top of page

2020

What's going on?

2020

Actualiteit

Deze week zijn bij Codipack Group in Olen 585 hoogrenderende zonnepanelen gelegd op de daken. De daken van zowel de kantoren, de productieruimtes als het magazijn zijn hierbij benut.

Haven van Antwerpen, Railport en Infrabel sluiten belangrijk samenwerkingsakkoord: aandeel goederenvervoer per spoor verdubbelen tegen 2030

Jan De Nul bestelt Les Alizés.Les Alizés is specifiek ontworpen voor het laden, transporteren, hijsen en installeren van offshore windmolenfunderingen. De belangrijkste kenmerken zijn een hoofdkraan van 5.000 ton, een draagvermogen van 61.000 ton en een dekruimte van 9.300 m²

 SpaceBakery-project, een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt wil duurzamere voedsel produceren zowel op aarde als in de ruimte. Het unieke Belgische consortium begint zijn onderzoek in Groot-Bijgaarden op 1 januari 2020 voor een periode van tweeënhalf jaar. In totaal investeren de zeven partners 6,3 miljoen euro om het onderzoek te financieren. Het consortium bestaat uit : Puratos, Urban Crop Solutions, Magics Instruments, SCK-CEN, de onderzoeksgroep BioSciences, de universiteiten Gent en Hasselt en Flanders’ Food, de speerpuntcluster voor de agrovoedingsindustrie.

Nestlé kondigt vandaag aan dat het vanaf de eerste helft van 2020 de voedingswaarde-etikettering Nutri-Score zal gebruiken in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In totaal zullen meer dan 5000 producten in de vijf landen voorzien zijn van een Nutri-Score.De Nutri-Score is een vrijwillige voedingswaarde-etikettering op de voorkant van de verpakking dat voedingsmiddelen en dranken classificeert op basis van hun voedingsprofiel. 

Solvay gaat zijn productiecapaciteit in Changshu, China voor het hoogwaardige polymeer Solef® polyvinylideenfluoride (PVDF) meer dan verdubbelen. Hiermee versterkt het bedrijf zijn koppositie op de lithium-ionbatterijenmarkt.

Europa krijgt binnenkort een nieuwe wolkenkrabber. Een gebouw dat dankzij een hoogwaardig poedercoatingsysteem van AkzoNobel beschermd wordt tegen de soms heftige weersomstandigheden in Warschau.

akzo.jpg

Sweco Belgium verwerft Pythagoras, een engineeringbureau uit Ninove met een sterke reputatie in werfopvolging. Pythagoras is gespecialiseerd in werftoezicht en werfcoördinatie van infrastructuurwerken. 

 

Sweco Belgium zet een volgende stap in zijn strategisch groeiplan door de overname van het studiebureau SGI Ingénieurs in België. De betrokken medewerkers, gespecialiseerd in gebouwenstructuren- en technieken en civiele infrastructuurprojecten, versterken het expertiseaanbod in Brussel en Wallonië.

 

 

Bij de sigarenfabriek Agio in Oevel bij Westerlo wordt er gestaakt. De fabriek wordt overgenomen door de Scandinavische groep STG. De 280 mensen die bij Agio werken zijn ook onzeker over hun toekomst. Ze weten nog niet of ze aan de slag kunnen blijven na de overname. Ze vrezen dat er toch een deel zal moeten afvloeien omdat STG ook al een fabriek heeft in Lummen, niet zo ver van Oevel.

Het bedrijf InfraSigna, gespecialiseerd in signalisatie voor wegenwerken, verkeersborden, maar ook voor bedrijven, trekt weg uit Brugge en verhuist naar Ruiselede. Thierry Declercq (34) heeft het bedrijf zopas overgenomen.

De CEO en hoofdaandeelhouder van PVC-raamprofielenmaker Deceuninck heeft aandelen bijgekocht op de beurs. Al bij al ging het om een kleine transactie van bijna 115.000 euro. Bijna 74 miljoen euro van zijn vermogen zat al in het bedrijf.

uw advertentie hier?

Computer- en printerfabrikant HP heeft het ongevraagde overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox afgewezen. Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar (31,5 miljoen euro) voor overheeft

Winkelketen Switch, de grootste verdeler van Apple-producten in België, voegt een herstructurering door. Enkele niet-rendabele winkels moeten dicht. Men vreest voor een verlies van 40 jobs.

