen mei twee nieuwe winkels openen, waarvan één in Heist-op-den-Berg. De keten had al pop-up locaties in Heist-op-den-Berg en Herentals en wil zich er nu definitief vestigen.

IPlogo.jpg
ipbanner.jpg
grocery-3802358_1920.jpg

 Retail

Uw portaalsite naar alle industrie en bedrijfswereld

HIER UW BANNER?           

Printing: Products
Printing: News Articles
Printing: Latest News
Printing: Feature Story
Printing: Recent News
Printing: Video
Printing: Recent News
Printing: Contact
bottom of page