Het Chinese hoogtechnologische bedrijf Lingang Sci-Tech bouwt in de lente van volgend jaar een logistiek centrum in de achterhaven van Zeebrugge. Er is een kostprijs van 85,3 miljoen euro mee gemoeid.

Printerleverancier Konica Minolta zou in zijn Europese vestigingen 500 arbeids-plaatsen willen schrappen. (Zaventem)

IPlogo.jpg

Uw advertentie?

KORT Nieuws

Bouwvergunning ontvangen voor bouwwerk aan het Noordstation. De stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van een metrotunnel onder de spoorwegen van het Noordstation werd immers op 25.05.2020 door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest afgeleverd. Aanvrager Beliris.

Upfield Group, de wereldwijde leider in plantaardige margarine, smeerbare producten en kazen, heeft vandaag bekendgemaakt €50 miljoen te zullen investeren in een nieuw state-of-the-art Upfield Food Science Centre in Wageningen, Nederland

Compass Group Belgilux heeft tijdens een buitengewone ondernemingsraad de intentie aangekondigd om het personeels-bestand dit najaar te herbekijken en af te toetsen aan de economische realiteit in de zwaar getroffen cateringsector.

Familie Pattyn heeft 2 juni 2020 de verkoop afgerond van hun logistieke onderneming Eutraco aan hun CEO Serge Gregoir. Dhr. Gregoir staat reeds sinds zomer 2017 aan het roer staat van de groep.

Special Fruit is klaar voor die volgende stap. Graag maakt het bedrijf bekend dat Bert Barmans CEO wordt van Special Fruit. Met twintig jaar ervaring bij Zespri, waarvan negen jaar als topman van Zespri Europe, is Bert de geschikte CEO om Special Fruit naar een hoger niveau te tillen. 

Uw info

hier?

Vlaams rioolwaterzuiveraar Aquafin en sectorvereniging Vlario lanceren vandaag een nieuwe website met concrete maatregelen om regenwater op te vangen en in de bodem te infiltreren. Met ‘Blauwgroen vlaanderen.be” willen ze iedereen die begaan is met de klimaatbestendig-heid van onze leef-omgeving inspireren en aanzetten tot actie.

vlario.jpg

Op 1 april 2021 wordt de 58-jarige Bart Steukers de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen gaat.

Caroline Ven zal op 1 oktober 2020 haar functie als CEO van pharma.be opnemen. Ze volgt Catherine Rutten op die deze functie gedurende zeven jaar bekleed heeft.

Eind oktober begint het arbitrageproces tussen Omega Pharma ( Coucke)en Perrigo inzake de verkoop van eerstgenoemde

Chemiebedrijf Bayer heeft een schikking getroffen van omgerekend 9,1 miljard tot 9,8 miljard euro om rechtszaken rond het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup te vermijden.

Eco Magazine Cover.png
engineer apprenticeship job poster.png
ipbanner.jpg

Abonnee worden van ons portaal? Uw redactionele info gegarandeerd op onze site en newsletters? Bereik heel het jaar door tienduizenden tot honderdduizenden bedrijven. Plaatst uw logo's op onze sites en pagina's. Plaats en verander uw advertenties heel het jaar door  volgens uw behoeften, producten en evenementen/vakbeurzen zonder dat het u meer kost. Als abonnee van ons portaal bent u zeker dat u gezien bent! Elke dag en elke maand opnieuw. Voor info.

Groei

DPDgroup verwacht dit jaar een volumegroei van 20% in vergelijking met normale werkdagen en zelfs meer dan 100% groei tijdens de piekdagen. Zowel op 2 december (Cybermaandag) als op de piekdagen voor Kerstmis, verwacht DPD group telkens bijna 10 miljoen pakketten te bezorgen. 

Overname

Moutproducent Boortmalt, met hoofdzetel in Antwerpen, neemt de moutactiviteiten van Cargill over en wordt zo de wereldleider in moutproductie. Dat meldt moederbedrijf Axéréal, een Franse graancoöperatieve. Boortmalt verhoogt met de overname zijn moutproductiecapaciteit tot 3 miljoen ton, met 27 mouterijen op 5 continenten

Fusie

vFiat Chrysler en PSA gaan fuseren. Dat hebben ze officieel gemeld. Beide autobouwers krijgen de helft van het nieuwe bedrijf, dat zijn hoofdzetel krijgt in Nederland. Met de fusie ontstaat een autogigant met een marktwaarde van zowat 50 miljard dollar (44,8 miljard euro). Het fusiebedrijf wordt de op drie na grootste autoproducent, na Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota. 

Investering

 

De voedingsgroep Vandemoortele investeerde 10 miljoen euro in een nieuwe administratieve en commerciële hoofdzetel in Gent. Centraal daarin staan evenwel een keuken en een bakkerij waarin het bedrijf samen met zijn klanten nieuwe recepten kan uitproberen

Steun

Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 663.000 euro strategische transformatie-steun toe aan Picanol in Ieper.  Het bedrijf wil met ‘SmartShed’ een nieuwe assemblageactiviteit starten op de site in Ieper. Dat systeem laat toe mechanische aandrijf-systemen om te vormen in elektronische aandrijfsystemen 

Essenscia bezorgd over aanhoudende staking bij INEOS Phenol

In het belang van de 180 werknemers bij INEOS Phenol in Doel en de internationale concurrentiekracht van het chemiebedrijf en de Belgische chemiesector in zijn geheel roept essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, de sociale partners op om in dialoog tot een snelle en constructieve oplossing te komen voor het aanhoudende sociale conflict. Dat andere organisaties de staking nu beginnen aan te grijpen om hun eigen thema’s op de agenda te plaatsen, mag de vakorganisaties niet afleiden van het uiteindelijke doel: een sociale dialoog voor kwaliteitsvolle jobs en economische groei op lange termijn.

Overname

VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

2 oktober 2020

VDL Groep versterkt zijn positie in de agrarische sector. Het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven heeft Jansen Poultry Equipment overgenomen. JPE is één van ’s werelds grootste producenten van hoogwaardige pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector. Het winstgevende familiebedrijf uit Barneveld (Gelderland) telt ongeveer 125 medewerkers en heeft in 2019 een jaaromzet geboekt van ruim 50 miljoen euro.

Verdubbeling

Water-link neemt vandaag de vierde productielijn in gebruik van haar deminwaterfabriek Induss I, gevestigd in de Antwerpse haven. Hiermee wordt -op 8 jaar tijd- de capaciteit van de fabriek verdubbeld.De installatie is volautomatisch en wordt vanop afstand bewaakt. Ze maakt gebruik van beproefde technologie en is duurzaam door het lage energiegebruik, de inzet van warmterecuperatie en een beperkte afvalwaterstroom. Het deminwater voldoet aan de strengste eisen zodat het geschikt is voor de modernste hoge druk stoomcentrales

Sluiting

Twaalf van de 45 Belgische winkels van de noodlijdende Franse kinderkledingspecialist Orchestra-Prémaman worden in de komende twaalf maanden gesloten. Daarbij staan een vijftigtal banen op de tocht. Er werken zowat 420 mensen bij het Belgische filiaal.

Samenwerking

Neckermann België, na het faillissement van Thomas Cook overgenomen door de Spaanse reisgroep Wamos, gaat exclusief de vakanties van Sunweb verkopen. 

Herstructurering

 

Daimler - moederbedrijf van het Duitse luxemerk Mercedes-Benz - wil 1,4 miljard euro besparen op het personeel. Ook Audi maakte deze week bekend dat het tegen 2025 9.500 banen gaat schrappen in Duitsland

Subsidie

Avantium -  De onderneming kreeg van de EU een bevestiging dat ze een subsidie van 25 miljoen euro krijgt voor de bouw van een fabriek die plastic maakt op basis van planten.

Nieuwe zetel

 

JAKO, de Duitse producent van sportkledij, bouwt momenteel zijn nieuwe hoofdzetel voor België, Frankrijk en Nederland in de kmo-zone Bollaarpark in Lier. 

John Crane, een wereldleider in oplossingen voor roterende apparatuur, die technische technologieën en services levert aan procesindustrieën, kondigt de opening van zijn nieuwe faciliteit in Antwerpen, België aan.

PreZero  kocht in industriezone “De Nest” in North Sea Port, op grondgebied Evergem, een site van vijf hectaren aan. Bedoeling is er eind 2020 de activiteiten op te starten.In Evergem gaan ze straks van start met de bouw van een installatie, die jaarlijks 75.000 ton afval kan sorteren. 

MMC Hitachi Tool opent vestiging in Nederland voor de Benelux-landen in Valkenswaard.

Faillissement

In Mechelen heeft de ondernemingsrechtbank maandag het faillissement uitgesproken van de venootschappen CG Power Systems en CG Holdings. 450 werknemers in Mechelen en 70 in een vestiging in Charleroi verliezen daarbij hun baan.

 De curatoren zijn gestart met hun werkzaamheden, in de hoop een doorstart mogelijk te maken.

Akiles investeert

De Belgische investeringsmaatschappij AKILES, gespecialiseerd in groeikapitaal, kondigt vandaag haar investering in de groep Castelein Sealants aan. Het bedrijf werd in 2008 in Kapellen opgericht door Christophe Castelein en biedt vandaag een breed gamma aan lucht- en waterdichte oplossingen voor gevelconstructies.

Kopen

FNG nv uit Mechelen koopt de Ellos group. Ellos Group is een e-commerce marktleider in mode en woninginrichting in Scandinavië, met sterke merken zoals Ellos, Jotex, Stayhard en Homeroom. FNG is een sterk groeiende beursgenoteerde (AMEX) modegroep die kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren ontwerpt en verdeelt via eigen conceptstores op toplocaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. FNG heeft meer dan 3000 medewerkers die samen een omzet van ca. EUR 500 mio realiseren.

 

De Nederlandse energieproducent Eneco komt onverwacht in Japanse handen. De tandem Mitsubishi-Chubu deed het hoogste bod. Eneco is overigens ook de derde leverancier in Vlaanderen.

 

 

 

Bakkerijgroep Crelem Bakeries uit Dilsem-Stokkem neemt sectorgenoot Vermaut’s Boerenbrood uit Lendelede over.Vermaut’s Boerenbrood bestaat sinds 1898 en vond sinds 2015 onderdak bij de internationale diepvries-bakkerijgroep Diversi Foods, maar zal voortaan dus onder de vlag van Crelem Bakeries varen. Bij Crelem Bakeries werken er meer dan 260 mensen. Met de nieuwe productievestiging komen er 160 mensen bij.

Crelan Groep neemt AXA Bank Belgium over van AXA Groep voor een bedrag van 540 miljoen euro cash. Met de komst van AXA Bank Belgium zal Crelan Groep, die bestaat uit Crelan en haar dochter Europabank, qua omvang verdubbelen. Zo zal de groep meer dan 37 miljard euro aan deposito’s en meer dan 38 miljard euro aan kredieten beheren. Ze biedt dan een financiële dienstverlening aan meer dan 1,7 miljoen klanten. Crelan wordt op die manier de vijfde bank in België, na de vier grootbanken.

Vanas Engineering en TouchPoint Inc hebben Pacoma Systems overgenomen, een Nederlandse integrator van interne transportsystemen.

Prijs

Elk jaar huldigt CLEPA, de Europese vereniging van automotive toeleveranciers, de beste automotive innovaties via de CLEPA Innovation Awards. Dit jaar vielen in de prijzen Phasya uit Seraing, voor zijn driver monitoring systeem in de categorie ‘Safety- SME' en Xenomatix, uit Leuven voor zijn solid state LIDAR voor autonome voertuigen, in de categorie ‘Connectivity & Automation - SME'

Sweco neemt handelsfonds van Temco over.

Sweco Belgium zet haar sterke groei verder en neemt het handelsfonds van Temco over, een engineeringbureau uit Lummen dat deel uitmaakte van moederbedrijf Ecophos."Met Temco halen we meer dan een kwart eeuw relevante ervaring aan boord. De gedreven ingenieurs, consultants en designers zijn actief in quasi alle takken van de hedendaagse industrie en zijn experten in process, piping, mechanical, electrical, civil en structural engineering. Deze activiteiten passen in de sterke groei- en ontwikkelingsambitie van Sweco om onze klanten de hoogste expertise te kunnen aanbieden. Onze samenwerking betekent zeker een meerwaarde voor onze klanten op vlak van expertise en nabijheid in deze regio met belangrijke industriële activiteit”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.Temco is opgericht in 1994 en opereert vanuit Lummen. Het bedrijf levert hoogwaardige engineeringdiensten aan verschillende industriële sectoren. De medewerkers hebben ruime ervaring in engineeringdisciplines (process, piping, mechanical, E&I, civil, structural), design, projectmanagement, procurement en constructietoezicht.

Benoeming

Proximus heeft een nieuwe

CEO : Guillaume Boutin

Jean-Paul Van Avermaet is de nieuwe CEO van Bpost.

Vanaf 1 december wordt Georg Wagner managing director van de Antwerpse productie-vestiging van Covestro. Met een totale omzet van 14,6 miljard euro in 2018 behoort Covestro tot ’s werelds grootste polymeerproducenten. 

Laurence Waegemans benoemd tot Head of National Sales bij Clear Channel.

Isabelle Meulemans is directeur-generaal bij Talent.Brussels

Dirk Torfs is nieuwe eerste voorzitter van het Antwerps Arbeidshof.

CEO Joost Farwerck werd voor een periode van vier jaar benoemd als CEO en voorzitter van de raad van bestuur van KPN. 

Thomas Cherlet (32 jaar) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van Young Voka Metropolitan.

Herman Vandaele werd op 29 november 2019 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij, de statutair zaakvoerder van het beursgenoteerde KBC Ancora.

 Heere Blokhuis is voortaan managing director van SAS Benelux en Ilse Himpe is benoemd tot 'country lead' voor België en Luxemburg

Thomas Hilse is benoemd tot nieuwe brand president van Iveco.

Johnny Smets wordt vanaf 1 januari 2020 de nieuwe General Manager van Realdolmen.

Bart Ingelaere werd benoemd tot Adjunct Vice-Directeur Generaal binnen het WTCB.

Gert Hendrickx werd benoemd tot Sales Manager, Frédéric Spaenjers benoemd tot Fleet Account Manager en Bert De Vidts benoemd tot Marketing & Communications Director Mazda Motor Belux.

Marco Knoot is per 1 november 2019 aangesteld tot directeur Marketing bij Groupe Renault Benelux.

Stijn Vermeulen is sinds 1 oktober 2019 de nieuwe ceo Europe bij Groep Deceuninck.

 Michiel Kuijs is sinds 1 november 2019 managing director van DAF Trucks in België, Nederland en Scandinavië.

Ducaju Group stelt Tom Du Caju tot nieuwe ceo aan.

Anouk Van Hauteghem hoofd Marketing bij Coca-Cola Belux.

Peter Rasmussen heeft zijn mandaat als bestuurder bij Jensen-Group neergelegd. In zijn vervanging werd Rudy Provoost benoemd.

Luc Cortebeeck gewezen toppman en Nationaal Secretaris van ACV werd benoemd tot Voorzitter VDAB. Hij volgt Karel Van Eetvelt op.

De voormalige CEO van het Duitse beursgenoteerde Henkel heeft sinds enkele maanden mandaten in belangrijke Belgische ondernemingen. Hans Van Bylen is, naast de voorzitter bij de beursgenoteerde luierfabrikant Ontex, nu ook bestuurder bij de familiale multinational in bouwmaterialen Etex

Tom Hautekiet was voorheen Senior Vice President binnen 'Building Products' bij Bekaert.

Hij werd aangesteld als de nieuwe CEO van de Haven van Zeebrugge.

Erik Van Den Eynden stopt als CEO ING België. Financieel directeur Hans De Muynck wordt interim-CEO tot een vervanger is aangeduid​.

Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt dat de 48-jarige Zweed Peter Agnefjäll, gewezen ceo van Ikea, vanaf 2021 voorzitter wordt van de raad van bestuur van Delhaize. Hij volgt Jan Hommen (77) op

Eerste steen

Onlangs startte Borealis Polyethyleen- en polypropyleenproducent met de bouw van een nieuwe propaandehydrogenatiefabriek (PDH)* in Kallo, die een investering van 1 miljard euro vertegenwoordigt.

De UHasselt heeft het Applicatiecentrum Beton en Bouw officieel geopend.

Herstructurering

Bij Ensival Moret zijn 155 jobs bedreigd.

UW

BANNER

Hier?

KLM krijgt een lening van € 3,4 miljard om de crisis te overwinnen.

Op 25 juni 2020 keurde de raad van bestuur van de Air France-KLM groep de financiering goed voor KLM met een totaalbedrag van 3,4 miljard euro ondersteund door de Nederlandse staat. Deze financiering zal voor KLM om de huidige COVID-19-crisis te overwinnen en zich voor te bereiden op de toekomst. De Nederlandse staatssteun aan KLM komt bovenop de door de Franse staat aan Air France verleende steun voor een totaal bedrag van 7 miljard euro.

Hillewaere, één van de grootste Antwerpse vastgoedspecialisten, breidt uit naar heel Vlaanderen. In de komende vijf jaar opent de groep zeker 15 nieuwe ‘vastgoedshops’ in de grote Vlaamse steden. 

Daimler zet zijn fabriek uit Hambach (Frans Lotharingen) die in 1997 gebouwd werd om de Smarts te assembleren te koop.

De rechtbank van Mechelen heeft modegroep FNG officieel failliet verklaard. Ze stelde ook vier curatoren aan.

Vernieuwing partnerschap tussen Carrefour en Mestdagh.

Mestdagh en Carrefour bevestigen dat ze bereid zijn de masterfranchiseovereenkomst die ze in 2010 gesloten hebben verder te zetten. De partners hebben als bevestiging van het wederzijdse vertrouwen deze vrijdag een nieuwe overeenkomst getekend en plannen daarbij nieuwe synergieën uit te bouwen

DSM en Avril ronden joint venture af voor de ontwikkeling van plantaardig eiwit. Royal DSM,  kondigt ook  aan dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Erber Group voor een ondernemingswaarde van € 980 miljoen.

BIOMIN heeft onlangs een ultramoderne premix-productiefaciliteit geopend om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar zijn dier-voedingsproducten, waaronder mineraalvoer, premixen en specialiteiten.

Damen Shipyards ontslaat 1050 banen voornamelijk in Roemenië

Oikocredit investeert $ 5 miljoen in zonne-energie voor 10.000 huishoudens in Afrika

Veolia maakt vandaag bekend dat het een bindend bod heeft gedaan aan Engie voor de verwerving van 29,9% van de Suez-aandelen die het bezit. Dit bod volgt op de aankondiging van Engie op 31 juli 2020 van de lancering van een strategische evaluatie met inbegrip van zijn belang in Suez. Dit bod tegen een prijs van 15,50 euro per Suez-aandeel, dat onmiddellijk kan worden uitgevoerd, is geldig tot 30 september 2020. De voorgestelde prijs van 15,50 euro per aandeel vertegenwoordigt een premie van 50% op de slotkoers van Suez op 30 juli onaangetast door de aankondiging van Engie's bedoelingen.

CleanLease, een Nederlands-Belgische groep gespecialiseerd in het verhuren en onderhouden van textiel voor de gezondheidszorg en vakantieparken heeft zijn sectorgenoot Wasserij Gaverland overgenomen. CleanLease, is vooral actief in ziekenhuizen, woonzorgcentra en vakantieparken en beschikt over een 20-tal gespecialiseerde wasserijen in België en Nederland. Na de eerdere overnames van Malysse in België en Lips+ in Nederland in 2019, heeft CleanLease zich verder ontwikkeld tot een toonaangevende speler in haar sector.

Coram zet een volgende stap in de integratie van haar activiteiten. Het bedrijf, dat één van de leidende merkaanbieders van badkamer-accessoires en douches in Noord-West Europa is, brengt alle kantoormedewerkers bij elkaar in haar nieuwe vestiging in Zaltbommel. Met de focus op innovatie, marketing en een klantgerichte aanpak werd eerder de organisatiestructuur al gewijzigd, waarbij de individuele bedrijven gebundeld zijn en voortaan als één Coram groep opereren. Per 1 september 2020 verhuizen ook alle kantoormedewerkers van de vestigingen in Geldrop, Waalwijk en Amersfoort naar één centraal kantoor.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende vandaag de recyclingsfabriek van Purified Metal Company B.V. in Delfzijl. Dit is de eerste recyclingsfabriek ter wereld die op duurzame wijze vervuild staal kan verwerken tot Purified Metal Blocks, een schoon en hoogwaardig product dat dient als grondstof voor de staalindustrie. Bij de opening waren verder aanwezig: Stientje van Veldhoven (staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat) en Wouter Bos (CEO Invest-NL).

pmc.jpg

De Roullier Group kondigt de overname aan van Alysse Food, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van gebak en versterkt zijn Agri-food divisie

Benoemingen

Tijdens de Algemene Vergadering van ORI werd Jan Parys, CEO van Antea Group, officieel voorgesteld als nieuwe nationale voorzitter van de organisatie.

VLARIO verwelkomt nieuwe voorzitter Patrick Willems

Benoit Treilhou werd per 1 juli tot country operations director van Renault België Luxemburg benoemd. 

Verhuis

Bentley Motors heeft Balazs Rooz tot nieuwe regionaal directeur voor Europa benoemd.

Jan Dekeyser aan het hoofd van Adecco Group Belux.

Xavier Pichon nieuwe CEO van Orange.

Bert De Vidts zal  Mazda Nederland leiden, Veroniek Hesters vervangt hem in België en wordt  bevordert tot director Marketing & Communication

POM West-Vlaanderen heeft Lieven Tack per 1 juli j.l. tot nieuwe algemeen directeur benoemd. 

Markus Steilemann - Covestro - aan het hoofd van PlasticsEurope voor 3 jaar.